Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Liveblog: wederom sneeuwchaos in Oostenrijk, 8-11 januari 2019

Roel op 08 januari 2019· 180 reacties

Roy Ammers en Joost Vissers graven hun auto uit in Fieberbrunn

Nadat er vorig weekend (hier teruglezen) al extreem veel sneeuw is gevallen in Oostenrijk komt er komende drie dagen nog heel erg veel sneeuw bij. Hou voor de meest actuele vooruitzichten de weerberichten in de gaten. In dit blog houden we jullie continu op de hoogte van de condities in Oostenrijk. Mochten jullie informatie hebben laat deze dan gerust achter als reactie, zit je nu in Oostenrijk plaats je foto’s van de condities ook onder dit blog.

Vrijdag 11 januari, 12.30 uur

Het is genieten met een grote G vandaag. Voor een paar uur althans want inmiddels wordt de bewolking weer dikker. Vanavond valt er opnieuw (wat) sneeuw. Henri zit nu in het Kleinwalsertal op de Ifen waar net 2 uur de zon heeft geschenen.Vrijdag 11 januari, 10.40 uur

Nu de sneeuw de zon tevoorschijn komt is het nog verleidelijker om die maagdelijke hellingen te skiën en boarden. Het lawinegevaar is in het overgrote deel van Oostenrijk echter nog 4. In Zwitserland geldt gevaar 3. Ook daar wordt gewaarschuwd voor een hachelijke lawinesituatie!


Zillertal Arena

Vrijdag 11 januari, 10.30 uur

Johan Kesseler en Frans van Gils hebben de afgelopen dagen een impressie gemaakt van de sneeuw die in

Donderdag 10 januari, 21.50 uur

In Maria Alm is vlak voor sluitingstijd een boom op de kabels van een 8-persoonsgondel gevallen. Niet duidelijk is om welke gondel het gaat, mogelijk is het de Aberg-bahn. Hierdoor moesten 6 mensen gered worden, waaronder 2 kinderen. De bergredding heeft de mensen rond 18.15 uur kunnen bevrijden door ze met een touw te laten abseilen uit de gondel. Er is niemand gewond geraakt.

Donderdag 10 januari, 21.30 uur

Een serieuze lawine is ook in het oosten van Zwitserland naar beneden gekomen. Op de Schwägalp, in het Appenzeller Land net voor de Oostenrijkse grens is een lawine het restaurant van een hotel binnen gegleden en heeft 15 voertuigen geraakt. Drie personen raakten gewond. Er is nog met lawinehonden gezocht naar mogelijk andere slachtoffers maar die zoektocht is vanavond gestaakt nadat er een tweede kleinere lawine naar beneden kwam.

Donderdag 10 januari, 21.10 uur

In Ellmau waar ‘snowpepper’ nog altijd zit is het net gestopt met sneeuwen. Er is stroomuitval in het naburige Scheffau door omgevallen bomen. “Overal liggen sneeuwdepots van 5 meter hoog. Morgen gaat hier een helikopter van het leger de sneeuw van de bomen blazen zodat de bossen die vorig jaar al door storm getroffen waren niet verder afbreken.”


Donderdag 10 januari, 18.50 uur

Intussen maken de media het soms nog spannender dan het al is. Kijk maar eens naar deze reporter van het programma Brennpunkt van de Duitse ARD. Hij staat op een wel heel vreemde plek zijn verhaal te doen. Even later (vanaf 3:30min) heeft men het kennelijk in de gaten en zie je niet meer dat de sneeuw aan de linkerkant gewoon geruimd is.

Vandaag stuurde het toerismebureau van Filzmoos ook een opmerkelijk Facebookbericht naar buiten. Men schrijft dat de actuele situatie in Filzmoos door sommige media sterk wordt overdreven. Volgens hen loopt het dorp geen gevaar voor lawines. Straten zijn alleen uit voorzorg afgesloten zodat mensen niet naar gebieden kunnen waar wel lawinegevaar is. Mogelijk hebben toeristen zich hierdoor laten afschrikken en geannuleerd.

Donderdag 10 januari, 18.30 uur

De afsluiting van

Sinds 17.00 uur is de weg weer open.

Donderdag 10 januari, 16.20 uur

Henri zit in het Tannheimer Tal en is ook onder de indruk van de sneeuwhoeveelheden. Het is ijskoud en het sneeuwt maar door. Hij appte zojuist nog:
“Op één geopende piste is de sneeuw zo diep dat het m’n gezicht raakt bij elke bocht. Echt bizar dit!”

In totaal waren er vanmiddag in het Salzburgerland 9.600 mensen van de buitenwereld afgesloten (alleen al in Obertauern 6.000) en 900 huishoudens zitten zonder stroom. 26 scholen waren gesloten en morgen zijn dat er minstens 33, zo meldt de ORF. Intussen worden er langs de Inntal Autobahn helikopters ingezet om de sneeuw van de bomen te blazen.

Bron: ASFINAG

Donderdag 10 januari, 14.30 uur

Kühtai is inmiddels weer bereikbaar. Veel wegen en spoorlijnen zijn echter nog niet veilig. De ÖBB (Oostenrijkse spoorwegen) waarschuwt voor stremmingen door lawinegevaar en bomen die op het spoor zijn gevallen. Zo kun je niet reizen tussen Fieberbrunn en Saalfelden en ook tussen Golling en Werfen in het Salzburgerland is het spoor geblokkeerd. Ook de verkeerssituatie op de weg is nog steeds problematisch. Dit zijn de actuele afsluitingen en wegen met kettingplicht. De actuele status kun je blijven volgen via de ÖAMTC.

Donderdag 10 januari, 13.30 uur

Harm maakte mij er in de reacties op attent dat er bij het Arthurhaus in Mühlbach am Hochkönig een lawine omlaag is gekomen die is geregistreerd door de webcam.

Arthurhaus, 11.03 uur

Arthurhaus, 12.33 uur

Enkele dagen geleden is de weg hier naartoe al afgesloten in verband met lawinegevaar. Het skigebiedje Hochkeil, deel uitmakend van Hochkönig is daarom al dagen gesloten. Het Arthurhaus zelf is ook geëvacueerd en zoals je ziet niet ten onrechte.

De officiële sneeuwhoogte hier op 1660 meter bedraagt op dit moment bijna 2,5 meter. Sinds hier een meetstation van de lawinedienst staat heeft er bijna nooit zoveel sneeuw gelegen! Waarschijnlijk wordt een dezer dagen het record van eind februari verbroken. En ook extreem, sinds 26 december heeft het hier iedere dag gesneeuwd!

Donderdag 10 januari, 13.00 uur

Het lijkt vechten tegen de bierkaai. Opnieuw zijn er in Zell am See negen mensen off-piste gegaan die daarna gered moesten worden. De skiërs (die elkaar niet allemaal kenden) gingen gistermiddag bij lawinegevaar 4 buiten de piste en kwamen vast te zitten. Een team reddingswerkers van 12 personen moest de groep bevrijden en naar het dal geleiden.

Donderdag 10 januari, 12.20 uur

Het zicht is inmiddels stukken beter in Sankt Anton. Robin Heine stuurde zelfs dit waterig zonnetje door.

Minder sneeuw en meer zicht in Sankt Anton

Dit is nog lang niet overal het geval. Roy Ammers en Joost Vissers zitten nog steeds in Fieberbrunn waar ze hun auto aan het uitgraven zijn :-)

Donderdag 10 januari, 11.40 uur

Peter Pos meldde het me een paar dagen geleden al vanuit

aken. Vandaag zijn er meer dan 300 soldaten in actie aldus deze woordvoerder van het Ministerie van Defensie.

Hieronder zag je het al bij Henri. Vandaag sneeuwt het ook zwaar in de lagere dalen. Dit is het beeld op de Rheintal-Autobahn bij Bregenz (Vorarlberg).

Donderdag 10 januari, 11.15 uur

Henri zit vandaag (wel) in het Tannheimer Tal. Vanmorgen vertrok hij vanuit het Duitse Sonthofen op 700 meter waar hij 40 centimeter verse sneeuw aantrof op zijn auto!

Sonthofen, Zuid-Duitsland

Nu zit hij in het deelgebiedje Schattwald-Zöblen met ook 40 centimeter poeder op de piste. Hij appt:

“Wat een droom. Net naast het pistepaaltje zak je tot je heup in de poeder. Offpiste echt no-go. Meerdere kleine lawines getriggerd hier door offpiste-skiërs”

Donderdag 10 januari, 10.15 uur

Na de juridische stappen die volgen in het snowboard-incident in Zell am See komt er nu ook een onderzoek naar de lawine in de Wildkogel Arena. De politie wil weten of de Bergbahnen alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen om de piste waar de lawine overheen kwam vrij te geven. Op deze blauwe dalafdaling werden zes jongeren door een lawine geraakt, waarvan er een licht gewond raakte.

Donderdag 10 januari, 10.10 uur

Galtür is weer bereikbaar en ook de weg naar de Kaunertaler Gletscher is weer vrijgegeven. Schröcken is tijdelijk toegankelijk vanuit Schoppernau. Hochfügen, deelgehuchten van Berwang, Söll, Ellmau en Alpbach zijn nog afgesloten. Het skigebied Hochkar blijft voorlopig volledig afgesloten.

Hochkar blijft voorlopig een spookskigebied

Donderdag 10 januari, 8.50 uur

Het skigebied op de Nordkette bij Innsbruck is al enkele dagen gesloten, maar stroomuitval heeft ook voor een defect in de gondelbaan gezorgd. Niemand kan de berg meer op. Te voet is te gevaarlijk en met de sneeuwval kunnen er geen helikopters vliegen. Er kunnen hierdoor nu geen lawines preventief afgeschoten worden, en dat terwijl de lawinesituatie ernstig is. De lawinehekken bijvoorbeeld zitten nu bijna helemaal onder de sneeuw.

De lawinehekken op de Nordkette steken nog net boven de sneeuw uit

Dit was de situatie in december, op de achtergrond Innsbruck

Donderdag 10 januari, 8.40 uur

We gaan Dag 3 in van wat misschien wel de grootste dump wordt van deze winter! Er zijn vannacht weer ettelijke decimeters sneeuw gevallen in Oostenrijk en vandaag gaat het vooral in de noordelijke gebieden nog flink door. Check hier het weerbericht. Nog steeds zitten 3300 huishoudens in de Kitzbüheler Alpen zonder stroom door omgevallen bomen en elektriciteitsmasten. Zo zagen de wegen er vanochtend uit in Brixen im Thale (de video is van gebruiker ‘snowpepper’).

Woensdag 9 januari, 20.15 uur

Inmiddels is meer duidelijk over de dode in Sankt Anton. Het is een 16-jarige jongen die met zijn vader, moeder en broer aan het skiën was. Hij had zich vergist in het terrein en kwam per ongeluk buiten de piste terecht. Daar triggerde hij een lawine waarin ie zelf werd meegesleurd. Zijn familie bleef buiten de lawine en kon slechts toezien.

Zo zag het er vandaag uit in Sankt Anton. De video is doorgestuurd door Robin Heine. Dan kun je je voorstellen dat iemand zich vergist. Een drama.

Woensdag 9 januari, 19.30 uur

In Sankt Anton is een dode gevallen door een lawine. Hij zou zich buiten de piste hebben begeven meldt de Tiroler Tageszeitung. Drie anderen konden gered worden. Meer details zijn nog niet bekend.

Woensdag 9 januari, 18.00 uur

Even wat nieuws in de kantlijn. Maandag berichtten we over de bizarre reddingsactie van een snowboarder in Zell am See. Deze moest worden gered vanuit een bovenhangende gondel omdat hij zich in extreem lawinegevaarlijk off-piste terrein bevond. Op dat moment begaven zich drie snowboarders in hetzelfde off-piste terrein waardoor de reddingsactie ernstig in gevaar werd gebracht. Er is nu een gerechtelijk onderzoek aangekondigd tegen de drie snowboarders vanwege onverantwoord en onvoorzichtig gedrag. Er hangt hen een maximale gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd.

Woensdag 9 januari, 17.20 uur

Zojuist is bekend gemaakt dat de Worldcup Afdaling en Super-G voor vrouwen die dit weekend in Sankt Anton am Arlberg gehouden zou worden is afgelast. Het lawinegevaar en de weersvooruitzichten (nog meer sneeuw) maken dat de organisatie de stekker eruit heeft getrokken. De afgelopen dagen is 120.000 m3 sneeuw van de Kandahar-Rennpiste gehaald, maar naar nu blijkt tevergeefs. Men kan de veiligheid van het personeel niet langer garanderen. Sankt Anton moet nu tot 2021 wachten voordat de volgende FIS Worldcup wordt gehouden.

Woensdag 9 januari, 17.00 uur

Via reageerder Edwin. stuitten we op een video van een lawine die vanmiddag omlaag zou zijn gekomen in de buurt van

book.com/eduard.hofer.7/videos/2142894232439052/)).

Woensdag 9 januari, 16.55 uur

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. We kregen zojuist een leuk informatief filmpje van Roy van Ammers over de omstandigheden in Fieberbrunn!

Woensdag 9 januari, 16.30 uur

Lawines bedreigen nu steeds meer skigebieden. In het skigebied

s
aakte lichtgewond, de rest bleef gelukkig ongedeerd. Deze beelden zijn gisteren in dit skigebied opgenomen

In Dachstein-West is het dorp Gosau van de buitenwereld afgesloten. Ook Hallstatt en Obertraun bij het skigebied Krippenstein - Obertraun zijn niet meer bereikbaar. En in de Kitzbüheler Alpen hebben vanmiddag 7700 huishoudens zonder stroom gezeten. Steeds meer bomen vallen op elektriciteitskabels waardoor de stroom tijdelijk uitvalt.

Woensdag 9 januari, 15.20 uur

Een lawine heeft de doorgaande weg door het Tannheimer Tal geblokkeerd. Tussen Tannheim en Nesselwängle is geen verkeer meer mogelijk. Gisteren zei Henri toevallig dat hij vandaag naar het Tannheimer Tal wilde gaan. Gelukkig heeft ie een andere keuze gemaakt. Hij zit nu in Unterjoch (vlakbij Oberjoch in Beieren) in het skigebiedje Spieserlifte. Daar heeft hij even zijn ski’s neergezet.

Unterjoch (Beieren)

Joost Vissers zit in Fieberbrunn. Ze hebben hier nog goede hoop het terras te kunnen openen :-). Hij meldt trouwens dat in Fieberbrunn veel meer sneeuw ligt dan in Zell am See waar hij net vandaan kwam. Dat kan kloppen. Fieberbrunn is ondanks dat het niet veel hoger ligt veel sneeuwzekerder.

Terras schoonmaken in Fieberbrunn (foto: Joost Vissers)

Woensdag 9 januari, 14.30 uur

Een tragisch ongeluk in het skigebiedje Bürgeralpe bij Mariazell, in de Steiermark. Daar is een 62-jarigeleraar tijdens een val op een eenvoudige familie-afdaling verongelukt. Hij zou een ski zijn verloren waarna hij met zijn hoofd in de sneeuw viel, net over de pisterand. Omdat de sneeuw hier metersdik was kon hij zichzelf niet bevrijden, en de negen leerlingen die hem vergezelden evenmin. Toen de bergredding kwam was de man overleden. Het laat zien dat je bij een ongelukkige val zelfs op de piste met dit soort condities niet veilig bent, zoals Rogier in dit blog vandaag toevallig nog ter sprake bracht.

Woensdag 9 januari, 14.20 uur

Indrukwekkende beelden uit Hintersee (Salzburgerland) waar met zagen(!) sneeuw van de daken wordt gehaald. Dit is het gevolg van wind die de sneeuw heeft getransformeerd in een harde, zware sneeuwlaag. Bijna 2 meter hoge blokken sneeuw worden uitgezaagd en van het dak gehaald om te voorkomen dat het dak instort. Men verwacht nog grotere problemen als dit weekend de sneeuw natter wordt en dus zwaarder valt en meer gewicht legt op de huizen.

Bron: Oostenrijkse bergreddingsdienst

Bron: Oostenrijkse bergreddingsdienst

Woensdag 9 januari, 13.15

Intussen neemt het aantal afsluitingen volgens de ÖAMTC verder toe. Dit is de actuele situatie, exclusief ‘Baustellen’ en wegen die normaal in de winter gesloten zijn:

Belangrijke afsluitingen voor wintersporters zijn:

  • Toegangswegen naar Gargellen, Lech, Warth, Schröcken en Stuben (allen Vorarlberg)
  • Ischgl - Galtür (Galtür ingesloten)
  • Beide toegangswegen naar Kühtai (Kühtai ingesloten)
  • Fügen - Hochfügen (Hochfügen ingesloten)
  • Tweng - Obertauern - Untertauern (Obertauern ingesloten)
  • Kaunertaler Gletscher
  • Hintertuxer Gletscher
  • Felbertauerntunnel van/naar Osttirol
  • Traject Hinterthal - Dienten - Mühlbach

Gebruiker ‘snowpepper’ stuurt deze foto van een straat in Ellmau. Hij schrijft dat ze de sneeuw nergens meer kwijt kunnen.

Woensdag 9 januari, 12.30 uur

In het Kleinwalsertal is Baad nu niet meer bereikbaar. Ook het Wildental, een klein zijdal van het Kleinwalsertal, is afgesloten. Hetzelfde geldt voor Stuben am Arlberg, aldus de ORF. Check de laatste updates op via de site van ÖAMTC.

Woensdag 9 januari, 11.30 uur

In Kirchberg wordt volop sneeuw geruimd. Vera de Nijs stuurde deze foto’s door:

Kirchberg

Henri zit vandaag in het Zuid-Duitse Oberjoch. Ook daar dumpt het. Op de pistes die vannacht geprepareerd zijn ligt weer 30 centimeter sneeuw.

Oberjoch

En, jawel, in de Franse Alpen sneeuwt het! In Avoriaz zelfs behoorlijk hard. Eronder een kaartje met het sneeuwhoogteverschil tussen gisterochtend en vanochtend (bron: Janek Zimmer, Kachelmannwetter).

Avoriaz

Woensdag 9 januari, 10.15 uur

Het lawinegevaar wordt op steeds meer plaatsen verhoogd naar niveau 5 (het maximale). Dit geldt nu voor de Obersteiermark, delen van Niederösterreich en later vandaag wordt het niveau ook verhoogd naar 5 in delen van Oberösterreich en het Salzburgerland. Het wordt nu extreem gevaarlijk.

Intussen vanuit Königsleiten:

Woensdag 9 januari, 9.15 uur

De weg naar

blijft tot in ieder geval 17.00 uur afgesloten.

Bomen kunnen de sneeuwlast op sommige plaatsen niet meer dragen. Vanmorgen viel er een boom op de Inntalautobahn ter hoogte van Wörgl. Een vrachtwagen werd geraakt en de snelweg was tijdelijk geblokkeerd maar er vielen geen gewonden. Delen van Scheffau en Jochberg zitten zonder stroom doordat electriciteitskabels zijn geraakt. In Hopfgarten im Brixental kwam vannacht een lawine naar beneden. Gelukkig zonder slachtoffers.

Woensdag 9 januari, 7.20 uur

Roland die ons al 5 dagen op de hoogte heeft gehouden van de sneeuw in Salzburgeland heeft het Belgische journaal gehaald! Waar uitgebreid stil werd gestaan met de sneeuw in Oostenrijk.

Naast de vele sneeuw stormt het ook keihard in Oostenrijk dit zorgt voor extra complicaties en zorgt voor een hoog lawinegevaar. Ik kreeg dit filmpje door van Joost Vissers. Ik versta er niets van, maar het is duidelijk dat het keihard stormt boven bij de Areitsbahn 3 in Zell am See.

Woensdag 9 januari, 6.20 uur

Lech, Warth en Schröcken zijn van de buitenwereld afgesloten. Actuele wegversperringen kun je hier terugvinden.

Dinsdag 8 januari, 18.15 uur

In de Obersteiermark in het oosten van Oostenrijk is het lawinegevaar opgeschaald naar 5, het hoogste niveau. Dit betekent dat huizen en belangrijke verbindingswegen geraakt kunnen worden door spontane lawines. Het is voor het eerst in 10 jaar dat hier wordt opgeschaald naar dit niveau.


Dinsdag 8 januari, 17.00 uur

De toegangsweg naar Gargellen gaat dicht. Vanwege de aanhoudende sneeuwval en de vele wind stijgt het lawinegevaar rondom Gargellen. Daarom heeft men besloten om vanavond vanaf 22.00 uur tot in ieder geval morgenochtend 8:00 uur de weg tussen St Gallenkirch te sluiten. De pistes gaan morgen waarschijnlijk pas, na beraad met de lawinedienst, om 10:00 uur open.

Heel veel sneeuw in Gargellen

De Felbertauern Straße, de verbinding tussen Noord- en Osttirol was vanmorgen weer geopend, maar zal om 18:30 sluiten vanwege hoog lawinegevaar. Op de homepage kun je bijhouden wanneer deze straat weer opengaat.

Buschauffeur Roland van Helden vertrekt vanavond terug naar huis en hij heeft net nog een laatste update gestuurd vanuit Salzburgerland waar het nog steeds hard sneeuwt. Ik wens hem vanuit hier een voorspoedige en veilige reis.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

youridehaas8 januari 2019 · 17:34

nou fijn zeg… ‘‘we gaan zien hoever we gaan komen…’’ jouw kind zal die bus maar in moeten…

Rogieradmin8 januari 2019 · 17:43

@youridehaas Ik heb honderd keer liever een buschauffeur die dit zegt dan een buschauffeur die zegt, ik rij hem sowieso wel naar Nederland vannacht! Als de condities niet verantwoord zijn dan ga ik er vanuit dat hij echt niet doorrijdt.

Click. Click. Peace
Jelledm8 januari 2019 · 17:51

Morgenochtend vroeg vanuit Sölden naar huis. Afhankelijk van de weerssituatie niet via de fernpass maar via Bregenz… Ik ben benieuwd.

Rogieradmin8 januari 2019 · 17:56

@Jelledm Het scheelt dat het geen wisseldag is! Hou ons op de hoogte!

Click. Click. Peace
Denis8 januari 2019 · 18:04

toch hulde voor die buschauffeurs ook, je moet het maar doen.

Hoop toch op wat rustiger weer na het weekend, dan kan ik volgende woensdag vertrekken.

youridehaas8 januari 2019 · 18:17

@rogier… rustaagghh … ;-) ik bedoel het niet zo zwaar… meer in de zin van: ik zou m’n hart vasthouden, als t ff kon bleven ze nog wat langer weg tot de wegen weer fatsoenlijk begaanbaar zouden zijn…

thats all

Rogieradmin8 januari 2019 · 18:21

@youridehaas Duidelijk! Het zijn proffesionals. En als het niet gaat dan zullen ze echt wel een nachtje langer in Oostenrijk blijven.

Click. Click. Peace
Morzel8 januari 2019 · 18:24

nou fijn zeg… ‘‘we gaan zien hoever we gaan komen…’’ jouw kind zal die bus maar in moeten…

youridehaas op 8 jan 2019 17:34

Je kan maar beter in een bus vastzitten die standverwarming en een toilet heeft, en in nood waarschijnlijk eerst geëvacueerd wordt dan in de auto 😛.

Volgende week woensdag vertrekken wij naar Hochfügen… Na de akkefietjes met de liften is het hopen dat het eens meezit 🙄.

Edwin.8 januari 2019 · 18:30

Nieuwe ronde chaos en wanorde :P

Nou ja, leuk om beelden te zien en zou het best eens mee willen maken, maar kan me voorstellen dat het daar ook wel een keer genoeg is. Goed, sommige gebieden valt elk jaar wel 6-10 meter aan sneeuw, dus ze kunnen ook wel wat hebben. Hans zei dat nog over het Kleinwalsertal en zij maken zich dan ook niet zo druk. Al valt er nu gewoon veel in korte tijd icm veel wind. Relativeren dat het momenteel gewoon niet anders is en er het mooiste en beste van maken :). Sterkte en succes voor de mensen daar of zij die erdoor moeten.

Not all who wander are lost
Marcellus8 januari 2019 · 19:25

Ik versta er geen klap van van wat ie zegt, maar ik vind het wel een leuk chauffeurtje. Het is een hele belevenis voor die klas en zo kunnen we thuis van de sfeer proeven.

Ja, sneeuw is koud en glad. Maar het heeft nog andere voordelen ook.
bartvwg8 januari 2019 · 19:35

Zelfs een stukje op het VRT journaal.
Die bus wordt nog NederlandsBelgischberoemd! ☺

dan588 januari 2019 · 19:38

@Bartvwg

gisteren ook op radio 2 Limburg …interview met iemand die vastzat in Saalbach, ik dacht onmiddellijk aan je dochter maar 't bleek om een groepje mannen te gaan.

Born to run. B.S.
Sneeuwplank8 januari 2019 · 19:49

nou fijn zeg… ‘‘we gaan zien hoever we gaan komen…’’ jouw kind zal die bus maar in moeten…

youridehaas op 8 jan 2019 17:34

Volgende week woensdag vertrekken wij naar Hochfügen… Na de akkefietjes met de liften is het hopen dat het eens meezit 🙄.

Morzel op 8 jan 2019 18:24

Hoop dat Hochfugen open blijft na al die sneeuwval, volgens mij is dat dorpje momenteel afgesloten voor verkeer.

Sneeuwplank8 januari 2019 · 19:50

nou fijn zeg… ‘‘we gaan zien hoever we gaan komen…’’ jouw kind zal die bus maar in moeten…

youridehaas op 8 jan 2019 17:34

Volgende week woensdag vertrekken wij naar Hochfügen… Na de akkefietjes met de liften is het hopen dat het eens meezit 🙄.

Morzel op 8 jan 2019 18:24

Hoop dat Hochfugen open blijft na al die sneeuwval, volgens mij is dat dorpje momenteel afgesloten voor verkeer.
Bron: familie 2 dorpen verderop.

Sneeuwplank op 8 jan 2019 19:49
Shane8 januari 2019 · 19:51

Ai, gaan Salzburg en Tirol nog volgen met niveau 5…??

I can stick uphill ice, on my saucer...
VN_Slin8 januari 2019 · 20:00

Wij vertrekken morgen naar Ischgl. Hopelijk zonder ongelukken.

Edwin.8 januari 2019 · 20:08

Tirols Wetter und Infodienst
2 uur ·
⚠️⚠️++ STURMWARNUNG TIROL ++⚠️⚠️

Mit der neuerlichen front heute Abend und der Nacht aber auch morgen kommt es zu heftigem Wind und auch sturm !!!

Mit dem Sturm kommt es auch zu heftigem Schneefall und Starken bis extremen Schneeverwehungen !!!

Sicht gleich null …… die kombination aus Neuschnee Sturm und Schneeverfrachtungen lassen die sicht auf null sinken !!!

##GEFAHREN
⚠️ Stromausfälle
⚠️ Schneebruch an den Bäumen
⚠️ Dachlawinen
⚠️ Größere spontanlawinen auf den bergen
⚠️ Wieder Abgeschnittene Täler
⚠️ Ausfälle an Zug und Öffis
⚠️ Stillstand auf den Straßen

Not all who wander are lost
Jethro8 januari 2019 · 20:09

nou fijn zeg… ‘‘we gaan zien hoever we gaan komen…’’ jouw kind zal die bus maar in moeten…

youridehaas op 8 jan 2019 17:34

Volgende week woensdag vertrekken wij naar Hochfügen… Na de akkefietjes met de liften is het hopen dat het eens meezit 🙄.

Morzel op 8 jan 2019 18:24

Hoop dat Hochfugen open blijft na al die sneeuwval, volgens mij is dat dorpje momenteel afgesloten voor verkeer.

Sneeuwplank op 8 jan 2019 19:49

Hochfügen blijft tot zaterdag afgesloten hoorde ik zojuist

Edwin.8 januari 2019 · 20:28

10 meter…boh
@srfnews

In #Österreich, in der #Steiermark, gilt mittlerweile die höchste #Lawinenwarnstufe. Schneewehen erreichen bereits zehn Meter. Die #Bergstation steht schon fast ganz unter #Schnee.

https://twitter.com/srfnews/status/1082719690944847872…

Not all who wander are lost
wittesneeuw8 januari 2019 · 20:29

Morgen ochtend met het vliegtuig naar Salzburg en dan met de trein naar Zell am See, hopelijk gaat alles lukken…

JeffreyM8 januari 2019 · 21:05

Wordt toch meer en meer ongerust over de huidige situatie…
We verblijven van zondagmorgen tot vrijdagavond in Maria Alm.
Is Maria Alm over algemeen een veilig gebied lawines en dergelijke?
Blijven natuurlijk op de piste… Zie dat al de hele week de Abergalm gesloten is.
Is hier een specifieke reden toe? Verder leek Maria Alm me goed te bereiken?
Gaan met de bus.

Jessevdkroon8 januari 2019 · 21:13

Wij vertrekken morgenochtend 7 uur naar Saalbach voor een 3daagse skitrip. We slapen morgen 50 km voor Saalbach en dan donderdagochtend door. Ben heel benieuwd wat ons te wachten staat.

Edwin.8 januari 2019 · 21:26

@Jessevdkroon, veel sneeuw, denk ik. Deze kwamen net op twitter voorbij :p

Saalbach-Hinterglemm, Austria (1003 m) today, January 8. Report: @AWOETeam

Not all who wander are lost
derjean8 januari 2019 · 21:32

Ik ga ook naar Saalbach. Ondanks slechte conditie ben ik nog steeds ingeschreven voor de touràfstand in mountain attack toerskiërs wedstrijd. Momenteel zouden ze de wedstrijd op vrijdagavond ingekort laten doorgaan. Ben benieuwd. In ieder geval genoeg kleinere gebieden in de buurt om te gaan skiën ook. Door de vele sneeuwval is dit misschien wel hét moment om daar eens te gaan skiën…

Kasper8 januari 2019 · 21:34

@Jessevdkroon, veel sneeuw, denk ik. Deze kwamen net op twitter voorbij :p

Saalbach-Hinterglemm, Austria (1003 m) today, January 8. Report: @AWOETeam

Edwin. op 8 jan 2019 21:26

Misschien een domme vraag maar vanaf hoeveel sneeuw begeeft zo een dak het eigenlijk? Waarschijnlijk is het afhankelijk van bouwmaterialen maar kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?

Edwin.8 januari 2019 · 21:42

@Kasper, het verschilt wel per dak en constructie. Hans ter Braak die in Mittelberg woont schreef er dit over:

De daken in Mittelberg zijn veel sneeuw gewend. Ons huis Walser Berge heeft een dubbel dak welke meer dan 700kg per m3 aan sneeuw kan hebben. Dit is meer dan 2 meter en dan vrij natte sneeuw. Een enkel dak kan rond de 400kg m3 hebben. Dit is 1 meter vrij natte sneeuw. Eigenaren van huizen met een enkel dak zie je dan ook wat vaker op het dak staan om het dak (gedeeltelijk) sneeuwvrij te maken.

Not all who wander are lost
Skippy798 januari 2019 · 21:44

Morgenochtend vroeg vanuit Sölden naar huis. Afhankelijk van de weerssituatie niet via de fernpass maar via Bregenz… Ik ben benieuwd.

Jelledm op 8 jan 2019 17:51

@Jelledm

hoe is het in Sölden? had gezien dat de gletsjer gesloten is geweest, voor de rest goed te doen? heb je kettingen nodig in de vallei?

StijnD8 januari 2019 · 21:52

Bomen in de buurt van wegen worden sneeuwvrij gemaakt met behulp van helikopters

*bericht bewerkt door StijnD op 08 jan 2019 21:53

Rogieradmin8 januari 2019 · 22:14

@Jessevdkroon, veel sneeuw, denk ik. Deze kwamen net op twitter voorbij :p

Saalbach-Hinterglemm, Austria (1003 m) today, January 8. Report: @AWOETeam

Edwin. op 8 jan 2019 21:26

Heftige foto’s wat een windsporen!

Click. Click. Peace
Elly38 januari 2019 · 22:20

https://tvthek.orf.at/profile/Salzburg-heute/70019/Salzburg-…

Groet uit Dienten, we kunnen het dal nog uit, vrouw Holla mag nu wel stoppen met schudden :D

Dienten Die Alte schule

Plaats een reactie