BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Gezinsvakantie met volop winterfun in Ruhpolding

Gezinsvakantie met volop winterfun in Ruhpolding

gesponsord
Geplaatst op 6 februari 2019

Overzichtelijke rode en blauwe pistes voor kinderen en skiërs die niet per se honderden kilometers tot hun beschikking hoeven te hebben maar gewoon willen genieten. Tel hierbij het veelzijdige programma buiten de pistes – van rodelen, schaatsen en langlaufen tot biatlon-kindercursussen en waterpret bij op en je snapt dat er meer winterfun voor gezinnen dan in Ruhpolding bijna nergens anders te vinden is.

Net zo mooi als een ansichtkaart

Ruhpolding ligt in Beieren, helemaal in het zuiden van Duitsland. Gezinnen die er op wintersport gaan, maken kennis met het echte Beierse landleven. Als je bij de Chiemsee de snelweg verlaat, hoef je nog maar ongeveer acht kilometer te rijden naar de eindbestemming. De idyllische omgeving is in het echt net zo mooi als een foto op een ansichtkaart. De Beierse, traditonele plaats ligt prachtig in het Miesenbacher dal aan de rivier Weiße Traun. Met een barokke kerk op de heuvel, prachtig beschilderde herenhuizen en de Chiemgauer Alpen als adembenemend decor. Als er dan ook nog sneeuw ligt, draaien de fotocamera’s en smartphones overuren.

Biathlon en rodelen

Het bekende pretpark Freizeitpark Ruhpolding is in de winter dan wel gesloten, maar eromheen is nog van alles te doen en te beleven. Tijdens het skiën en langlaufen denkt niemand meer aan school, werk en dagelijkse bezigheden. De schone lucht en het bewegen in de sneeuw zorgen voor een gezonde blos op de wangen. Fritz Fischer, voormalig trainer van de Duitse skibond, biedt in het eigen minibiatlonstadion speciale biatlon-cursussen voor kinderen aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van laserguns. Snelheid staat ook centraal op de vijf kilometer lange natuurrodelbaan op de Unternberg. Er zijn huurrodels verkrijgbaar en de lift naar boven is de nostalgische Unternbergbahn. Na een typisch Beierse versnapering in de nieuwe Unternberg Alm vliegt het hele gezin door de bochten.

Volle snelheid!

De rodelbaan op rails op de Westernberg biedt het hele jaar door rodelplezier. De baan bevindt zich meteen bij de ingang van Ruhpolding. In december 2017 werd deze baan voor het eerst in gebruik genomen. De tweepersoonssleeën glijden over rails, waardoor de baan het hele jaar door en bij elk weertype kan worden gebruikt. De sleeën razen met een snelheid van maximaal 40 km/u over de 800 meter lange baan richting het dal. De baan zit vol uitdagingen: scherpe bochten, jumps en hobbels.

Zwemparadijs

Verder is zwemparadijs Vita Alpina midden in Ruhpolding een echte aanrader voor gezinnen. Het is helemaal bijzonder, wanneer er sneeuw ligt en de damp van de outdoorpool opstijgt. Op de reuzenglijbaan moet gewoon een persoonlijk record gezet worden. Waterratten krijgen echt een vakantiegevoel, wanneer ze zich door de 'branding' laten meesleuren. Bovendien bieden stoeterij Gestütshof Brendlberg, de tennis- en ijshal gezinsvriendelijke wintersportmogelijkheden. Met de Chiemgau Karte is de toegang tot zwemparadijzen, musea en kabelbanen gratis, net als het gebruik van dorps- en regionale bussen en enkele spoorlijnen.