Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ski-in ski-out, wie wil dat nou niet?

Ruud op 15 januari 2019· 91 reacties


Zeker, veel ski-in ski-out locaties zijn lelijk, maar als je niet komt om te genieten van de architectuur maar om te skiën, dan is ski-in ski-out toch het meest geweldige dat er is? Waarom zou je dat eigenlijk niet willen? Niemand wìl toch met de bus naar de lift?

Fan

Ik ben een fan van ski-in ski-out en regelmatig blijkt dat best veel mensen daar heel anders over denken. Vaak hebben ze dezelfde argumenten om liever iets anders te boeken: “Ik wil niet in zo’n onpersoonlijk skioord, in zo’n boomloos dorp, in die lelijke blokkendozen, in die krappe appartementen”. “Geef mij maar een ècht dorp in een dalletje met een beek tussen de bomen, met goeie après-ski, leuke restaurantjes en sfeervolle hutten” Het toverwoord is: authenticiteit.

En eerlijk is eerlijk, ik hou daar ook allemaal erg van en ik heb dezelfde kijk op veel van de nadelen van de bedachte skidorpen, maar dat laat onverlet hoe supergeweldig het is om ’s morgens vanuit het skihok de piste op te stappen en ’s middags niet te hoeven zeulen met je spullen, maar zó je appartement binnen te lopen. Ski-in ski-out maakt je vakantie zo veel comfortabeler: heerlijk je auto een week niet gebruiken, geen tijdverlies op weg naar de lift, niet wachten bij de halte met vijftig anderen, niet hangen in een overvolle bus. Je hoeft je auto niet sneeuwvrij te maken of te krabben of te klooien met je kettingen. Geen geglibber op de weg en geen gezoek naar een parkeerplaats. En je hoeft je skischoenen niet aan te trekken in een parkeergarage of half zittend in de achterbak op een volle parkeerplaats. Klinkt als… vakantie.

Hemels

In plaats daarvan trek je je schoenen aan op een bankje in het skihok, draag je de ski’s naar buiten, klikt vast en vertrekt. Je dag begint niet met gedoe, je dag begint met skiën. Direct een afdaling doen, wat voor een mooie dagstart is dat? Omdat je al in het gebied bent kun je vaak ook beter voorkomen dat je met een massa medewintersporters al meteen op een cruciaal liftknooppunt komt of bij de dallift waar het aanschuiven is. Als je wilt kun je tussen de middag “thuis” gaan lunchen. Ik hou zelf veel meer van opsteken op de piste, maar thuis lunchen kàn vaak wel met een ski-in ski-out. Aan het eind van je dag stuur je je laatste bochtjes naar de deur van je skihok, klikt los en loopt met je ski’s naar binnen. Klinkt als… vakantie.

Niet zo zwart-wit

Nu is de tegenstelling tussen een lelijk skioord en een sfeervol daldorpje helemaal niet zo zwart-wit als het om ski-in-ski-out gaat. Er zijn overal hotels, huizen en appartementen waar je aan de piste zit. Wij zitten in onze gezinsvakanties altijd in een authentiek dorp en meestal huren we een huis waar we zo naar binnen kunnen skiën, ook omdat we niet de hele dag met zijn allen op de piste staan en dan is het superhandig dat degenen die willen stoppen zonder vervoerproblemen naar huis kunnen. Als ik met anderen ga skiën, heeft ski-in ski-out nog steeds mijn voorkeur, maar dan zitten we als dat zo uitkomt ook wel eens verder van de piste. En dat is dan ook prima. Het belangrijkste is dat je skiën kunt, tenslotte.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Harm15 januari 2019 · 07:19

Heerlijk! Wij pakken sowieso altijd een accommodatie waarbij we niet verder dan 250 meter hoeven te lopen, wat voor mij al bijna hetzelfde is als ski-in-ski-out. Mooi voorbeeld van een authentiek dorp waarbij je bijna overal nagenoeg direct op de piste staat is in mijn ogen St Martin de Belleville in het immense L3V. De pistes komen tot midden in het dorp en van daaruit is het nooit verder dan een paar honderd meter lopen naar je accommodatie. Vanuit veel appartementen kun je direct de piste opstappen.

bartvwg15 januari 2019 · 07:54

Zolang er hotelletjes in charmante dorpjes zijn waar je ook ski-in, ski-out skiet verrek ik het om in een blokkendoos te kruipen. :p
Maar inderdaad, het belangrijkste is natuurlijk het skiën. ;)

Tiny-M15 januari 2019 · 07:59

Ik zit inderdaad ook het liefst zo dicht mogelijk bij de piste. Maar eerlijk is eerlijk, in Oostenrijk zijn die accommodaties aan de piste ook gewoon flink duurder. Dat is denk ik voor veel mensen ook een overweging om niet direct aan de piste te zitten.
Maar vraag je mij liever een betondorp ski in, ski out of een authentiek dorpje voor hetzelfde geld waarbij je met de auto/ bus naar de lift moet dan ga ik toch liever voor het eerste.

Powermage15 januari 2019 · 08:04

Ik vind ski in-out heerlijk, idd, zo op die piste “vakantie”
echter hangt dat meestal samen met een Frans wintersport dorp waar je dan weer een appartement hebt waarbij je badkamer thuis al groter is, je je bed moet op klappen omdat je tafel anders niet past etc,etc.

We blijven toch Hollanders, dus het geld voor Ski In-Out in Oostenrijk met half pension zit er vaak toch niet in :P

Tiny-M15 januari 2019 · 08:22

In die Franse dorpen heb je ook echt genoeg fatsoenlijke appartementen hoor ;)

Userd15 januari 2019 · 08:22

Leuk als het zo uitkomt, zeker niet doorslaggevend.

aartstyle15 januari 2019 · 08:31

In mijn studententijd was het altijd ski-in, ski-out. Ik kwam alleen in appartement om te slapen (met een slok op) dus een hok was niet erg. Nu met jonge kinderen is het een tussenweg. Een basic appartement, wel met 2 slaapkamers en op loopafstand van de piste(max 400 meter) Want met een skibus met al die ski’s zie ik niet zitten. Daarbij is het middagprogramma vaak een combinatie van sleeën, sneeuwballen gooien, skien of een drankje op het terras. Is het wel makkelijk dat je (de kinderen)snel andere schoenen aan kan doen.

Ook ga ik in de avond niet uit-eten, we eten op de piste bij de lunch. In de avond een soepje en stokbrood en dan duiken de kids weer hun bed in. Dus een authentiek dorp hoeft van mij dan ook niet, kom puur voor het skiën en andere wintersport activiteiten.

Als de kids groter worden en zelf hun ding kunnen doen zal het wellicht wel eens authentieker worden met wat meer luxe en ruimte. Dan maar wat verder van de piste.

Michelle1315 januari 2019 · 08:57

Met mijn kinderen erbij vind ik ski-in en out echt wel belangrijk. Gesleep met spullen is dan gewoon irritant. Ze kunnen zelf hun spullen dragen, de jongste is 5, maar voor hem is dat nog best lastig als je een stuk moet lopen met skies, stokken en op skischoenen. Als we met z’n 2-en gaan is een stukje lopen of met een ski bus geen probleem maar uiteraard is aan de piste fijner

Paskal15 januari 2019 · 09:11

Ski-in-ski-out heeft ook onze voorkeur, maar dat lukt ook niet altijd. Zo waren we afgelopen januari in het Montafon-gebied. Als je dat wilt verkennen dan ontkom je er niet aan om met de auto/bus te gaan omdat het uit meerdere gebiedjes bestaat. De eigen auto heeft dan wel de voorkeur ipv als haringen in een tonnetje in zo’n te warme skibus.

Daarnaast komen we regelmatig in Serfaus waar we meestal op steenworpafstand van het ski-depot zitten. Da’s wat ons betreft na ski-in-ski-out toch wel de second best: een fatsoenlijk en ruim depot bij de liften waardoor je 's ochtends op je gewone schoentjes naar het depot loopt en daar je ski-schoenen aantrekt en ski’s uit het rek pakt.

Ski-in-ski-out is natuurlijk helemaal geweldig. Bijvoorbeeld Val Thorens leent zich daar erg goed voor. Over de architectuur van Val Thorens kun je discussiëren, maar er zijn wel mooie appartementen met perfect ski-in-ski-out te vinden. Aan zo’n mooi appartement in zo’n gigantisch skigebied zit echter een prijskaartje waar je U tegen zegt. Zo zaten we eens voor een redelijk schappelijk bedrag in Hameau du Kashmir toen dat net klaar was, maar inmiddels betaal je daar zo’n 1.300€ pp voor een weekje inclusief 3V-skipas wat toch serieus geld is. Uiteraard kan het ook wat minder qua appartement, maar In skiën vanuit een bezemkast hebben we weinig zin :).

Wat ons betreft dus qua comfort:

  1. ski-in-ski-out
  2. fatsoenlijk depot bij de skiliften waar je naartoe kunt wandelen
  3. eigen vervoer
  4. bus

*bericht bewerkt door Paskal op 15 jan 2019 09:12

Mathijs615 januari 2019 · 09:19

Voor ons is aan de piste zitten prioriteit nummer 1, op nummer 2 staat Half-Pension, maar ja, het moet wel binnen een redelijk budget passen (max. 80 euro p.p.p.n.). Tot nu toe lukt dat, de concessie is dat we in een wat kleiner gebied zitten.

Hulst15 januari 2019 · 09:25

@Harm. Volgende week voor 10e of 11e jaar Les Menuires. Nog iets handiger dan Saint Martin. Ik zit vanuit de skikelder tegelijk in de sneeuw. En dat “grote gebouwen complex” zie ik alleen in het centrum Croisette, maar dat is overdag nu net het meest gezellige deel. Grote ruimte met plek voor skiërs en wandelaars waar alles bijeen komt. Waar zie je een piste van, ik denk 150 tot 200 m. breedte, waar je vanaf de terassen elke skiër van hogerop naar beneden ziet komen en waar dan ook de olympische skipiste met geregeld veel wedstrijden nog onderdeel van uitmaakt. Wat maakt gezelligheid?

Hen48
Powermage15 januari 2019 · 09:30

In die Franse dorpen heb je ook echt genoeg fatsoenlijke appartementen hoor ;)

Tiny-M op 15 jan 2019 08:22

Maar dan komt prijs weer om de hoek, dan zit ik toch liever voor een gelijk bedrag in een Oostenrijks pensionnetje met half pension verzorging erbij, dan heb je idd vaak een kleine kamer (vergelijkbaar met de kleine franse appartementen) maar daar zit je toch niet zo vast (want je hebt nog een restaurant/bar waar je heerlijk kan zitten), en mijn prioriteit ligt toch (zelfs met de kids) “buiten in de sneeuw” echt heel veel tijd breng ik dan toch niet door in de kamer, helemaal niet als je nog wat eet en drinkt in je restaurant.

daanverpraet15 januari 2019 · 09:30

Ik heb zowel in Zwitserland (toen het nog betaalbaar was) als in Oostenrijk als in Italië zeer goede ervaringen met de skibus. Regelmatige ritten, chauffeurs die uitstappen en ski’s in een bak achteraan steken, vriendelijke groet van de chauffeurs, babbeltje wanneer ze je beginnen te herkennen, … Dus een accommodatie dicht bij een busstop is voor mij even goed als eentje vlak bij de piste. Dan begint het vakantiegevoel wanneer je op de bus stapt naar de piste. In Serre Chevlier was twee jaar geleden de lift vlak bij het appartement gesloten wegens een onderdeel dat vervangen moest worden. Hierdoor moesten we elke dag de bus op naar het volgende dorp. Was totaal geen onaangename ervaring omdat de buschauffeurs mijn vriendengroep na een tijdje kenden en grapjes begonnen te maken. Moet zeggen dat het de beste service ooit was want we kregen elke ochtend warme chocomelk of koffie met briochebrood tijdens het wachten op een bus. In het volgende dorp waar het dan dubbel zo druk was bij de eerste lift, stonden ook ze koffie en chocolaatjes uit te delen. Allemaal ter compensatie. Waar andere skigebieden zich niets aantrekken van gesloten liften kregen we hier meermaals een welgemeende sorry en dus een kleinigheidje. Dit staat natuurlijk los van al dan niet ski in ski out, maar wou even hier een warme oproep doen voor serre chevalier: prachtig sportief gebied en super vriendelijk mensen.

*bericht bewerkt door daanverpraet op 15 jan 2019 09:33

PieBoard15 januari 2019 · 10:01

Dit staat natuurlijk los van al dan niet ski in ski out, maar wou even hier een warme oproep doen voor serre chevalier: prachtig sportief gebied en super vriendelijk mensen.

daanverpraet op 15 jan 2019 09:30

Dit kan ik alleen maar bevestigen. Wij zaten 2 keer in Chantemerle op 250m van de lift, met langs de lift de skiverhuur waar we ons materiaal konden stockeren tot de volgende ochtend. Super vriendelijk personeel, hetzelfde voor de restaurants.

Vivace15 januari 2019 · 10:18

over skibussen:
Ik vind het jammer dat er tegenwoordig nog zo’n ernorm verschil in kwaliteit bestaat tussen de skibusdiensten in verschillende skigebieden.
Voorbeeld van hoe het kan: 2 jaar geleden hadden we normaal gezien een ski-in-ski-out appartemenent in Les 2 Alpes (dicht bij de Champame beginnerslift), maar omwille van de beperkte sneeuwval in het voorseizoen moesten we noodgedwongen elke morgen/avond met de skibus naar het centrum met de voornaamste liften.
In L2A hebben ze bij elke bushalte een bord met een lampje bij welke halte de bus op dat moment is + een timer met een te verwachten wachttijd totdat de bus er is + een online app waar de GPS positie van alle bussen in het gebied in real-time te volgen is. Frequentie: normaal elke 15 minuten, maar in de praktijk niet klokvast omdat er op piekmomenten veel mensen in- en uitstappen (+soms de bus volledig vol zat zodat deze toch niet kon stoppen om er nog volk bij te laden).

Dit was was fantastisch in combinatie met zeer koude, snijdende wind smorgens wanneer de zon nog niet in het dal was doorgebroken. We konden namelijk relatief goed timen wanneer we uit ons appartements / of vanuit een restaurant /après-ski bar moesten vertrekken om niet te lang in de kou te moeten staan.
Wanneer we een overvolle bus tegenkwamen (1x gebeurd), konden we dan kiezen of we in een beschutte ruimte (office du tourisme aan de overkant van de straat) gingen wachten of dat we noodgedwonen te voet naar het centrum moesten (900m) om op tijd bij de skiles te kunnen zijn.

Vorig jaar in Bad Gastein: “regelmatige” skibussen, maar omwille van de weersituatie/sneeuwval was een vast tijdsschema niet mogelijk en bijgevolg hebben we toch een aantal keren 20 minuten onbeschut buiten moeten staan (gelukkig had ik toen mijn familie niet bij).

In Les Arcs heb ik tot nu toe geen klagen aan de stiptheid van de busdiensten (niet nodig voor het skiën, maar wel om makkelijker tussen het commercieel centrum met de restaurantjes en de rustige wijk Chantel te pendelen, bij voorbeeld om inkopen te gaan doen), het enige jammere daar is dat de frequentie zeer laag is (elke 30 minuten) + dat de laatste bus rond 20u rijd en je daarna te voet de berg op, of af moet (als je eerst de gratis cabinelift Dahu neemt).

over ski-in ski-out:
Met een familie met jongere kinderen is tot nu toe ski-in ski-out ook een must geweest.
Zelf ben ik een fanatieke skiër die de laatste lift omhoog zal nemen om het gebied af te sluiten s’avonds, maar voor mijn vrouw en kinderen is het goed dat ze zelf kunnen kiezen op welk moment van de dag ze ermee stoppen.
Ik begeleid ze dan tot aan het appartement en vandaaruit gaat mijn solo-toch verder.

De gezelligheid van de vele hutten met muziek en het goede eten op de piste van in Oostenrijk mis ik wel een beetje in Frankrijk.
Maar ja, je kan niet alles tegelijkertijd hebben.

Glide on!
Hendrik515 januari 2019 · 10:35

Foto’s lijken me uit La Plagne te komen, nee?
Wij zijn zelf jarenlang in Plagne 1800, les Chalets Édelweiss, geweest. Vlak naast de piste, vlak naast twee liften met dus meteen mogelijkheden. Erg aangename ervaring, en de voordelen geraak je snel gewend.

Het is o zo hard genieten.
Nics15 januari 2019 · 11:34

Tsja, wat is authentiek? Die ‘betonblokken’ zijn ook authentiek, ze zijn alleen niet kneuterig of ‘gemutlich’;) Wel super fijn om ski-in ski-out te zitten. Hoewel ik het ook geen probleem vind (als de wegen begaanbaar) zijn om een stukje te rijden, zeker als een gebied meerdere punten heeft om op de lift te stappen waarbij je telkens een ander stukje van het gebied kan verkennen… Maar als je toch elke dag op dezelfde plek de lift neemt, doe dan maar ski-in ski-out, de architectuur kan me dan weinig schelen (sommige van die Franse dingen vind ik ook nog best mooi eigenlijk, je ziet in elk geval heel goed het idee waarmee het ontworpen is, vaak hebben de appartementen prachtig uitzicht en veel licht).

Thijzel15 januari 2019 · 12:42

Ski-in ski-out zoeken we niet altijd direct maar we kijken wel altijd naar de afstand naar de skiliften, dit is meer uit praktische overweging omdat we ook skiërs in de groep hebben en ver lopen op skischoenen met je materiaal niet echt ideaal is. Dit jaar gaan we weer naar Gudauri in Georgië met dertien man-vrouw en hebben we een complete hostel afgehuurd op nog geen 100 meter van de lift met als het goed is Ski-in ski-out.

HansM15 januari 2019 · 12:44

Een paar jaar geleden nog voor een relatief laag bedrag (750 eur voor 1 week) in Pila een airbnb appartement gehuurd. Als je het balcon op liep kon je de stoeltjeslift bij wijze van spreken ‘aanraken’. Mooi appartement voor dat bedrag met twee slaapkamers, allesbrander, gratis hout en een overdekte garage. Zo vanuit het apt op de skis, snowboard. Ik vond het ideaal.

*bericht bewerkt door HansM op 15 jan 2019 12:44

Taan15 januari 2019 · 12:55

Het scheelt gewoon serieus geld als je accomodatie neemt die niet meteen bij het skicentrum zit of ski-in ski-out is.
Met een gezin in de krokusvakantie is dat zomaar 500 euro tot meer dan 1000. Voor dat geld neem ik wel een paar keer de bus of de auto hoor.
Dat is een concessie die ik liever doe dan bijvoorbeeld een kleiner skigebied of een bezemkast of zelf koken

Bennie15 januari 2019 · 13:10

Een uitkomst voor het gezeul met spullen zijn de skidepots bij de lift. Er zijn er steeds meer (elke verhuur heeft tegenwoordig zo’n service). Heerlijk warme schoenen waarmee je direct de lift in kunt, geen gezeul en je bent vrij in de keuze van je accomodatie. En met grotere gezelschappen is de keuze vaak minder.

daikie15 januari 2019 · 13:16

Paar x naar Oostenrijk geweest, 10 a 15 min lopen,skibus naar de lift waar nog eens 100 mensen staan te wachten (ischgl, mayrhofen, kirchberg) 1 maal in Frankrijk ski-in en ski-out meegemaakt hebben wil ik niks anders meer. Heerlijk einde van de dag zo stoppen voor je appartement of nog geen eens 40m vandaan lopen ( les arcs, val thorens ) dit jaar voor het eerst naar Tignes. Zijn er plaatsen met meer dan 250km piste met ski in en ski out in Oostenrijk?

Snowboarding en skiën is als dansen, maar de berg leidt de weg
DrPhil15 januari 2019 · 13:22

Ik vind het niet erg om een stukje met de auto te moeten, als er maar een fatsoenlijke parkeerplaats is. De bus terug vind ik ook niet erg. Maar ‘s ochtends vind ik het een gruwel.
Wat is er gemütlich aan Sölden, Iscghl , Serfaus, St, Anton, Obergurgl, Obertauern en dergelijke? Ook plaatsen als Lermoos vind ik volkomen sfeerloos. Stuben en vooral Feichten vond ik dan wel leuke dorpjes.

Hulst15 januari 2019 · 13:27

Mijn ouste zoon zweert met zijn gezin en schoonouders al een aantal jaren met kerst bij Ehrwald. Leuk skigebied, ideaal met kinderen. Maar, wat me zeer verbaasd is, dat daar rondom kerst supermarkten en zelfs restaurants gesloten zijn. Het is dan echt een dooie boel.

Hen48
MountainHugger15 januari 2019 · 13:52

Het liefste heb ik ook ski in ski out want ik vind autorijden met skischoenen echt niks en met ski’s aan is het helemaal niet te doen.
In Lech heb ik nu wel een leuk plekje gevonden waar ik in feb naar toe wil “Hinweis” (moet nog even goedkeuring vragen aan de budgethouder) In Fiss waar ik in maart naar toe ga (al geboekt) heb ik ook een goede plek aan de piste gevonden naast het Schlosshotel (want dat vind ik dan weer te prijzig) haus Notburga.

In Zermatt is ski in ski out niet te doen voor stervelingen (misschien is de uitzondering “Schwarzsee”)
Dan kies ik voor een accomodatie die of a. max 250 bij de gondel / funicular of b. die bij een bus stop ligt.

Had bijna in Obertauern “almschlössl” geboekt, iemand daar ervaringen mee, want staat nog wel op mijn radar maar zal December 2019 worden.

Vaak knuffel ik de berg onvrijwillig....
Slim15 januari 2019 · 14:03

@Ruud:

Zoals jij het vraagt lijkt het net alsof er mensen zijn die geen ski-in ski-out WILLEN. dat zijn er inderdaaad maar weinig.

Wel zijn er veel mensen die iets anders, zoals prijs, ambiance of de keuze voor een skigebied, ZWAARDER WEGEN dan de keuze voor ski-in ski-out accommodatie.

persoonlijk ben ik daar een goed voorbeeld van. Nu mijn kinderen groot genoeg zijn dat ze de hele dag op pad kunnen, huren we vaak een appartement wat verder weg. Als dat een paar honderd dollar scheelt, dan is dat nog wel de moeite waard.

*bericht bewerkt door Slim op 15 jan 2019 14:03

Superskier15 januari 2019 · 14:57

Ik heb andere prioriteiten dan ski-in ski-out. Niet omdat ik dat geen fantastisch fenomeen vind, maar ik zoek er niet naar in eerste instantie. Ik vind sfeer heel erg belangrijk als ik op vakantie ben. Een gezellig hotelletje met mooie kamers en fijne bedden, een gezellige bar, een aardige hotelhouder, dat maakt voor mij een wintervakantie in Oostenrijk wel een vakantie met een gouden randje.
In het verleden ook vaak zat in ski-in ski-out complexen gezeten, maar ik zoek kneuterigheid. En dat is iets wat volgens mij niet samengaat. Ik heb het nog niet gevonden in elk geval in een betaalbare prijsklasse.
Zolang de skibus stopt voor het hotel en eindigt onderaan de lift vind ik het prima. Een gezellig praatje met de buschauffeur is zo gek nog niet.

franksplinter15 januari 2019 · 15:15

Waar we vroeger altijd wat verder van de pistes zaten en dus altijd met de auto op pad moesten, zitten we de laatste jaren dicht bij de piste en staat de auto de hele week stil. Nog niet echt ski in- ski out, maar het scheelt niet veel. Straat oversteken en we staan op de oefenwei. Met de kinderen echt super fijn, dus ik zou nu even niet meer anders willen.

Rondogg15 januari 2019 · 16:05

Ben vorig jaar voor het eerst gaan skieen en toen zaten we in het dorp op korte loopafstand van de skiliften (Madonna Di Campiglio). Aangezien ik nu compleet hooked ben kijk uit naar het eens uitproberen van ski-in-ski-out. Het lijkt me fantastisch. Ik wil zoveel mogelijk skieen dus aan de piste lijkt me heerlijk. Ik geef wat minder om de architectuur van het pand waar ik verblijf. Al is voor comfort wel wat te zeggen.

We gaan in februari met dezelfde groep en dit keer zijn we op de skibus aangewezen. Stopt wel voor het huis dat we hebben gehuurd en rijdt in 5-10 minuten naar de eerste skiliften (Golm en Silvretta Montafon in een huis nabij Schruns). Ben benieuwd hoe dit gaat bevallen. Hopelijk volgend jaar eens ski-in-ski-out proberen. Kan niet wachten

Matthias12315 januari 2019 · 16:11

In die Franse dorpen heb je ook echt genoeg fatsoenlijke appartementen hoor ;)

Tiny-M op 15 jan 2019 08:22

Maar dan komt prijs weer om de hoek, dan zit ik toch liever voor een gelijk bedrag in een Oostenrijks pensionnetje met half pension verzorging erbij, dan heb je idd vaak een kleine kamer (vergelijkbaar met de kleine franse appartementen) maar daar zit je toch niet zo vast (want je hebt nog een restaurant/bar waar je heerlijk kan zitten), en mijn prioriteit ligt toch (zelfs met de kids) “buiten in de sneeuw” echt heel veel tijd breng ik dan toch niet door in de kamer, helemaal niet als je nog wat eet en drinkt in je restaurant.

Powermage op 15 jan 2019 09:30

Regelmatig al met z’n 2e in een 5 persoons appartement gezeten van 35m2 of meer. Inclusief zwembad in het appartement. En dan praat is gewoon over redelijk nieuwe accommodatie. Meestal zo rond de €300 - €350pp inclusief skipas. Dat gaat je in Oostenrijk nooit lukken.

Born to Ride

Plaats een reactie