Live: geen regen maar poeder dankzij microklimaat

Rogier op 23 december 2018· 4 reacties

Topsneeuw boven Pelvoux

En toen regende het in de Alpen. Wat ontzettend zonde van al die mooie sneeuw. De warmte veranderde alle oneindige poedervelden in velden van slush. De noordalpen hebben er goed van langs gekregen. Toen daar de sneeuwgrens al tegen de 2000 meter aantikte kwamen de vlokken bij mij in de zuidalpen nog naar beneden rond de 800 meter. Toch kwam er ook bij ons erg warme lucht aan. Maar ons eigen microklimaatje zorgde ervoor dat nu de wolken zijn weggetrokken, we gewoon nog steeds heerlijke poeder hebben. Tenminste als je weet hoe en waar je moet zoeken.

Weinig regenschade, wit tot in het dal op de achtergrond

Maagdelijke poeder

Gisteren opende het skigebiedje van Pelvoux waar ik donderdag de pistenbully reportage heb gemaakt. Dat betekende eindelijk lift-acces naar de poedervelden van dit gebiedje. Een reden voor ons om daar vandaag te gaan kijken. In de hoop om maagdelijke poedervelden te vinden. En die hebben we gevonden, want waarschijnlijk hadden maar weinig skiërs en boarders vertrouwen in de sneeuwkwaliteit. Pech voor hen.

Heerlijke sneeuw voor Sandra

En voor Raph op z'n telemarkski's

Prima sneeuw en dito uitzicht op het Durance dal

Niet makkelijk

Ik moet er wel eerlijk bijzeggen dat je voor het vinden van deze poeder een fijne neus nodig hebt. Want tussen de sneeuw die door de wind hard is geblazen, en de hellingen die door de zon zijn opgewarmd, was het goed mikken. Dat lukte ons aardig. De sneeuw was vele malen beter dan gehoopt en verwacht. De regenschade begon hier pas rond de 1800 meter en dat valt hier alleszins mee. Dan heb ik het over off-piste. Op de piste lag alles er van boven tot onder goed bij.

Af en toe maakte de hetrogene sneeuw het niet makkelijk voor Raphael

;-)

Maar al met al topsneeuw

Heerlijke poeder

Sneeuw die we met niemand hoefden te delen...

Wat heb ik een geluk om in zo’n geweldig micro-klimaat te wonen!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
GerritA23 december 2018 · 23:01

Mooie beelden weer Rogier, misschien dat we in de komende twee weken het mooie gebiedje eens van dichtbij komen bekijken met de camper… nog tips waar ik de camper rustig kan plaatsen?

Het sneeuwt altijd in mijn hoofd....
JeroenPIZS24 december 2018 · 05:46

Gruwelijk lekker

FLS7024 december 2018 · 08:54

Een keer een foto van een pro die onderuit gaat!
Leuk om te zien en niet minder mooie foto.

Mits het goed afloopt uiteraard.

Fun Lovin' Skier
MiVe24 december 2018 · 11:03

Fijn om te zien dat het ook mis kan gaan. Niet dat ik dit iemand perse gun, maar het leven is niet altijd als een zonnige poederhelling.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.