Wanneer je kijkt naar het aanbod van ski’s in de wintersportwinkels, dan zouden we ons voor kunnen stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want er zijn wel heel veel verschillende modellen waaruit je kan kiezen. Uiteindelijk valt het wel mee, maar je moet wél weten waar je op moet letten. Ski je grotendeels op de piste, dan is de kans zeer groot dat je bij een all-mountain ski óf bij een pisteski uitkomt. We gaan hier even kort door de bocht, maar ski je alleen maar op de piste, dan kom je in de categorie van de pisteski’s uit. Maak je af en toe ook een stapje naast de piste, of vind je het fijn om net even wat meer body onder je ski’s te hebben wanneer het wat papperiger wordt, dan is een allmountain ski een prima keuze. Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over het verschil tussen all-mountain ski’s en pisteski’s, maar op deze manier heb je in ieder geval een start in het maken van een keuze voor jouw ski.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Ik heb van beiden wat:
Rossignol Experience 88 voor neuschnee, pap en licht offpiste en een set K2 Ricochet voor de bevroren, strakke en ijzige pistes, want daar komen de eerste toch echt wat tekort.

Ik heb voor beiden wat ;) . Twee jaar geleden aangeschaft na zeer goede beoordelingen in verschillende tests:

Fischer Motive 80, welke niet te breed is voor strakke en ijzige pistes, maar welke toch genoeg float biedt in de poeder. Voor mij de ideale all-mountain ski.

ik heb jaren verschillende skis geprobeerd om uiteindelijk uit te komen bij de voor mij ideale ski:
stockli laser AR (all-mountain - 123-78-109).

Stöckli Laser AR all-mountain? In marketing-land misschien of in 2001 (en voor Stöckli misschien ook), maar in de poeder is deze ski toch net zo veel waard als een gemiddelde ‘piste’-ski? Of zie ik het verkeerd? Wat is jouw ervaring op andere plaatsen dan de piste met deze ski, Gast024? Ik heb geen ervaring op deze ski, maar ik kan me niet voorstellen dat dit als all-mountain geldt…

Die Stöckli scoort hier een 1.34/5 op gebied van flotation en wordt juist geroemd vanwegen de rebound: http://www.skinet.com/ski/gear/stockli-laser-ar-2014…

Inmiddels voor beide een toffe tool! De heerlijke Blizzard Bonafides met 98 mm voor all-mountain gebruik en hele verse Head Magnum 2015 voor het betere carve werk. Die laatste zijn zo vers dat de dealert de bindingen er nog op moet zetten :-)) Over enkele weken Selva en omgeving ’ onveilig’ maken.

quote: “maar voor de meeste wintersporters gelden er eigenlijk maar twee categorieën: piste-ski’s, en all-mountain ski’s”

voor mij is een all-mountain ski een piste-ski. Ietsjes breder en wat milder zodat hij niet zo hapt en wat vergevingsgezinder is zodat je 'm ook nog prima in de papsneeuw of buckels kunt gebruiken.

Ik snap dat off-piste marketingtechnisch sexy is maar wat een flauwekul van ‘deze ski past bij je als je zoveel procent buiten de piste skiet’. Lijkt me niet logisch dat een off-piste skiër die vele honderden euronen gespendeerd heeft aan safety-gear, cursussen en gids met een paar all-mountain latten op stap gaat. Just my 2 cts

Ik heb van het weekend mijn piste ski’s ingeruild voor all-mountain ski’s. Ik heb voor mijn Atomic LT een goede inruilprijs gehad en ik heb nu een set Salomon XT 800 Enduro (model 2014). Ik heb ze helaas nog niet uit kunnen proberen…

100% eens met @Hansi.

Stockli Stormrider VXl, zowel op als naast de piste een geweldenaar. In begin misschien even wennen omdat hij door zijn wat grotere breedte wat minder snel van kant wisselt maar, als je er aan bent gewend wil je niets anders meer

Sluit mij volledig aan bij Gast 316. Heb zelf ook de Stormrider vxl van Stockli en het is inderdaad even wennen op de piste. Maar voor beide disciplines een superski.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie