Serre Chevalier is wat mij betreft een geweldig voorjaarsgebied. Het gebied is sneeuwzeker tot het einde van het seizoen, door de droge lucht blijft er niet alleen genoeg sneeuw liggen maar is deze ook nog eens van prima kwaliteit. En omdat je in verschillende kommen skiet kun je op elk moment van de dag goede sneeuw vinden. Daarnaast lijkt het bijna elk jaar goed te sneeuwen in het voorjaar. Wil je 's middags wat anders dan kun je genieten van de oude stad van Briançon, de warmwaterbaden in Le Monêtier-les-Bains of als je wat sportiever bent kun je gaan wielrennen of mountainbiken. Aan een weekje heb je eigenlijk niet genoeg.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Roy8320 januari 2019 · 08:36

Ik zou graag in april een paar dagen de sneeuw op zoeken, maar ook Serre Chevalier is, net als de vorige logische opties (Tignes, 3 vallees, Livigno, Cervinia) zo ver rijden. Wat dat betreft hebben Ischgl en Obergurgl net iets betere papieren, maar als ik dit filmpje zo zie (en de enthousiaste reacties over dit gebied lees), hou ik t toch maar even in gedachten :).

Wannabe Dolomietenkenner...
ThomJ20 januari 2019 · 09:26

Ik kan dit alleen maar onderschrijven. Mijn ervaringen zijn precies zo positief. Ik moet wel zeggen dat richting half april Briancon vorig jaar helemaal gesloten was. Ik ben er ook nog in het sluitingsweekend geweest en tegen die tijd wordt het wel erg zacht op de piste. De 2e helft van april zou ik Cervinia daarom wel echt verkiezen boven Serre Chevalier. Vooral in maart en begin april is het een prima keus.

Saaaanders20 januari 2019 · 09:31

Leuk filmpje, en goede herinneringen aan dit gebied: hier geweest voor mijn allereerste wintersportvakantie ruim 20 jaar geleden. Ver rijden maar daar krijg je ook best veel voor terug.

DrPhil20 januari 2019 · 09:55

Mooi gebied. Zonder meer een aanrader.

Skiwi20 januari 2019 · 15:20

Ik hoop dat je hier goed voor bent betaald @Rogier, want met zo’n video trek je klanten!

Waar er vroeger geen haar mijn hoofd aan dacht om naar dit gebied te gaan, is dat na het bekijken van jouw video toch wel anders geworden ;)

Vanuit België (Oost-Vlaanderen) geraak je er met wat geluk overigens in een 10-tal uur, wat niet verder is dan pakweg Saalbach-Hinterglemm…

Patrick07620 januari 2019 · 18:02

1ste wk april staat ie erop. Ben benieuwd

RoteHersentote20 januari 2019 · 22:18

Mijn mooiste 2 weken ooit in SC geskied. 2 weken zon en goede sneeuw begin april. En Briançon is inderdaad de moeite waard.

FrankB21 januari 2019 · 02:02

Ik ben al enkele keren in Serre Chevalier geweest en is een top gebied als de condities in dit gedeelte van de alpen goed zijn.
Maar het verslag is echt wel een promo filmpje. Niks mis mee maar vermeld dat dan even.
Zijn er al plannen om de oude trage stoeltjesliften boven in Le Monetier les Bains te vervangen?

*bericht bewerkt door FrankB op 21 jan 2019 02:05

Hendrik521 januari 2019 · 10:37

Over twee weken zitten we daar! Ben heel erg benieuwd, maar iedereen is super enthousiast over het gebied dus ik lig al weken te dromen…

Het is o zo hard genieten.
Rogierauteur21 januari 2019 · 10:40

@Hendrik5 Het is echt een heerlijk gebied. (Ik heb helaas geen aandelen). Het zou nu wel mooi zijn als zou het wat gaan sneeuwen. Want verse sneeuw mist wel! de pistes zijn momenteel goed maar hard. Off-piste is de poeder kapot gewaaid. Hopen op wat verse sneeuw voordat je hierheen komt!

Click. Click. Peace
Hendrik521 januari 2019 · 11:29

@Rogier ik houd erg nauwlettend de weersvoorspellingen in het oog, ik hoop toch nog op wat verandering de komende week, want er lijkt voorlopig niet meer veel te vallen. Twee weken kan nog veel veranderen natuurlijk, we zien wel!

Thx!

Het is o zo hard genieten.
Slim25 januari 2019 · 21:30

@Rogier, de(jou?) vrouw in het filmpje zwaait aan het einde haar ski’s zo zo omhoog dat ik dacht dat ze er “airguitar” op ging spelen ;-)

Kun je nog editen…

Hendrik528 januari 2019 · 10:02

Weersverwachting ziet er erg goed uit voor komende week. Deze week lekker sneeuwen, volgende week mag het zonnetje tevoorschijn komen.
Komende dagen nog wat bijlezen en verwachtingen afstellen, hopelijk op de wisseldag niets te erg.

Het is o zo hard genieten.
Rogierauteur28 januari 2019 · 10:07

@Hendrik5 Hoe het er nu naar uitziet zou zaterdag een lastige dag op de lautaret kunnen worden (is nog ver weg) hou rekening met rijden via Frejus.

*bericht bewerkt door Rogier op 28 jan 2019 10:07

Click. Click. Peace

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.