Het Oostenrijkse Zillertal stroomt in de wintermaanden vol met Nederlandse wintersporters. Wij verkenden het skigebied Zillertal Arena en ontdekten dat dit moderne skigebied veel te bieden heeft. Door de langgerekte ligging is er veel variatie in het terrein en zijn mooie tochten mogelijk. De vele en moderne liften zorgen ervoor dat je razendsnel boven bent en de bergtoppen boven de 2000 meter zorgen voor sneeuwzekerheid van het begin tot het einde van het seizoen.

Patrick
staat deze winter in de sneeuw in Tirol. Met zijn snowboard zal hij vele skigebieden doorkruizen om ons daarna op de hoogte te houden.

Plaats een reactie

Gaan jullie ook het Zillertal 3000 bezoeken?

Afgelopen zaterdag terug gekomen van zillertal Arena. Ik vond het een heerlijk gebied, met inderdaad veel afwisselende en heerlijke pistes. Moet alleen wel zeggen dat ik deze liften niet altijd even modern vindt. De lift van Gerlos naar Zell am Ziller is trrraaaagggg…! En zo zijn er nog wel een paar die ze mogen vervangen wat mij betreft.
En de zwarte piste van Gerlos terug naar Konigsleiten is heel goed te doen!

Ben er een keer geweest en inderdaad schitterend gebied, maar overdag is er niks te beleven in de dorpen.

Maar de pistes maken alles weer goed.

In februari geweest, vond het een fantastisch gebied. Maar doordat er vooral moderne liften zijn aan de kant van Gerlos/Konigsleiten en de Gerlosplatte, meestal daar onze tijd doorgebracht. Want de verbinding naar zell am ziller is echt verschrikkelijk traag door oude liften. Wel een dag naar zell am ziller geweest de pistes zijn hier ook erg lekker.

Er is de laatste jaren ontzettend veel geinvesteerd in de liften in Konigsleiten, hopelijk gebeurd dat ook binnenkort met de verbinding Zell-Gerlos. De Krimml-Xpress is opzich niet echt verouderd, maar het is wel handig om er een bubble overheen te hebben. Het was in december zo gruwelijk koud in de lift.

En de Teufeltal en Stoanmandl… Tsja dat zijn wel oude liften. Voor de rest prima en heerlijk gebied!

Prima gebied om je een week goed te vermaken, alleen jammer van een paar gruwelijke trage liften inderdaad. Maar als je het goed uitkient kun je een paar leuke lange afdalingen maken!

‘’ Het Zillertal stroomt in de wintermaanden vol met Nederlanders’’ dan laten we 't gebied maar even links liggen :D

Wel een leuke review, maar sinds wanneer is het dal in het Zillertal gedeeltelijk wit? 2:22

Gang is alles

Hoe zit het eigenlijk met het kleine deelgebied Gerlossteinwand? Is dit niet een soort geheimtip, Niet de modernste liften daar dus dat schrikt mensen wel af lijkt mij. Weet niet hoe de pistes daar zijn maar het zal ongetwijfeld wel wat rustiger zijn daar.

Gang is alles

Wel een leuke review, maar sinds wanneer is het dal in het Zillertal gedeeltelijk wit? 2:22

Dit is niet het dal van het Zillertal als ik me niet vergis, maar het dal van Gerlos.

@Jesper, klopt! Het is blijkbaar nooit druk daar, een heerlijk gebiedje voor een dag. Laat die mensen maar lekker afschrikken, ik ga er hopelijk volgend jaar dan ook eindelijk een dagje naartoe!

@EricH Oh oke, ja Gerlos ligt ook wat hoger dan Zell am Ziler dus het zal daar wel aan liggen denk ik :P
@HenriS Ahaaa, Veel plezier daar (misschien) volgend jaar :D

Gang is alles

Lekker kritiekloos al deze reviews, booring.

@gast hieboven. Zijn dit reviews dan? Volgens mij gewoon een impressie van een gebied.

Op de krimml xpres kan geen bubble omdat de lift heel wind gevoelig is. Deze lift zou dan bij elk klein beetje wind al dicht moeten. Terwijl hij nu al vrij vaak dicht is helaas.

Toevallig net een week een Koningsleiten/Zillertal Arena geweest. Ik vind het gebied toch een stukje minder positief dan in deze video aangegeven wordt (of ben ik gewoon kritischer?). De liftstructuur van dit gebied zit op sommige plaatsen echt niet heel logisch in elkaar, waardoor dus enorm drukke punten ontstaan.
Op de berg van Gerlos, is er maar een lift die je hogerop kan brengen, en de verbinding mogelijk maakt met Zell.
Voor beginnende snowboarders is dit gebied gewoon best wel kut, aangezien er veel verbindingsstukken zijn die dan door te weinig snelheid uitkomen op lopen.
Echt lange afdalingen zijn eigenlijk niet echt mogelijk, behalve de autobahn, en als je de weg kent, topje zell naar dal.

Als ze sommige liften gaan vervangen zouden ze ook na kunnen denken over de liften structuur.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie