Hoe hard kun je op ski’s? Een discussie die af en toe oplaait op het forum of het weblog. Uit eigen ervaring weet ik dat we best makkelijk snelheden rond de 70 en 80 kilometer per uur halen. Maar vanaf 90 kilometer per uur moeten we echt ons best gaan doen om aan snelheid te winnen. Vaak laten onze GPSen snelheden zien die we nooit hebben gehaald. Mijn GPS gaf een keer 326 kilometer per uur aan, dat leek me enigszins overdreven. In sommige gebieden heb je officiële snelheidsmeters, deze geven een aardig beeld…

Wat is jullie topsnelheid?
Snelheid hoort zeker bij het skiën. Er zijn maar weinig skiërs die niet genieten van wat snelheid maken. Deze snelheden verschillen natuurlijk per persoon. En, de ene wintersporter houdt meer rekening met zijn eigen kunnen dan de ander. Maar een beetje snelheid opzoeken daar houden we allemaal van, toch? Zeker als de sneeuw makkelijk is. Wie van jullie heeft zijn snelheid wel eens gemeten met een GPS? Klopte dat volgens jullie? En wie heeft zijn snelheid wel eens gemeten op die speciale meetpunten in de skigebieden?

Supersonische snelheden
Check nu bovenstaande filmpje. Indrukwekkende snelheid, van maar liefst 252 kilometer per uur, vorige week geskied in het skigebied van Vars dat bekend staat dankzij hun ‘Kilomètre Lancé’. Het moet wel extreem indrukwekkend zijn om zo dicht bij de grond dit soort snelheden te halen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Via de apps ongeveer 70, dat is ook wel echt hard zat.

Op de officiële snelheidsmeter heb ik ooit 94km per uur gehaald en dit ligt niet ver van mijn snelste meting via GPS; 97,6km per uur.

Leuk onderwerp :)

Via een app heb deze winter 93,9 km/u gehaald. Naukeurigheid gecheckt met snelheidsmeter in de auto. Bleek verrassend nauwkeurig. Heb wel heel lang naar juiste app moeten zoeken.

@erich zeker met volledige controle is dat idd hard zat… met app en controle 82. Als ik anderen kamikaze naar beneden zie denderen…dan gaat het idd hard, maar enige techniek en controle ontbreken. Je zou ze in je nek krijgen omdat ze niks meer kunnen.

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Ik hou meer van wat rustiger, met meetapparatuur op de piste zelf 68 km per uur mijn partner zat op 87. Schoonvader op 43 ;) vond het best een leuk gemiddelde voor een vrouw :)

Vorige week in Flaine op een lege piste 104,6 en 108,3 met Ski Tracks gehaald, of het heel nauwkeurig is weet ik niet…

volgens verschillende apps een paar keer iets meer dan 100 km per uur gehaald. Maar ik vertrouw die snelheden nooit zo.
Helaas nog niet echt een mooie officiële snelheidsmeter gevonden. Afgelopen maand een paar officiële snelheidsmeters gedaan in Zillertal. Maar telkens was dit een klein uitgezet gebied waardoor er nooit veel meer dan 80 kilometer per uur gehaald kon worden.

Via Strava steeds zo’n 82 km/uur gemeten. Strava is trouwens aan te raden voor bij het skiën. Segmentjes aanmaken op de pistes en kijken wie het snelst gegaan is!

En dan op je plaat gaan… Koekoek!

Carnas on Tour

Max. 94,9 op een Rennstrecke. Ik ben meer van lekker hangen in de bochten dan van pure snelheid, al is het wel goed om je grenzen af en toe te verleggen; daar word je beter van. Maar dan wel veilig, dus op een goede en rustige piste. Op de Runtastic-App haal ik ruim 80. Ter vergelijking heb ik eens 2 telefoons meegenomen: Runtastic gaf max. 65 en SkiTracks 78, best een groot verschil. Een paar vrienden van me gaan liever harder, maar staan soms behoorlijk te shacken na afloop. Boven de 90 is ook rete-hard, voor nauwelijks beschermde amateurs op twee latjes, die het 8 dagen per jaar doen!

op de apps max 80 op piste en dat vind ik retehard op een piste waar ook anderen rondtouren. Zelfs dat kan vind ik alleen als het heel rustig is en er niemand in de buurt is die in mijn spoor kan komen danwel die ik zou kunnen raken mocht ik zelf vallen.

harder dan dit op een lege piste vind ik ook niet echt interessant. Het komt er dan alleen op neer of de piste mooi glad is en wat durf je (hoeveel risico durf je te nemen dat het toch mis gaat want ik geloof niet dat iemand van ons het parcour gaat verkennen. ik heb soms de indruk dat de profs dat stiekem wel doen :-)

2 weken terug 101 km/h bij de speedtrap op de Seiseralm. Vorig jaar 112km/h GPS rode 14 in Kals, volledig in racehouding naar beneden.

nog nooit gemeten, maar volgens mij haal ik zeker de snelheid zzzoooooeeeeeeeffffffffffffffff :P

laatste was ik,

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Deze winter een paar keer snelheid laten meten bij een officieel meetpunt. Ik vond de snelheid nogal tegenvallen vergeleken met de snelheden die mijn vrienden met de apps konden meten. 65km per uur vond ik al vrij snel aanvoelen en veel andere mensen haalden vergelijkbare snelheden. Ik denk dat de apps over het algemeen een te hoge snelheid aangeven.

Ik zie wel eens van die extreme snelheden voorbij komen met de ski tracks app. Daarom heb ik wel eens gemeten met mijn hardloop app: cardiotrainer en de app ski-tracks tegelijkertijd draaiend op dezelfde telefoon.

Cardiotrainer gaf +/- 80 km/u, Ski tracks meer dan 100 km/uur. Mijn vermoeden dat ski tracks veel te hoog aan geeft klopte dus wel.

115,38 km/h in serfaus op de zwarte piste bij Masner. Gemeten met map to snow.

75 km/h volgens een of andere speedcheck vorig jaar. Snelheid is wel lekker maar ik vind het vrij onbelangrijk om te weten hoe hard ik ging.

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Met één of andere app een keertje 100 terwijl mijn uiterst nauwkeurige GT31 (gps) slechts 74 gaf. Nadien op de GT31 83.6 (horizontale snelheid, welke na uitlezen in de software die ik gebruik voor speedsurfen met het meerekenen van de van de daalsnelheid op een effectie van 85.7 uitkwam) zonder verbetering in de app. Sindien gebruik ik enkel nog de GT31 die ik nadien netjes uitlees in GPS*results een erkend programma voor speedsurfen waar onbetrouwbare data wordt uitgefilterd) haal ik regelmatig +80 en tijdens het sportief cruisen hoge 70-ers. Voor hoge 80-ers moet je al flink je best doen en moet de piste retevlak zijn ;-)

Johan-Lemmens zei: “Voor hoge 80-ers moet je al flink je best doen en moet de piste retevlak zijn”

Inderdaad. Van al die hoge snelheden zoals bijvoorbeeld die van gast234 geloof ik geen snars dat dat klopt

Het interesseert me eigenlijk niet zo hoe snel het gaat, ben geen snelle skiër (denk ik) en ben er niet op uit om als een ongeleid projectiel af te dalen. Word veel blijer van een mooie serie bochtjes op een lekkere piste. Gisteren sneeuwde het hier even en hebben we in een laag hele verse sneeuw kunnen spelen, stuivende sneeuw om je oren, prima!!

Op mijn snowboard 109,2 km/h met ski tracks. Ik weet zeker dat ik op die bepaalde helling in Obergurgl sowieso mijn record heb verbroken. Of het dan ook daadwerkelijk 109,2 is weet ik niet. Uitkomend in de kuil na de helling voelde ik wel de nodige G-krachten en mijn board begon bijna te zwabberen. Die snelheidsmeters in de skigebieden zijn meestal van die lullige hellingen waar je lang niet je topsnelheid kan halen.

bart

Alpendorf Oostenrijk op de snelheidspiste die er is aangelegd 97.8km/h gehaald.
Ik begon ook iets hoger dan de aangelegde piste. Want anders haalde je max 85 km/h.
Er stond veel volk te kijken, iedereen vroeg zich af hoe ik dit deed. I know :-)

interessant, maar eigenlijk niet zo belangrijk voor mij! De meettechniek vind ik wel interessant.

Seriously snow addicted family!

Rogier@
I was there. Je krijgt echt koude rillingen over je lijf als je ze ziet. Er waren ook vrouwen (ook mooie tussen) en een paar jongens niet ouder dan 18 a 20 jaar. Echt indrukwekkend allemaal.

Het leek me mooi om met een helmcam te bekijken, maar dat viel toch een beetje tegen…:

Dan heeft ie zo’n super strak gestroomlijnd pak aan, zet ie wel een totaal on-aerodynamische gopro op zijn helm :-D

Met Krokus in Nauders 81 km/u carvend op de 2, en daarna 95,8 op het laatste steile stuk van de dalafvaart vanaf Bergkastel.
Vooral dat eerste stuk was kicken :)

Mooi die Italiaan, zou zo het broertje van Mario Cippolini kunnen zijn…

98,6 gemeten met skiblackbox. Ik vertrouw de app wel, mede omdat ik echt m’n best moest doen en met klapperende ski’s, recht naar beneden van een rode afdaling ging.
Het voelde niet heel relaxed en was alleen om eens te meten hoe hard nu mogelijk was. Nu weet ik dat en ga ik weer lekker cruisen :-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie