Met de wind omhoog: snowkiten deel II

Svenski op 24 maart 2014· 6 reacties

null

Het is alweer een tijdje geleden dat Lorenz van B2K Snowkite ons meenam voor een voorproefje van zijn favoriete bezigheid: het snowkiten. Om preciezer te zijn freeride snowkiten, waarbij je een kite gebruikt om off-piste een berg te beklimmen en vervolgens af te dalen. Tijdens onze ‘Schnupperkurs’ was het helaas te bewolkt om de berg op te gaan en bleven we in het dal om het gevoel met de vlieger te krijgen, wachtend op die mooie zonnige dag. Deze liet even op zich wachten, maar ons geduld werd beloond.

Strak blauwe lucht
Onder een strak blauwe lucht maken we ons gereed om de berg op te gaan, maar niet voordat Lorenz ons vol heeft gehangen met alle materialen die we later nodig gaan hebben. Het harnas wat we om krijgen, wordt gebruikt om de kite aan te bevestigen. De weersverwachtingen geven geen uitsluitsel over de windsnelheid boven op de berg en aangezien er bij verschillende windsnelheden een ander formaat kite wordt gebruikt nemen we verschillende kites mee. Waaronder tube kites in verschillende maten en een foil kite. De tube kite heeft tubes die moeten worden opgeblazen met behulp van een soort fietspomp. Doordat de tubes van deze kite altijd vol lucht zitten kan je hiermee langer vliegen en is hij uitermate geschikt om grote sprongen te maken, het zogenaamde freestylen. De foil kite is een lichte kite die tubes bevat die zich vullen wanneer de wind er op de juiste manier in blaast. Deze kite is een stuk lichter, wat er voor zorgt dat hij een stuk makkelijk mee te nemen is.

null
Flink wat spullen mee

De ‘spot’
De plek waar we gaan kiten ligt nabij het skigebied Bergeralm in het plaatsje Steinach. B2K beheert hier een sneeuwvlakte waar de wind omstandigheden vaak ideaal zijn. Om er te komen moeten we echter een flinke reis maken. Een gondel, een tweezits stoeltjes lift, een verbindingspiste en een sleeplift later zijn we klaar om de wandeling naar de kitespot te beginnen.

null
Teamwork

Lastige omstandigheden
Eenmaal aangekomen bij de kitespot blijkt het een stuk harder te waaien dan verwacht, de kites die we mee hebben zijn aan de grote kant voor de omstandigheden. We nemen een korte pauze om onder het genot van een kop thee en een broodje de opties te overwegen. We besluiten dat het de moeite waard is om de kites toch uit te proberen. Het klaarmaken van de materialen is een avontuur op zich, zeker wanneer het flink waait. Het opblazen van de tube kites vergt het meeste werk en Patrick is ondertussen alvast zijn geluk aan het beproeven met de foil kite.

null
Lorenz legt ons nog eens de werking van de kite uit

Voor de wind!
Even later is het mijn beurt met de foilkite en hoewel deze kite minder sterk is dan de tube variant heb ik er mijn handen vol aan. We beginnen dan ook zonder ski’s en dat is maar goed ook want de kite tilt ons af en toe een flink stuk de lucht in. Na de eerste gewenningssessie ben ik dan ook al flink uitgeput. Patrick is gelukkig bijgekomen van zijn avonturen en bindt zijn snowboard onder. Hij maakt zowaar zijn eerste meters met behulp van de wind en is gelijk verkocht. Dit gaan we vaker doen!

null
En gaan!

Svenski
is deze winter voor ons onderweg in Tirol. Hij houdt ons op de hoogte van de sneeuwcondities en checkt gebieden voor ons uit!

Plaats een reactie

gaaf :D
Wil dat ook wel eens proberen

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Ik ga volgende week snowkiten zoek alleen nog een geschikte locatie is dat het dorpje Steinach am Brenner!??

@Hangloose13 Ja, dat is Steinach am Brenner!

Thx dat komt goed uit want ik ben in Mieders vlakbij innsbruck dus ga zeker ff kijken greetz

vetttt

Gang is alles

Zo he, toch wel vet hoor!

#ProudToBePartOfLesWintersportérs
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie