Wat voor wintersportconsument ben jij?

Ruud op 01 december 2018· 42 reacties

null

Als wintersporter ben je ook consument. Je huurt, je koopt, je eet, je drinkt en je overnacht. Iedereen doet dat op zijn eigen manier; je kunt het zo gek maken als je wil. Wat voor soort consument ben jij?

Beslissingen achteraf goedpraten

De klassieke economen geloofden in de homo economicus, een mens die logisch denkt en op basis daarvan beslissingen neemt. En dat doen we natuurlijk ook, maar in het dagelijks leven zijn mensen irrationeel en vertrouwen ze net zoveel op hun gevoel als op verstand. Dan koop je toch die gave ski-jas terwijl je dat helemaal niet van plan was. Ik bedoel; ik haat shoppen, maar zelfs ik heb weleens in een skidorp in een opwelling een paar snowboots gekocht.

Nu had ik die ook echt nodig, althans daarvan had ik mezelf overtuigd. Een mooi voorbeeld van een ander economisch fenomeen: we praten onze beslissingen vaak achteraf goed. Dit zal vast voor ons allemaal gelden, maar er zijn grote verschillen in de manier waarop we op vakantie met geld omgaan. Die hebben uiteraard te maken met de diepte van de geldbuidel, maar ook met wat voor vakantievierder je bent. We zetten de verschillende “soorten” op een rij:

Royaal

Het kan je niet zoveel schelen wat je precies uitgeeft. Niet dat je nou per se een heel dikke portemonnee hebt, maar je bent op vakantie en dan ga je niet op de centen letten. Je boekt een mooi appartement en als dat gunstig ligt mag het best wat meer kosten. Als je ergens trek in hebt, neem je het en wat is er leuker dan een rondje geven aan je vrienden? Als je dochter helemaal verliefd is op een flitsende fleecetrui, dan koop je die toch voor haar? En als je tegen een paar mooie handschoenen aanloopt waar je al een tijdje naar zoekt, dan sla je je slag. Op vakantie doe je jezelf en anderen graag een plezier. Straks ben je weer thuis en dan ben je weer verstandig. “YOLO, nietwaar?”

null

Bewust

Je vindt geld uitgeven voor iets moois geen probleem, maar je houdt wel je verstand erbij. Je zoekt net zo lang tot je de perfecte accommodatie hebt, mooi en gunstig gelegen maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als dat betekent dat je een stukje met de skibus moet dan is dat maar zo. Je hebt je goed georiënteerd op de prijzen van de skipas, zodat je de gunstigste combinatie te pakken hebt; je gaat niet uit de losse pols bij de kassa beslissen wat je nodig hebt als er voordelige gezinspassen zijn. En natuurlijk ga je twee keer lekker uit eten, maar de rest van de dagen kook je gewoon zelf. “Het kan wel op, al is het lekker”.

Zuinig

Je let heel goed op wat je uitgeeft. Niet dat je nou per se een lege portemonnee hebt, maar op vakantie probeert iedereen aan je te verdienen en dat ga je niet uit de hand laten lopen. Als je buiten het skidorp gaat zitten ben je veel goedkoper uit voor je accommodatie. Dan rij je toch even naar de lift? Je koopt een 5 uit 6 dagen liftpas; er is altijd wel een dag dat het slecht weer is of je geen zin hebt in de pistes. Dan ga je daar niet onnodig voor betalen. Je hebt veel etenswaren meegenomen van thuis en je kookt alle dagen zelf. Alleen het hoognodige koop je in de plaatselijke supermarkt met zijn veel te hoge prijzen. En je neemt bij slecht weer best een keer een tosti of een kop soep in een hut, maar als het mooi weer is neem je gewoon je eigen broodje mee. Er zijn tenslotte tegenwoordig overal picknickplekken. “Geen cent teveel hè?”

null

Breeduit

Alleen het beste is goed genoeg. Je kunt het je makkelijk veroorloven, dus je boekt een heel goed hotel aan de piste. Tussen de middag eet je in een hut met een mooie kaart. Goed glas wijn erbij. Voor jou geen schnitzel en braadworst. Je koopt een liftpas voor de hele week, dan ben je overal vanaf en dan zie je wel of je iedere dag zin hebt in de hele dag op die pistes. Een middagje in de wellness van het hotel is ook fijn; dan boek er je een massage bij. Helemaal goed. ’s Avonds dineer je uitgebreid in een goed restaurant. Je kinderen gaan op stap met een privéleraar, van zo’n klasje leren ze niks. “We werken er tenslotte hard voor!”

Wat is typisch Nederlands?

Volgens mij moeten de meeste Nederlanders behoren tot de categorie Bewust. Of er daarna nou meer Nederlanders Zuinig of Royaal zijn, weet ik eigenlijk niet. Het zal elkaar misschien in evenwicht houden. Van Breeduit zijn er niet zoveel, schat ik zo in. Zou het bij de Belgen anders zijn?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Wijzelf zijn bewust zuinig een combi van jouw topic. Op de piste eten en kopen we waar we zin in hebben. S’avonds wordt er gewoon pot eten gekookt. De aankomst dag hebben we vaak vanuit huis een heerlijke grote pan Bami mee, heerlijk! En ja een boodschappen tas vol met de praktische dingen ook voor de kinderen. Qua accommodatie kijk ik wel bewust naar de ligging tov liften en pistes maar ga niet buiten een dorp zitten omdat dat voordeliger is. Vind het super om aan of redelijk dicht bij de pistes te zitten. De auto wil ik niet aanraken. Nu ik dit schrijf kan ik niet wachten totdat het zover is!!!

Waaromheeftnederlandgeenbergen:-)

Deze Belg is zuinig bewust, dat moet ook, anders kan ik geen 4 tot 5 weken gaan 😃

Aan de lunch geef ik toch graag wat aan uit. Een goede burger met een lekker biertje voor 25 euro ofzo. Van een broodje alleen red ik het niet.

Bestel tegenwoordig ook vaak paket reizen (last minute), voor de goede prijs en goed weer combinatie.

Omdat ik vaak op mijn eigen ga, doe ik best wel wat km. Zo kan ik de relatief dure wintersport goedpraten met een lage prijs/ski_km 😅 (rond de 2.5euro)

*bericht bewerkt door Anon5710 op 01 dec 2018 07:48

Een combinatie van bewust en zuinig.

Accomodatie een dorp verder, aan dichtbij de hoofdweg. Kost de helft, net zo gezellig, perfecte uitvalsbasis voor meerdere gebieden, geen gedonder met sneeuwkettingen(hoofdwegen zijn zeer snel sneeuwvrij). Als je 10 minuten voor opening van de lift aankomt sta je meteen vooraan geparkeerd.

Skiën met rugzak is vervelend, dus luchen in een restaurant opde piste. Soms wat repen meenemen voor tussendoor en alleen een soepje in een hut, of schnitzeltje met friet ofzo.

Soms koken we zelf, soms naar een restaurant, 50/50 ongeveer. Maar geen exclusieve zaken. Boodschappen doen we op locatie.

Skipas kopen we meestal afhankelijk van het weer en de samenwerking met andere gebieden. Of als er goede deals zijn.

Skigebied kiezen we kort voor vertrek op basis van weersvoorspelling, zeer kort voor vertrek.

Ik heb een bucketlist van skigebieden waar ik nog heen wil, daar wordt uit gekozen. Hierbij let ik niet echt op het budget, alleen Zwitserland staat er niet tussen, prijs/kwaliteitverhouding klopt daar echt niet.

Als belg zijnde: zuinig bij het boeken en bewust in het skioord. Als de zoon meegaat dan is gaan we maar een paar keer uit eten. Als we zonder de zoon gaan dan kiezen we eerder voor een formule waar we dagelijks op een restaurant kunnen uit eten. Het zuinig bij het boeken is omdat ik liever 2 maal ga als 1 keer.

Tussen royaal en bewust. Ik zoek vrij lang voor een accommodatie vlakbij de piste, maar wel voor een gunstige prijs. Ik let niet constant op wat ik uitgeef, ga gewoon ergens lunchen, maar niet in de allerduurste tenten. Ook met eten in de avond wissel ik restaurants af met koken in het appartement. Après ski geef ik dan weer nauwelijks wat aan uit, maar als ik dan wat drink liever een aperol dan een goedkoop biertje. En een goede aanbieding ga ik nooit uit de weg. PDS had op black friday aanbiedingen met een 2e dagkaart gratis en een 6 dagen kaart voor de prijs van 5. Ik heb 6x een dagkaart voor 2 afgerekend, want dat was toch echt flink goedkoper. Blijf toch een beetje Hollander.

Royaal. Ik ben er om te genieten of beter, we zijn er om te genieten. Dus liever geen dagelijkse beslommeringen, zoals koken en de vaat doen, of overal over nadenken om een paar euro te besparen. Dat biertje smaakt gewoon lekkerder op een gezellig terras of in een knus restaurant. 😉 Ongetwijfeld betaal ik overal te veel voor, maar het mag de pret niet drukken. Geld moet rollen mensen, dat is goed voor de economie 😜.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Eten etcetera tussen royaal en breeduit in, accomodatie eerder bewust.

Genieten gaat, voor mij, maar beperkt over luxe. Ik ben in hele luxe hotels geweest qua wintersport, maar vond het vorig jaar in een goed, modern, appartement serieus vergelijkbaar.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

In de basis bewust en afhankelijk van de context uitstapjes naar royaal of zuinig. Want we willen toch 2 keer op wintersport met de familie, en ik nog een keer met vrienden 😉. Daarnaast elk jaar het eigen materiaal onderhouden en deels vervangen/upgraden.

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Verschilt een beetje per soort uitgave. Qua skipassen en verblijf ‘bewust’. Qua eten en drinken ook, maar in Italië eerder ‘Breeduit’. Dat heeft overigens niks met mijn economische instelling te maken, maar met het feit dat eten in Italië een feestje is waar je als je zelf kookt niet tegenop kan. Ook qua uitgaven bijna niet. Of anders gezegd: de Oostenrijkse, Zwitserse en Franse keuken vind ik niet echt wat; dus kook ik net zo lief zelf.
Dus mijn uitgavepatroon voor eten en drinken heeft dus meer met mijn smaak te maken dan met mijn portemonnee.
En dan hebben we het over skispullen nog niet gehad… :)

Voorheen in 1 dag heen, in 1 dag terug. De afgelopen jaren veel relaxter in 2 dagen terug. Vorig jaar door extreme omstandigheden geleerd dat dag tevoren heen veel relaxter is. Overnachting in B&B groupe France is bovendien goed en betaalbaar. Accommodatie, vrij luxe met welness voor de dames, vaste locatie, bij de piste. Eten, de eerste avond met meegebrachte spaghetti en vervolgens afwisselend bij pisterestaurants, veelal rond het middaguur en 's avonds in het appartement. Terrasjes tussendoor meer iets voor niet skiënde dames, zelf nog wel via afspraken onderweg aan de piste en aan het eind van de dag. Omdat het toch wel dure appartement enkele maanden eerder al is betaald, de ski’s e.d, eigendom zijn, zijn de overige kosten altijd wel te overzien. Auto komt nooit uit de parkeergarage, behalve dan …om naar huis te rijden.

Hen48

Hier een bewust zuunige zeeuw. De voorpret vind ik altijd de zoektocht naar leuke prijsjes. Heb dan altijd een bepaald bedrag in mijn hoofd, maar weet ook dat ik ruimte naar boven heb voor het geval dat.
Voorheen als arme student was een schamel frans hokje meer dan genoeg. En ja, dan zitten er wel eens etensresten o.i.d. op de muur ;)

Belg.
Bewust royaal tot breeduit.
Eigenlijk kijken we nergens naar op onze vakanties/vrije tijd.
De kinderen zijn de deur uit, de boel is betaald en we werken er voor. 👌
Wat niet wil zeggen dat we ermee smijten, helemaal niet.

Bla, bla, bla.

Bewust tot Royaal en dit onder het moto : “Er komt niets meer terug, tijd die voorbij is , is weg, dus niet meer uitstellen”

Skipassen kopen we ter plaatse afhankelijk van 't weer en de fysische gesteldheid. Niet meer op voorhand en dan moeten zeggen 't is betaald en we zullen maar gaan.
Hotelletje kiezen we ifv de nabijheid van de liften, zo weinig mogelijk gedoe met auto of skibussen. Moet géén 5 ✨zijn.
's Middags iets snel op de piste maar géén bratwurst met frites maar ook géén Comici.
Koken op vakantie liever niet daarom meestal HP Hotel. Niet meer in slaaphokken zoals indertijd in Tignes en Val Thorens.
Tussendoor op de piste REGELMATIG stoppen en GENIETEN op 'n terrasje en ja, dat kost wat meer dan thuis… Et alors?

Born to run. B.S.

Wij zijn van het ‘best value for money’ type, ik denk dat dat het dichts bij ‘bewust’ ligt.
Kijken dus primair naar “wat krijg ik er voor terug?”, materieel en immaterieel …
Is het de investering waard? Is er meerwaarde?
Wintersport is ook ontspanning en in 10 (of minder) uur naar de bestemming rijden kan ik geen ‘ontspanning’ noemen. Dus of we gaan met de trein, of we doen het in 2 dagen.
Idem verblijf: Moet er niet aan denken om na een dag skiën eerst m’n eten te moeten kopen en het vervolgens te moeten koken… geef mij maar hotel waar m’n eten wordt opgediend.
Idem eten op de piste: Bij voorkeur lokale gerechten als pasta, pizza, rösti etc. gewoon met een fles water (die alcohol bewaar ik wel voor later) ipv het meenemen van een broodje bij het ontbijt.
Idem kleding: Waarom 100en € uitgeven voor een ski-jack/broek? Heeft het nu echt meerwaarde?

Daarom gaan wij ook graag naar Zwitserland: Duur, maar een hoge value for money… :-)

Rob

Dikwijls een samengaan van de verschillende types denk ik.
Ook steeds afhankelijk van de prioriteiten en financiële mogelijkheden ( hoe dikwijls wil je gaan, met hele familie of niet, gebiedkeuze, welke formule, …enz…).
Zoals Shane en BartvwG gaan lukt misschien niet voor iedereen maar het is jullie van harte gegund.🥃😀.
Er is dan ook nog de vraag van wat royaal en breeduit is.
Ik veronderstel dat dit niet naar decadentie neigt.
Zelf zijn we ook al op verschillende manieren op wintersport geweest (hotel HP, appartement zelf koken, ontbijtpension) en alles heeft zijn charmes. Kwestie van instelling is het dan.
Kan mezelf zelfs terugvinden in bijna alle types, in iets mindere mate misschien het breeduit en royaal.

Iedere skiër, gaat skien zoals hij gebekt is. 👍⛷😃

We gaan een aantal keer per jaar, dus soms royaal en breeduit. Maar soms ook erg zuinig goed op de knip. Het hangt er een beetje vanaf, samen met de kids en tijdens een weekreis met nieuwjaar of Pasen wordt er wel wat uitgegeven aan een mooi hotel, aan lessen (vaak met een organisatie) en aan de geneugten des levens. (tafelen, shoppen, feesten, wellness) Maar het kan evengoed dat er mooie dump geweest is en dat we last minuten beslissen een tripje te doen en dan doen we het allemaal wat soberder.

Vooraf bewust, acco tegen een gunstige prijs, maar aan de piste is wel een must. Onderweg met kids wel in twee dagen reizen en hotelletje onderweg, dat is comfortabeler dan een volle dag auto.
Ter plaatse royaal: eten waar we zin in hebben, apres ski: als het gezellig is gaan we los.
Gear moet gewoon goed zijn dus als iemand eens een handschoen kwijt is dan komt er een decent vervanging en geen tijdelijke oplossing (ik heb inmiddels wel een aardig aantal losse linker of rechter handschoenen in diverse maten…😁)

Pragmatic. Ligt aan de groep (de voorkeur van de rest) en het type vakantie (Cursus, Clinic, Ski-in/out, Off-piste powder chase, testen etc). Ik ski tussen de 40-50 dagen per seizoen, dus ik heb een overall budget voor de winter, daar probeer ik me aan te houden.

Slaap overal, en lust alles dus daar zijn de wensen niet zo groot (qua eten wel een voorkeur voor Italie), skien is heeft de focus. Geen probleem om na een dag skien nog een stukje te rijden (tot 1.5 uur), als dat weer mooie nieuwe ervaringen oplevert. Ski-in/out in een van de grotere gebieden is de makkelijkere optie, maar ik vind het tegenwoordig leuker om van gebiedje naar gebiedje te hoppen en waar mogelijk off-piste te ski-en (licht gevorderd; dus niks extreems). En elk jaar een week met een gids onderweg kan natuurlijk ook niet ontbreken. Maar een goede cursus week kan net zo leuk zijn waarbij je maar of 1-2 pistes ziet maar te flink aan je techniek wordt gewerkt). Dit is vaak aan het begin van het seizoen op een gletscher, net als een weekje ski’s testen (dit seizoen alweer ruim 40 paar onder gehad).

*bericht bewerkt door Menn0 op 01 dec 2018 16:45

Denk dat ik van alles wat heb, net met wie wij aan het skiën zijn. Als we met zijn tweeën skiën eten wij tussen de middag goed zodat ik in de avond niet kook maar soep en broodje of zoiets. We lunchen wel altijd op de piste en neem waar ik trek in heb, soms beter om alleen soepje te nemen vanwege de calorieën.
Als de hele familie er is koken we in de avond bij toerbeurt en gaan meestal 2x uit eten, en bestellen een keer pizza. Aan het einde van de dag meestal nog even een drankje op het terras vooral heerlijk in de zon, dan blijven we wel wat langer hangen.
Onderdak is natuurlijk altijd het zelfde, we rijden wel vijf min even naar het dorp waar de liften/pistes zijn, skibus stopt voor de deur dus dat kan ook nog. Daardoor zitten wij ook snel in Alpendorf of Gasteiner tal, voor een dagje afwisseling. Grootste uitgave was van de week voor de seizoenspas, maar die hebben wij er met 2 weken uit.
Voor onze gasten is het ook geen bezwaar dat ze net even buiten het dorp zitten, voordeel met kids is een grote tuin ;)

*bericht bewerkt door Elly3 op 01 dec 2018 17:15

Dienten Die Alte schule

Bij mij hangt het van het soort tripje af. Met vrienden kijken we naar de rustigste periodes waardoor we veel value for money krijgen. Ik zou dit dus eerder als bewust zien. Met het gezin graag een goed hotel met hp net naast de pistes. Dit zal eerder de royale kant uitgaan.
Qua eten is het altijd royaal. Wij koken niet als we op reis zijn ( doen we al het hele jaar ) en zijn dan ook nog eens Bourgondiërs. Verder skiën we een hele dag dus kunnen we ons - zonder schuldgevoel - overgeven aan een lekker uitgebreide maaltijd. Die verloren calorieën moeten er toch op één of andere manier weer bijkomen :-).

Ik ben ook wel een value for money tiepje; maar ook wel gemakzuchtig; eten doen we op de berg en in de apres-ski zal ik geen biertje minder drinken. Wel doen we beperkt shotjes want die zijn echt duur en je gaat ervan achteruitlopen. Ook zul je mij geen flessen sterke drank van 100 euro of een fles champagne zien bestellen.

Qua acco zoek ik altijd wel iets op loopafstand van de lift of eventueel skibushalte. Met goed zoeken kun je hier een hoop besparen.

Vandaag nog bij findeln een croissant , banaan gember koek en isostar op in de zon tegen een echte stal ipv bij Chez Vrony 50euro uit te geven.
Maar net wel weer bij La Mazot heerlijk gedineerd.
Dus tja wat voor consument ben ik?

Vaak knuffel ik de berg onvrijwillig....

Door de bank genomen breeduit hier. Maar alleen als ik de meerwaarde zie. Bij een hotel vind ik ligging en goede bedden belangrijk, maar ik hoef echt niet altijd in de duurste optie te liggen. Kids lessen gewoon in een groep, want gezelliger. Dus wel met een snufje bewust.

Maar onder de streep heb ik toch al snel dat ik doe waar ik zin in heb zonder echt rekening te houden met de kosten.

Bewust royale Belgen is denk ik de term die ons het best past.
Bewust omdat we elk jaar een hele zoektocht doen naar een goedkoop hotel met HP. Elke euro die we besparen op het hotel gaat rechtstreeks naar het genieten de rest van de week. Geen gedoe met zelf koken, geen picknick, even leven zoals we het misschien allemaal willen: enkel doen wat je graag doet…
Liftpas: steeds voor 6 dagen, maar met slecht weer ook altijd de berg op. Als het zicht echt slecht is profiteer ik er vaak van om technieken te oefenen. Bij goed weer vergeet je dat wel eens omdat je dan gewoon heerlijk kan knallen. Maar bij slecht weer worden er wel eens pirouettes gedraaid, of probeer ik de hele piste switch naar beneden te gaan.

Ik ben bewust zuinig😃 niet dat ik mezelf helemaal niks gun, anders moet je niet gaan wintersporten, maar ik zoek van tevoren dus uit waar de verhuur het goedkoopst is bijv. Neem ook vaak redelijk wat boodschappen mee en neem een rugzak mee de piste op, met broodjes van de broodjesservice bijv. Op de piste eten we af en toe weleens wat, maar dan redelijk beschaafd. Ik kan het niet aanzien die groepen mensen die dan de helft van het eten laten staan. Sowieso geen apres ski type, dat scheelt al veel, haha.

Ik ben een combinatie denk ik… We hebben de luxe om buiten het hoofdseizoen om te kunnen gaan dus we zijn aan accomodatie nog geen 20 euro pp kwijt (2 volw, 2 kids) voor een mooi appartement met 2 slaapkamers, woonkamer/keuken, 2 douches, op ongeveer 200 meter van de lift.
Verder nemen we inderdaad wel wat te eten mee voor savonds en huur ik de ski’s al hier (in Belgie, net over de grens voor 50 euro voor 10 dagen een complete set, ski’s en schoenen). Het eten is vooral uit praktisch oogpunt ivm de leeftijd van de kids (4 en 7). Smiddags lunchen we normaal op de piste (zonder echt op de kosten te letten, maar waar we naar toe gaan kun je voor 35 - 40 euro met z’n 4-en prima lunchen).
Waar ik niet op bespaar is materiaal (en dan vooral kleding). Mijn vrouw en ik lopen in goretex comfortabele kleding, de kids hebben ook goede kleding (Lidl/Decathlon afgemaakt met kwaliteit handschoenen van Burton in dit geval). Door dit gunstig in de zomer te kopen, kun je hier ook op besparen (150 euro voor een Burton goretex jas bijv).

Gelukkig hebben wij de luxe positie om het zo te kunnen doen, maar een weekje wintersport kost ons toch al snel rond de 2000-2500 euro… (ook skiles voor de kids, prive les voor ons, enz…). Toch heb ik het er graag voor over!

Royaal-bewust. Hotel met HP, het liefst met een zwembad. Dat werkt bij mij heel erg goed tegen vermoeidheid. Ik heb een hekel aan lopen met ski’s, dus het moet in de buurt van de lift liggen. Stuk autorijden vind ik niet erg, als ik de auto makkelijk bij de lift kan parkeren. Appartementen vind ik vaak zo koud en kil. Vaak van dat koude licht! Dat roept bij mij bepaald geen wintersportgevoel op. Eten tussen de middag: gewoon iets voedzaams en lekkers, met een biertje erbij. Het liefst een afgelegen hutje, maar een vreetschuur is ook prima.

*bericht bewerkt door DrPhil op 02 dec 2018 11:12

Extreem zuinig. Ski gebieden verdienen bijna niks aan mij. Koop vaak alleen een seizoenspas (of krijg deze via werk), zit in een hostel met 6 andere op de kamer en ga misschien 3 keer per seizoen op de piste uit eten. In de middag eten doe ik eigenlijk bijna niet tijdens het skien, dan maar iets eerder stoppen als ik echt trek begin te krijgen. Ook ga ik ongeveer 1 keer per week in het dorpje uit eten, de rest van de dagen kook ik zelf. Alleen de bar aan de bodem van het ski gebied verdiend een beetje aan mij ;)

Freeride = Life

Durf het bijna niet te zeggen, maar er zijn skivakanties waar ik op de reis, skipas en accommodatie na, geen cent uitgeef. Ik kom primair voor het skiën. Dus accommodatie aan of op de piste, voedsel mee van huis (scheelt tijd) en zolang de liften draaien zo min mogelijk tijd verdoen met iets anders dan skiën. Skipas zo uitgebreid mogelijk, daar bezuinig ik geen cent op.

Beetje zoals Martin7182; skiën is en blijft prioriteit numero uno.
We gaan telkens net voor krokusvakantie dus valt het qua hotelkamer huur mee en daarom logeren we dan ook in een *** sterrenhotel.
's ochtends een heerlijk uitgebreid ontbijt en 's avonds een bijzonder lekker driegangenmenu. Hotelkamer telkens top en helemaal netjes.
Overdag neem ik eten mee voor op de piste wat ik bij een lokale SPAR inkoop. Meestal enkele keizerbroodjes met beleg (vlees en/of kaas) van lokale bedrijven. E ook enkele energierepen, Snickers of Mars en mueslirepen. Drank neem ik nauwelijks (hooguit een blikje fris of multi vitaminen sapje) mee, het vocht dat ik tijdens het skiën verlies haal ik 's avonds tijdens het avondeten wel weer in door veel water te drinken.
Skipas koop ik nooit op voorhand, telkens per dag dus omdat ik daarmee al vaker ben bedrogen vanwege slechte weersomstandigheden.

ski heil | Um zu wissen wohin man will, muss man wissen woher man kommt.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie