BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Langste indoor banked slalom zorgt voor hoog niveau op World Cup Para Snowboard in Landgraaf

Langste indoor banked slalom zorgt voor hoog niveau op World Cup Para Snowboard in Landgraaf

Jordan-P op 16 november 2018 · 0 reacties

Na de eerder behaalde medailles in Dubai kwamen de Nederlandse parasnowboarders Anne Garttener, Lisa Bunschoten, Renske van Beek en Chris Vos afgelopen dagen tussen wereldtoppers in actie op de banked slalom tijdens de Europa Cup en World Cup Para Snowboarden in Landgraaf.

Goed begin op de Europa Cup

Op dinsdag kwamen de parasnowboarders voor het eerst in actie op de Europa Cup, een iets lagere klasse wedstrijd dan de World Cup. Coach Bell Berhuis zegt hierover: “Het is leuk om te zien dat er zoveel animo is om mee te kunnen rijden in dezelfde course als die van de pro’s. Een hoop nieuwe atleten worden gekwalificeerd, wat goed is om door te kunnen stoten naar een hoger niveau.” De Nederlandse parasnowboard dames behalen allemaal de top 4. In de categorie ‘banked slalom lower limb 2’ eindigt Lisa Bunschoten op plaats 1, Anne Garttener op plaats 3 en Renske van Beek op plaats 4. Bij de mannen won Chris Vos in de categorie ‘banked slalom lower limb 1’.

Goede ontwikkelingen in het team

Na een traject bij talentontwikkeling draait Anne sinds begin de zomer in het Nederlandse para snowboard team mee. Berghuis: “We hadden echt vertrouwen in de eerste wedstrijden en wereldbekers met haar. Heel mooi dat ze het zo goed doet. In Dubai won ze op de eerste World Cup al goud en ook deze World Cup draait ze weer goed mee.” Daarbij zijn de coaches en boarders er blij mee dat het niveau binnen het team dichterbij elkaar komt. Bunschoten: “Heel leuk om te zien dat alle tijden zo dichtbij elkaar komen te liggen en er meer competitie ontstaat, dit maakt ons allemaal sterker en beter.”

Veelbelovende courses aan de start van het World Cup seizoen

Woensdag en donderdag stond de tweede World Cup van het seizoen op de planning. Het seizoen werd twee weken eerder in Dubai afgetrapt. Berghuis: “Dubai was heel vet, hele mooie course. We zijn indoor gestart en kunnen dat in Landgraaf ook met een course van hoge kwaliteit doorzetten. SnowWorld heeft heel veel sneeuw voor ons gemaakt. Hierdoor hebben we course met een record van 17 bochten kunnen maken, de langste indoor banked slalom tot nu toe!” Van Beek voegt toe: “De course is anders dan vorig jaar geshaped. Erg leuk om te zien dat iedereen er doorheen kwam, dat maakte de race heel spannend.“

World Cup van hoog niveau

Ook bij de World Cup staan de Nederlandse paraboarders tussen wereldtoppers op het podium. Coach Berghuis: “China, Canada, Japan, Duitsland iedereen staat hier. Het niveau van het deelnemersveld is hoog. Alleen een aantal Amerikanen zijn er niet. Die hebben een andere indeling gekozen omdat het WK pas in maart is.” Zowel Bunschoten (bij de dames) als Vos (bij de heren) veroveren op beiden World Cup dagen het goud in hun eigen categorie. Ook zijn de andere snowboard dames consistent, van Beek verovert beiden dagen het brons en Garttener eindigt als vierde.

Een goede score voor het Nederlandse para team wat alweer verder kijkt naar komend seizoen. Bunschoten: “Iedereen heeft er echt wel een stapje bovenop gedaan, daarmee versterken we elkaar. We zijn nog niet in de bergen geweest, dat komt binnenkort als we naar Finland gaan. Het is mooi om weer naar een WK te werken”.

Foto's: https://pers.wintersport.nl/Evenementen/World-Cup-Para-Snowboarden-2018/

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.