Het Oostenrijkse Zillertal stroomt in de wintermaanden vol met Nederlandse wintersporters. Wij verkenden het skigebied Zillertal Arena en ontdekten dat dit moderne skigebied veel te bieden heeft. Door de langgerekte ligging is er veel variatie in het terrein en zijn mooie tochten mogelijk. De vele en moderne liften zorgen ervoor dat je razendsnel boven bent en de bergtoppen boven de 2000 meter zorgen voor sneeuwzekerheid van het begin tot het einde van het seizoen.

Patrick
staat deze winter in de sneeuw in Tirol. Met zijn snowboard zal hij vele skigebieden doorkruizen om ons daarna op de hoogte te houden.

Plaats een reactie

Gast94619 maart 2014 · 12:35

Gaan jullie ook het Zillertal 3000 bezoeken?

Gast94619 maart 2014 · 13:20

Afgelopen zaterdag terug gekomen van zillertal Arena. Ik vond het een heerlijk gebied, met inderdaad veel afwisselende en heerlijke pistes. Moet alleen wel zeggen dat ik deze liften niet altijd even modern vindt. De lift van Gerlos naar Zell am Ziller is trrraaaagggg…! En zo zijn er nog wel een paar die ze mogen vervangen wat mij betreft.
En de zwarte piste van Gerlos terug naar Konigsleiten is heel goed te doen!

michelr19 maart 2014 · 14:58

Ben er een keer geweest en inderdaad schitterend gebied, maar overdag is er niks te beleven in de dorpen.

Maar de pistes maken alles weer goed.

Popeye19 maart 2014 · 15:16

In februari geweest, vond het een fantastisch gebied. Maar doordat er vooral moderne liften zijn aan de kant van Gerlos/Konigsleiten en de Gerlosplatte, meestal daar onze tijd doorgebracht. Want de verbinding naar zell am ziller is echt verschrikkelijk traag door oude liften. Wel een dag naar zell am ziller geweest de pistes zijn hier ook erg lekker.

EricH19 maart 2014 · 16:10

Er is de laatste jaren ontzettend veel geinvesteerd in de liften in Konigsleiten, hopelijk gebeurd dat ook binnenkort met de verbinding Zell-Gerlos. De Krimml-Xpress is opzich niet echt verouderd, maar het is wel handig om er een bubble overheen te hebben. Het was in december zo gruwelijk koud in de lift.

En de Teufeltal en Stoanmandl… Tsja dat zijn wel oude liften. Voor de rest prima en heerlijk gebied!

Mike12319 maart 2014 · 17:46

Prima gebied om je een week goed te vermaken, alleen jammer van een paar gruwelijke trage liften inderdaad. Maar als je het goed uitkient kun je een paar leuke lange afdalingen maken!

Jesper19 maart 2014 · 17:58

‘’ Het Zillertal stroomt in de wintermaanden vol met Nederlanders’’ dan laten we 't gebied maar even links liggen :D

Wel een leuke review, maar sinds wanneer is het dal in het Zillertal gedeeltelijk wit? 2:22

Skileraar bruin Jelmer
Jesper19 maart 2014 · 18:02

Hoe zit het eigenlijk met het kleine deelgebied Gerlossteinwand? Is dit niet een soort geheimtip, Niet de modernste liften daar dus dat schrikt mensen wel af lijkt mij. Weet niet hoe de pistes daar zijn maar het zal ongetwijfeld wel wat rustiger zijn daar.

Skileraar bruin Jelmer
EricH19 maart 2014 · 18:32

Wel een leuke review, maar sinds wanneer is het dal in het Zillertal gedeeltelijk wit? 2:22

Dit is niet het dal van het Zillertal als ik me niet vergis, maar het dal van Gerlos.

Henriblogger19 maart 2014 · 18:47

@Jesper, klopt! Het is blijkbaar nooit druk daar, een heerlijk gebiedje voor een dag. Laat die mensen maar lekker afschrikken, ik ga er hopelijk volgend jaar dan ook eindelijk een dagje naartoe!

Jesper19 maart 2014 · 19:41

@EricH Oh oke, ja Gerlos ligt ook wat hoger dan Zell am Ziler dus het zal daar wel aan liggen denk ik :P
@HenriS Ahaaa, Veel plezier daar (misschien) volgend jaar :D

Skileraar bruin Jelmer
Gast94619 maart 2014 · 21:14

Lekker kritiekloos al deze reviews, booring.

Gast94619 maart 2014 · 22:12

@gast hieboven. Zijn dit reviews dan? Volgens mij gewoon een impressie van een gebied.

Gast94620 maart 2014 · 09:09

Op de krimml xpres kan geen bubble omdat de lift heel wind gevoelig is. Deze lift zou dan bij elk klein beetje wind al dicht moeten. Terwijl hij nu al vrij vaak dicht is helaas.

Mark1320 maart 2014 · 10:32

Toevallig net een week een Koningsleiten/Zillertal Arena geweest. Ik vind het gebied toch een stukje minder positief dan in deze video aangegeven wordt (of ben ik gewoon kritischer?). De liftstructuur van dit gebied zit op sommige plaatsen echt niet heel logisch in elkaar, waardoor dus enorm drukke punten ontstaan.
Op de berg van Gerlos, is er maar een lift die je hogerop kan brengen, en de verbinding mogelijk maakt met Zell.
Voor beginnende snowboarders is dit gebied gewoon best wel kut, aangezien er veel verbindingsstukken zijn die dan door te weinig snelheid uitkomen op lopen.
Echt lange afdalingen zijn eigenlijk niet echt mogelijk, behalve de autobahn, en als je de weg kent, topje zell naar dal.

Als ze sommige liften gaan vervangen zouden ze ook na kunnen denken over de liften structuur.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.