Top 5 makkelijke skigebieden

Rogier op 25 september 2014· 16 reacties

De top 5 van leuke, maar niet al te moeilijke skigebieden!
De top 5 van leuke, maar niet al te moeilijke skigebieden!

Niet iedereen is opzoek naar de allersteilste of allerheftigste pistes. Lekker cruisen over blauwe en (in Frankrijk) groene pistes is gewoon heerlijk. Maar daar hebben ze niet in elk gebied over nagedacht. In lang niet alle gebieden is het mogelijk om met eenvoudige pistes door het hele gebied te komen. Of, nog vaker, zijn de makkelijke pistes ronduit saai of zijn het oninteressante bospaden waar je vaak moet prikken. Maar er zijn ook gebieden waar je geweldig kunt skiën of boarden op de minder steile pistes. Een top 5 voor iedereen die op zoek is naar heerlijke ski-boulevards.

Eenvoudige maar mooie pistes in Lofer
Eenvoudige maar mooie pistes in Lofer

1. Lofer
Lofer is echt een geweldig gebied voor wintersporters die niet op zoek zijn naar te veel adrenaline. Vanuit elke lift heb je heerlijke glooiende blauwe pistes. Je kunt helemaal bovenin in het skigebied komen zonder ook maar een meter steil terrein te hoeven te skiën of boarden. Dus dat betekent genieten van het geweldige uitzicht, gebruik kunnen maken van alle liften en lekker door het hele gebied kunnen cruisen zonder het jezelf te spannend te maken. Let alleen op als je uit de Grubhörn lift stapt. Sla dan rechtsaf, want links is een pittige zwarte piste…

2. La Rosière
Het skigebied van La Rosière vormt samen met La Thuile het Espace San Bernardo. Wie op zoek is naar leuke eenvoudige pistes zit in La Rosière helemaal goed. Mooie glooiende pistes vanaf de top van het gebied tot in het dorp. Wie 's ochtends vroeg over de pistes onder de Rocher Noires lift knalt zal zich afvragen waarom je in vredesnaam steilere pistes nodig hebt. Perfect geprepareerde pistes, in het heerlijke ochtendlicht. De bochten gaan vanzelf. Overal steil genoeg om lekker bochten te kunnen draaien, maar zeker nergens te steil. En mocht in je vriendengroep iemand wel graag erg steil skiën of boarden dan moeten ze de oversteek naar La Thuile maar maken, want daar vind je een aantal zeer steile muren.

Geweldig brede pistes in Savognin
Geweldig brede pistes in Savognin

3. Savognin
Opzoek naar lekker lange en zeer brede pistes dan zit je in Savognin goed. Mooie overzichtelijke hellingen, en je komt in bijna het hele gebied met blauwe pistes. Wil je nog iets hoger dan kan dat prima met de rode pistes die je hier vindt want echt steil of moeilijk zijn deze niet, en deze pistes zijn ook weer lekker breed. Ook is het gebied relatief rustig waardoor de pistes lang goed blijven en je niet overhoop wordt geskied als je het zelf even rustig aan doet. Een heerlijk gebied voor levensgenieters en families!

4. Saint François Longchamp
Dit gebied is redelijk bekend bij Nederlanders. Licht gevorderde skiërs en boarders kunnen hier goed uit de voeten. Mooie vlakke hellingen en speelse groene pistes zorgen ervoor dat liefhebbers van rustig terrein hier hun hart kunnen ophalen. Wederom is alles steil genoeg om te blijven glijden, je hoeft nergens te prikken, maar echt te steil is het bijna nergens. En die groene pistes vlak boven het dorp? In één woord: geweldig! Wat een carve-pistes zijn dat zeg! Als je een beetje op de piste kaart kijkt dan hoef je nergens over steile pistes heen. Saint François Longchamp is ideaal voor liefhebbers van eenvoudige hellingen.

5. Brandnertal
Door de aaneensluiting van Brandnertal met Bürserberg een paar jaar geleden is er een leuk gebied ontstaan met mooie en speelse blauwe pistes en niet al te moeilijke rode afdalingen. Als de sneeuw goed is, en je bent lekker ingeskied is dit dus een goed gebied om ook rode afdalingen te pakken. Het enige minpuntje is misschien de kinderweide in het dorp Brand welke echt los ligt van de rest van het gebied. Voor gezinnen is Bürserberg een betere uitvalsbasis, en Brand is ideaal voor volwassen voor wie het allemaal niet te heftig moet. De pistes zijn hier niet al te steil, maar wel allemaal erg leuk en speels. Je bent hier echt niet snel uitgekeken. Een aanrader.

Verder
Maar er zijn nog veel meer heerlijk eenvoudige gebieden, waar het wel leuk skiën is. Wat te denken van ​Achensee, Montgenèvre, La Plagne, La Fôret Blanche, Alta Badia, Les Gets en ga zo maar door. Wie kent er nog meer geweldige maar niet al te moeilijke skigebieden? Ik hoor graag jullie aanvullingen op deze lijst!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Valle Aurina ofwel het Ahrntal in Süd Tirol kent 2 kleine, gezellige en niet lastige skigebieden.

Vergeet zeker Civetta niet… Heerlijk, rustig skigebied en prachtige natuurl.

Ik denk dat Saalbach-Hinterglemm ook wel in het rijtje past, hier kan je een hele ronde rond Saalbach en Hinterglemm (helaas slechts in 1 richting mogelijk) maken zonder ook maar een rode of zwarte piste te hoeven nemen. Enkel de aftakking naar Leogang is niet mogelijk zonder rode pistes te nemen, maar dit hoeft geen gemis te zijn, gezien de vele blauwe afdalingen in de rest van het gebied. Op de meeste verbindingen vallen deze blauwe pistes overigens ook prima te combineren door met een rode/zwarte piste een stuk af te steken.

Steinplatte Waidring. Lekker overzichtelijk

Mégeve bien sur! Tout facile partout…

Buiten Winterberg is Gstaad toch wel echt het makkelijkste skigebied waar ik ooit ben geweest: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/4463/Gstaad-in-dri… en in Gerlos/Königsleiten heb je natuurlijk nog de Gerlosplatte.

Gerlosplatte (Krimml/Hoch Krimml) in Königsleiten. Leuk brede afdalingen met snelle moderne liften. Tevens genoeg leuke eettentjes.

Grand massif en dan net name rond morillon, les carroz en samoens is het heerlijk toertochten maken door de bossen over heerlijke glooiende pistes

Voor elke geoefende skiër is blauw een peuleschil en daardoor noemen ze deze afdalingen al gauw gemakkelijk. Voor iemand die meters wil maken, om te oefenen, zijn de bovenstaande tips meer dan welkom. Ook al ski ik als een beginner; ik heb veel lol en wil ook graag variatie. Dus alle tips betreffende gemakkelijke afdalingen (voor een beginner!) zijn welkom. Dank voor dit artikel!

Ook in Livigno ligt een heerlijke blauwe afdaling, van M. Della Neve tot in het dorp. Wel goed opletten dat je niet de verkeerde afslag neemt.

Seiseralm

grandvalira, Andorra!!

Sillian, osttirol

Idd seiseralm door mijn moeder die inderdaad van het type rustig cruisen houdt bestempeld als heerlijke alpenwei.

Rond morrillon in le grand massif ook veel blauw en natuurlijk le marvel, een lange groene piste. Niet geschikt voor beginnende boarders daar is ie her en der te vlak voor.

Let it snow, let snow, let it snow!

Oh en ik vergeet galibier thabor. Zeker als he gewoon rustig een tochtje wil maken zeer geschikt. Bijna overal makkelijkere en moeilijkere opties. Maar wel uitgestrekt waardoor het niet verveeld zeker als je in valloire zit.

Let it snow, let snow, let it snow!

Aussois in de Maurienne mag je voor mijn part toevoegen aan het lijstje. het is naar mijn mening een ideaal familiegied Je kan er altijd van quasi bovenaan (met uitzondering vanaf helemaal bovenaan aankomst vanop de Fournache, maar dat scheelt maar ±150 hoogte meters met de Armoise) tot beneden skiën op blauwe pistes en op het laagste stuk zelfs groene paden (als alles open is). Sommige blauwe pistes hebben af en toe voor het gevoel van de absolute beginner een kort nogal pittig stukje, welke als je na een paar dagen een beetje basistechniek hebt niet onoverkomelijk zijn. Voor de gevorderde skiër is het ook nog een leuk gebied, want je kan ook via rood van helemaal boven tot helemaal beneden en op het einde van de dag zijn die blauwe leuke uitdagende knalpistes omdat ze er dan lekker verspoord bijliggen. Het gebied telt ook nog een paar zwarte uitdagende pistes. Ik vind het na 4 bezoekjes nog steeds een leuk gebied om er te komen, ondanks dat ik al op een flink niveau ski (na nu in totaal 9 weken op latten in 3 seizoen met intensief lessen) . Misschien wel omdat ik er heb leren skiën met kerst 2011 en omdat het lekker nog kleinschalig is.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie