Afgelopen vrijdag zag het er slecht uit. De sneeuwverwachting stortte in. De hoeveelheden voorspelde sneeuw deden ‘pschitttt’ zoals mijn skivrienden dat noemen. Zaterdag werd het zelfs nog minder in de verwachtingen. Ook zou de sneeuw echt aan de noordkant blijven en dan pak ik hier naast Puy Saint Vincent en Serre Chevalier niets mee. Maar zondag had het weer een verrassing voor ons in petto.

Heerlijke sneeuw :-)

30 cm extra vers

De enorme dump die veel sneeuw achterliet in Oostenrijk en in de rest van de noordalpen liet, ondanks de verwachtingen van vrijdag en zaterdag, ook bij ons een mooie 30cm verse sneeuw achter. Het sneeuwde goed door in de nacht van zondag tot maandag maar wel alleen in de skigebieden die echt tegen de Isère aanliggen, aan de noordelijke kant van de Franse Zuidalpen zeg maar. Dus Serre Chevalier pakte een mooi pak mee, ook Puy Saint Vincent deelde in de weelde en wonderlijk genoeg viel er ook een mooie laag in Montgenèvre. Helaas speelde de stormachtige wind ons ook parten.

Genieten van de verse sneeuw

Topsneeuw op maandagmiddag

De zon is bijna onder maar de sneeuw is er niet minder goed om

La Protégée des vents

In Serre Chevalier storme het als een malle, net als in het gehele dal erboven. Ook Montgenèvre kreeg er goed van langs. Maar het Vallouise dal deed zijn bijnaam ‘La Protégée des vents’ (vrij vertaald ‘beschermd tegen de wind’) eer aan. Hier waaide het veel minder hard. Daardoor bleef de sneeuw boven Pelvoux en Puy ook veel beter en niet onbelangerijk, veiliger. Ondanks dat wij maandag een drukke dag hadden en zelfs onze dochter tussen de middag thuis at, konden we het niet laten om in de middag nog even snel de pistes op te lopen in Puy. En dat was niet voor niets. Check onderstaande filmpje maar.

Smaakte naar meer

En die diepe poederafdaling smaakte naar meer. Dus vanmorgen klikten we de toerski’s weer onder (de skigebieden openen komend weekend hier pas continu). Omdat duidelijk was dat de hellingen boven Pelvoux misschien wel de beste sneeuw van de regio hadden liepen we hier weer omhoog. Dit keer veel hoger dan het gebied zelf, een van de voordelen van toerski’s. En de condities? Die waren wederom geweldig! Wat een absoluut goede seizoensstart hebben wij hier!

Liften nog dicht dus de benenwagen

Droppin'

Meteen fijne sneeuw

Heerlijk skiën ook op telemarkski's

Momenteel ligt er een halve Rapael aan sneeuw ;-)

Geweldige poeder met strakblauwe lucht: rijkdom

Diepe sneeuw de hele afdaling lang

Sandra in haar element, hemelsbreed 500 meter van haar ouderlijk huis

Wat een sneeuw!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Spookie11 december 2018 · 20:20

Man man man… Wat een heerlijke beelden! Als je nog geen zin had in wintersport dan heb je het wel na deze beelden!

Spookie
MiTi11 december 2018 · 20:46

Ohh wordt altijd zo stoked van zulke beelden!! 😍

Winter is coming
Johan-R.11 december 2018 · 20:53

Zeer mooi.
Bent u niet bang voor een steen 2 cm onder de poedersneeuw?
Kent u alle oneffenheden? Kan u de sneeuwvlakte met overtuiging lezen? Kan een plotse steen u niet meer ten val brengen of is soms een kleine duik part of the game?

Rogierauteur11 december 2018 · 21:07

Bang, niet echt… kan het gebeuren zeker wel :-) Maar door goed het terrein te lezen (jarenlange ervaring) komt het niet zo vaak voor… Maar deze foto bewijst dat het soms wel eens ‘misgaat’… en dat is precies zoals je zegt part of the game ;-)

Click. Click. Peace
RFKANGOO11 december 2018 · 21:08

Zeer mooi.
Bent u niet bang voor een steen 2 cm onder de poedersneeuw?
Kent u alle oneffenheden? Kan u de sneeuwvlakte met overtuiging lezen? Kan een plotse steen u niet meer ten val brengen of is soms een kleine duik part of the game?

Johan-R. op 11 dec 2018 20:53

Dat noemen ze de aanvaardbare risico’s. 😊

Übung macht den meister!!!
Nelis11 december 2018 · 21:38

Waaah! Die fotos en filmpjes zijn altijd zooo genieten! Dankjewel!

*bericht bewerkt door Nelis op 11 dec 2018 22:07

Bergen + Sneeuw = ❤
Rogierauteur11 december 2018 · 21:44

@Nelis Graag gedaan ;-)

Click. Click. Peace
GiGi11 december 2018 · 22:20

Meer sneeuw dan verwacht? Maar laatst zei je nog dat bij jou altijd meer viel dan voorspeld. Hoe kan dit dan meer zijn dan verwacht? Misschien moet je je verwachtingspatroon bijstellen ;)

En alsjeblieft niet verhuizen naar La Norma. (Maar iets zegt me dat je dat niet echt van plan was, maar alleen maar zei om @Piefke blij te maken.)

Rogierauteur11 december 2018 · 22:34

@Gigi lol ;-) en zou je denken ;-)

Click. Click. Peace
Piefke11 december 2018 · 22:51

Geweldige beelden weer☃️
Kijk @Tiny-M en @Sneeuwbaard zulke filmpies bedoel ik🥶 @GiGi ik heb ook liever dat @Rogier niet een gebieds review maakt met film van LA NORMA😍☃️ Want dan willen al die haters🤮 toch ineens een kijkje nemen om zelf te proeven van de relaxte sfeer en chille pistes aldaar, nee precies blijf maar lekker aan de zuidkant in de sneeuw ploeteren hoor Rogier😎

Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!
Tiny-M12 december 2018 · 00:04

Sorry @Piefke ik ski niet

Vincent26412 december 2018 · 20:44

Genieten zeg! De voorpret voor mij kan beginnen haha

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.