Opening Val Thorens uitgesteld

Rogier op 12 november 2018· 7 reacties

Weinig winters landschap in Val Thorens momenteel

Vanwege een tekort aan sneeuw en te hoge temperaturen kan Val Thorens niet open op de geplande 17 november. Voorlopig is de opening een week uitgesteld in de hoop dat er dan genoeg (kunst)sneeuw zal liggen om de liften open te kunnen gooien.

Weinig sneeuw

Alhoewel het de afgelopen weken lokaal hard gesneeuwd heeft in de Alpen (vooral aan de zuidkant) is Val Thorens voortdurend buiten schot gebleven. De sneeuwval in oktober en begin november waren bij lange na niet genoeg om de pistes te kunnen prepareren. Daarnaast is het vanwege de hoge temperaturen (en de föhn) nog niet koud genoeg geweest om kunstsneeuw te kunnen maken. Iedereen die al een skipas gekocht heeft voor deze week kan het skigebied contacteren voor een eventuele restitutie.

Komt er kou aan?

Volgens het laatste weerbericht is de kans groot dat het volgende week kouder gaat worden. Met de sneeuwkanonkracht die ze in Val Tho hebben, zou die temperatuurdaling voldoende moeten zijn om kunstsneeuw te maken en zodoende een aantal pistes te kunnen openen. Laten we ook hopen dat het snel gaat sneeuwen. Hier kun je het weerbericht van Val Thorens in de gaten houden.

Inhoud van instagram.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door instagram.com.

Val d’Isère wel gewoon open

Hemelsbreed niet eens zo heel ver verwijderd van Val Thorens ligt Val d’Isère en dit gebied heeft wel mee mogen snoepen van de sneeuw uit het zuiden (en de retour d’est). Hier liggen de allerhoogste pistes er opvallend goed bij, zie bovenstaande instagram post, en kan het gebied op 24 november zoals gepland openen op natuursneeuw.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Maxxa12 november 2018 · 15:44

11 december ben ik er, hopen dat er voor die tijd een goed pak sneeuw valt!

Rogierauteur12 november 2018 · 15:54

Dat is nog een maand! Grote kans dat het er dan heel anders uitziet!

Click. Click. Peace
Wunderkammer12 november 2018 · 15:57

Sneeuwkanonkracht…😂 may the force be with you

Yahoo12 november 2018 · 19:30

Ik kan nergens een bericht vinden dat het is uitgesteld. Heb je een link?

From a galaxy far far away.............
Tiny-M12 november 2018 · 19:32
Atomic-12 november 2018 · 19:36

Het is maar de vraag op Ischgl het wel gaat halen… Geplande opening 22-11. Dan moeten ze op 3 dagen écht alles uit de kast halen, maar Ischgl zou Ischgl niet zijn als dat niet lukt :)

Yahoo12 november 2018 · 19:38

Hierbij de vertaling engels (thx voor de link)
[INFORMATION] VAL THORENS OPENING

Despite a desire to start the winter season on November 17th, the particularly anticyclonic weather does not allow us to open the resort and its ski area. The motivated teams of Val Thorens took the decision to focus on the Grand Premiere on November the 24th and 25th.

Currently the snow cover at 2700m is satisfactory but does not allow a return to the resort on skis. All the teams are ready to prepare you the ski area as soon as the conditions are good.

Packages and accommodation previously purchased for November the 17th can be refunded or postponed to the weekend of November 24th. We invite customers to contact directly their host or Val Thorens Reservation.

If you have any questions, we remain available:

  • By private message on this page if you have any questions about your stay in Val Thorens for 17-18 November.
  • In the comments below if you have a general question.
From a galaxy far far away.............

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.