Plezier voor de hele familie in het Pillerseetal

gesponsord op 17 december 2018

Puur familieplezier
Puur familieplezier

Als je vraagt wat de meest sneeuwzekere regio van Tirol is, dan denk je in eerste instantie misschien niet direct aan het Pillerseetal. Toch krijgt dit Oostenrijkse dal ieder seizoen bakken met sneeuw. Tel daarbij op dat je hier maar liefst drie skigebieden vindt en het is niet zo raar dat er ieder jaar vele families naar de dorpen Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee en Waidring afreizen. Maar het zijn niet alleen de sneeuwzekere en moderne skigebieden die het Pillerseetal aantrekkelijk maken. Ook buiten de pistes is er namelijk veel te beleven, van rodelbanen tot het op pad gaan met een paardenslee. De authentieke en familiaire hotels doen de rest. De drie skigebieden in het Pillerseetal hebben hun eigen karakter!

Pittoresk St. Jakob in Haus
Pittoresk St. Jakob in Haus

Buchensteinwand

Bij het kleine St. Jakob in Haus ligt het net zo kleine skigebiedje Buchensteinwand, of de ‘Buach’. Hier vind je 22 kilometer aan pistes die worden ontsloten door acht liften, ideaal voor ouders en hun kinderen. In het dal ligt het grootste kinderland in Tirol, waar de kinderen in alle rust hun eerste bochten leren maken terwijl de ouders zich vermaken op de hoger gelegen pistes. Het gebied trekt ook veel toerskiërs aan. Zij vinden vanaf de top van de 1.456 meter hoge Buchensteinwand hele mooie routes. Iets dat zeker in het oog springt is het 30 meter hoge Jakobskruis, waar pelgrims die onderweg zijn naar Santiago de Compostela een bezoek aan komen brengen, mede voor het uitzicht.

Freestyle actie op de Steinplatte
Freestyle actie op de Steinplatte

Steinplatte

Zoek je meer mogelijkheden, bezoek dan de Steinplatte Waidring-Winklmoosalm met z’n 42 kilometer aan heerlijk brede carvepistes. Ook de Steinplatte, gelegen in de driehoek Tirol, Salzburg en Beieren, is een favoriete familiebestemming want de pistes zijn nooit heel moeilijk; perfect als verkenning voor het hele gezin. De jongeren vermaken zich met name in het snowpark – vier lijnen verdeeld in drie secties met verschillende moeilijkheidsniveaus (Fun-Easy-Medium-Pro) – of op de Triassic Funline; het hoogtepunt voor alle beginners. High Five! Diverse pro’s organiseren hier jaarlijks meerdere snowcamps om de jeugd nog beter te laten snowboarden.

Freeriden in Fieberbrunn
Freeriden in Fieberbrunn

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het ‘pièce de résistance’ van het Pillerseetal is het gigantische skigebied van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Skiën, snowboarden en freeriden op meer dan 270 kilometer aan pistes die ontsloten worden door 70 liften, van Tirol naar het Salzburgerland en weer terug. Het is groot, trendy, sportief en casual, met pistes in alle moeilijkheidsgraden. Spectaculair is de Freeride World Tour-wedstrijd in Fieberbrunn rond eind februari. De beste freeriders ter wereld knallen van de 2.118 meter hoge Wildseeloder naar beneden richting de Wildalmen.

Toch is het Pillerseetal meer dan skiën en snowboarden alleen. Rodelen op één van de vier verlichte banen is een populaire activiteit en ook de ijsbanen in St. Ulrich am Pillersee en Waidring worden goed bezocht. Wil je op een wat rustigere manier genieten van de natuur, dan is een rondrit in een paardenslee een absolute aanrader. Ach, welke activiteit je ook kiest, voor een vakantie met de hele familie ben je in het Pillerseetal aan het juiste adres.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.