BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Salomon: de originele bootfitters blijven innoveren

Salomon: de originele bootfitters blijven innoveren

gesponsord
Geplaatst op 6 december 2018

Er zijn tegenwoordig veel merken skischoenen waar je de buitenschaal van kunt laten aanpassen. Er is echter slechts één merk dat in 2008 gestart is met het moderne bootfitten en nog altijd aan verder innoveert: Salomon. Het Franse merk introduceerde de door verhitting aanpasbare buitenschoen in 2008. Tegenwoordig is de techniek beschikbaar op vrijwel ieder model uit de lijn van Salomon. Daarnaast is de tijd waarin je je skischoen kunt laten aanpassen drastisch verminderd!

Waarom is bootfitten zo belangrijk?

Wanneer je een schoen laat aanpassen op je voet dan past de schoen simpelweg beter om de voet heen. Dat zorgt er weer voor dat het comfort, prestatie en precisie omhoog gaat. De voet wordt beter ondersteunt, je wordt minder snel moe en de doorluchting is beter. Bij veel schoenen van Salomon zit de basis van de schoen al goed, maar hij zit nog beter wanneer je hem hebt laten aanpassen.

Niets fijner dan een goed passende schoen
Niets fijner dan een goed passende schoen

Nieuw bootfitting proces

Op de S/Max en MTN lijnen, dit zijn de topmodellen van Salomon, is dit seizoen een nieuwe vorm van bootfitting geïntroduceerd. Het zogenaamde Custom Shell HD is nóg sneller en efficiënter dan de Custom Shell 360 techniek. Dat komt omdat de buitenschaal van deze schoenen wat dunner is. De stijfheid is daarentegen 40% beter, aangezien het frame van carbon is. Hierdoor heb je de perfect zittende schoen binnen 10 minuten! Voeg hier de naadloze binnenschoen bij op en de pasvorm en het comfort bij zo'n sportief model is nog nooit zo goed geweest!

Hoe gaat het bootfitten in z'n werk?

Uiteraard wordt eerst de voet goed opgemeten. Vervolgens gaat de buitenschaal zonder de binnenschoen twee minuten lang in de oven. De binnenschoen wordt er daarna weer ingezet, waarna je in de schoen gaat staan. De schnallen gaan dicht en drie minuten lang moet je in de skihouding staan. Daarna gaan de schoenen vijf minuten lang een soort koelkast in. Het resultaat: de perfect zittende schoen binnen tien minuten!

Hier vind je meer informatie over de Salomon S/Max, de topschoen voor de pisteskiërs en over de Salomon MTN, die meer gericht is op freeriders.