BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Alles voor de kids op de piste bij Decathlon

Alles voor de kids op de piste bij Decathlon

gesponsord
Geplaatst op 7 januari 2019

Wintersport met kinderen is misschien wel het allerleukste dat er is. Skiën of snowboarden met kinderen heeft echter wel wat voorbereiding nodig. Dat begint al bij de keuze voor het skigebied, maar ook het regelen van skilessen en de reis naar de bestemming staat bij vele ouders hoog op de agenda. Als dat allemaal achter de rug is dan begint het plezier. We gaan de piste op! Hieronder vind je een aantal zaken waar je aan kunt denken om ervoor te zorgen dat de kinderen goed aangekleed de piste op gaan, zodat zowel de ouders als de kinderen een leuke vakantie zullen hebben.

1) Thermo ondergoed

Houd de kinderen lekker warm op de piste met thermo ondergoed. Het thermo ondergoed van Wed'ze is lekker warm en zorgt voor een goede afvoer van het zweet. Door deze basislaag te dragen onder een mid-layer en jas (het zogenaamde drielagen systeem) zorg je ervoor dat de kinderen het niet koud zullen krijgen!

2) Skikleding voor kinderen

Ook kinderen hebben uiteraard goede skikleding nodig. Een wintersportjas moet wind- en waterafstotend (en het liefst natuurlijk wind- en waterdicht zijn). De skikleding van Wed´ze heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor elke skiër vind je de juiste skikleding bij Decathlon, ongeacht niveau en ervaring.

3) Gemak met de skischoenen van Pumzi

Als er één ding altijd goed afgewogen wordt met de kleding en schoenen van kinderen, dan is het de maat wel. Ze moeten er natuurlijk niet te snel uitgroeien, maar je wilt je kids natuurlijk ook niet in veel te grote kleding of schoenen de piste op sturen. De skischoenen voor kinderen van Pumzi die zich aanpassen aan de schoenmaat van je kind zijn dan een uitkomst. Dankzij het opblaassysteem kan je het volume van de binnenschoen 4 maten verstellen. Voor schoenen die 2 seizoenen meegaan!

4) Oefentuigje

Kids leren uiteraard het beste skiën van een skileraar. Uiteraard is het ook leuk om zelf met de kids te skiën. Hierbij is een oefentuigje een onmisbaar accessoire om je kind het plezier van skiën te laten ontdekken. Zo voelt het zich helemaal op zijn gemak en zal het vlotter het evenwicht leren bewaren op ski's. Voor de overenthousiaste ouders: een oefentuigje is niet geschikt om je kind mee te nemen op pistes waar zijn of haar niveau nog niet goed genoeg voor is.

5) Slee

Hebben de kinderen even genoeg van het skiën, maar willen ze nog wel lekker buiten actief blijven, dan gaat er niets boven naar beneden suizen op de slee. Veel plezier en gelach gegarandeerd. Bij Decathlon kun je al een slee kopen vanaf € 2,99. Uiteraard ook leuk wanneer het weer een keer in Nederland gaat sneeuwen!