Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Lift brandt af in Franse Pyreneeën

Rogier op 08 januari 2019· 4 reacties

Foto © @SDIS 64

In de Pyreneeën hebben ze een zeer zwaar seizoen. Het is er niet koud en er valt zo goed als geen sneeuw. Voor het gebied van Pierre Saint Martin in de Franse Pyreneeën is het seizoen een echte ramp geworden. Het dalstation van de belangrijke ‘La Family’ lift is afgebrand. Hierdoor is 40% van het gebied niet meer bereikbaar.

Vuurzee

Gisteren om 17.15 uur ontstond er vuur in het dalstation. De lift was net stilgezet aan het einde van de dag. De werknemers hebben eerst geprobeerd het vuur te blussen met de aanwezige blusapparatuur maar dat lukte niet. De brandweer kon pas om 21.30 uur het sein brandmeester geven. Toen was de hele lift al uitgebrand.

Foto © @SDIS 64

Onbereikbare pistes

Door deze brand is bijna de helft van de 25 kilometer aan pistes onbereikbaar. Deze lift brengt normaal gesproken de wintersporters naar 1928 meter, om vanuit daar verder het gebied in te kunnen. Door deze brand kunnen wintersporters geen gebruik meer maken van een zwarte piste, twee rode pistes en twee blauwe pistes. Al met al een enorm zware klap voor dit gebied.

Het pistenplan van het skigebied, de Family is de rood ingetekende lift

Niet de enige

Het is niet de enige lift die dit jaar in vlammen is opgegaan. Zo brandde aan het eind van de zomer de Grands Montets lift uit nabij Chamonix. En begin december brandde de verbindingslift in Hochfügen uit. Deze laatste is ondertussen weer in gebruik genomen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
bartvwg8 januari 2019 · 14:50

Weten ze hier ook de oorzaak van?
Ik vind het toch opmerkelijk hoe snel die dingen branden tegenwoordig.

Veenhoorn9 januari 2019 · 08:56

Is het inderdaad toeval dat we nu in korte tijd 3 van dit soort gevallen hebben, of was er al veel vaker brand (of een klein brandje met minder dramatische gevolgen) dan waar we vanaf wisten?

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.
Matthias1239 januari 2019 · 09:03

Als ik het mij goed herinner zijn er het jaar daarvoor ook al 2 of 3 afgebrand. Het is inderdaad wel erg veel zo in een korte tijd.

Born to Ride
bartvwg9 januari 2019 · 09:03

Nauders ook enkele jaren terug voor zover ik weet, maar er zullen er nog wel zijn.

Plaats een reactie