Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skigebied Hochkar geëvacueerd

Roel op 07 januari 2019· 8 reacties

Ingesneeuwde lift in Hochkar (O)

Het skigebied Hochkar in Niederösterreich wordt vanmiddag volledig geëvacueerd. Zowel vakantiegasten als al het personeel wordt van de berg gehaald omdat men de veiligheid niet kan waarborgen. Onder andere medische hulp kan niet worden gegarandeerd. Tot en met woensdag blijft de toegangsweg namelijk gesloten en helikoptervluchten zijn vanwege de verwachte aanhoudende sneeuwval nauwelijks mogelijk.

Eerder sneeuw dan elders

Hochkar is een klein skigebied in het oosten van Oostenrijk. Toen de dump in de rest van Oostenrijk nog niet was begonnen sneeuwde het in dit deel van Oostenrijk al flink. De enorme hoeveelheid sneeuw die in korte tijd is gevallen zorgt voor het acute lawinegevaar.

Sinds vrijdagavond is de Hochkar-Alpenstraße afgesloten en het skigebied dicht. Zaterdagmiddag werden gasten al in colonne de berg afgeleid nadat er op vijf plekken lawines waren afgeschoten. Dat het skigebied nu op deze manier volledig ontruimd moet worden is volgens de burgemeester nooit eerder voorgekomen. De evacuatie is om 14.00 uur begonnen. Vanmorgen zijn vier loaders ingezet om een smalle doorgang over de weg sneeuwvrij te maken. Over dat pad worden alle mensen in konvooi naar het dal gebracht.

Het skigebied lijkt nu op een spookdorp

Meer skigebieden gesloten

Ook in Oberösterreich zijn enkele skigebieden buiten bedrijf gesteld. In Wurzeralm en Krippenstein - Obertraun staan de liften stil. Gezien de weersvooruitzichten sluit ik niet uit dat er nog meer skigebieden zullen volgen.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

HarleySnowball7 januari 2019 · 15:00

Ik vind veel sneeuw heerlijk, maar dit neemt bizarre vormen aan…

HarleySnowball
alexandre7 januari 2019 · 15:04

Wat als het skigebied sluit waar ik naar toe ga, kan ik mijn geld dan recupereren. Hotel,…

Rogieradmin7 januari 2019 · 15:15
Click. Click. Peace
Nelis7 januari 2019 · 15:33

Ziet er gek uit, zo’n leeg dorp en skigebied.

Bergen + Sneeuw = ❤
AFB797 januari 2019 · 15:56

Da`s toch machtig om eens mee te maken!

sven3117 januari 2019 · 17:59

Da`s toch machtig om eens mee te maken!

AFB79 op 7 jan 2019 15:56

dit is toch wel te extreem hoor…

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.
Martin71827 januari 2019 · 22:20

Iemand zei hier ooit: “iets als teveel sneeuw bestaat niet”. Ik dacht dat ook altijd maar die quote kan nu de prullenbak in ;)

Kunnen ze niet even een pijpleiding naar Frankrijk trekken? Ik wil over een paar weken naar Frankrijk, maar daar ligt geen verse sneeuw. Misschien dan toch maar uitwijken naar Oostenrijk.

Veenhoorn8 januari 2019 · 08:44

Dit zou nog wel eens een puinhoop kunnen worden in zo’n dorp.
Als er van de week weer zo’n dump overheen komt, is de kans dat o.a. daken het gaan begeven groot. Daarnaast is de complete oriëntatie in het dorp weg. Het sneeuwvrij maken van de wegen en het toegankelijk maken van het dorp voor de toeristen zal dan nog wel enkele weken kunnen duren. Een ramp voor zo’n dorp en klein skigebied. Natuurlijk wil je geen tweede Galtur worden, maar dit is een drastische maatregel.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Plaats een reactie