Dicht tegen de grens van Duitsland ligt het Oostenrijkse Tannheimer Tal, een regio waarin verschillende kleine skigebieden liggen. Het dorpje Tannheim en de bijbehorende Neunerköpfle is een van deze gebieden. Door de vele brede blauwe pistes is dit gebied ideaal om te leren skiën of snowboarden. Wij brachten een bezoek aan dit gebied op een prachtige dag in de voorjaarsvakantie en merkten dat het hier best druk kan zijn!

Patrick
staat deze winter in de sneeuw in Tirol. Met zijn snowboard zal hij vele skigebieden doorkruizen om ons daarna op de hoogte te houden.

Leuk. Heb hier een paar jaar geleden nog geskied met de familie. Het is wel een erg familie skigebied vond ik. Jammer om te horen dat de liften op de Neunerkopfle nog niet verbeterd zijn.

2:09 ‘‘de liften in dit skigebied zijn niet heel modern’’ lift valt stil hahaha
Heyyyyy daar zijn wij door heen gereden :P
verschil in sneeuwhoogte was wel heel groot als je van Tannheim in Warth komt…
De eigenaar van het appartement waar wij in sliepen was ook op een minivakantie in het Tannheimer tal gegaan. Had ze nog best leuk gevonden haha :)

Gang is alles

Staat genoteerd op mijn to-do-list van ééndagsgebiedjes.

Ik was hier in de krokusvakantie met mijn 5-jarige dochter. We hebben een fantastische vakantie gehad. Vooral aan de blauwe piste in het dal is er vaak een wachtrij maar het is nog aanvaardbaar. Het bergskigebied is moeilijker dan de kleuren op het eerste zicht doen vermoeden en is te moeilijk voor echte beginners. Op skiresort.de krijgt dit gebied slechts 2 sterren voor “Anfänger” en 3 sterren voor “Könner”. Dat vind ik persoonlijk een correctere weergave dan in het filmpje. Buiten de schoolvakanties is het hier trouwens zeer rustig.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie