Hoewel het van korte duur is, zal er bij veel wintersporters in Oostenrijk vandaag een lach op het gezicht verschijnen. Eindelijk schijnt de zon! Er komt echter weer een grote dump aan voor zowel Oostenrijk als Zwitserland plus de noordelijke Franse Alpen (Italië nauwelijks). Zondag wordt een hele spannende dag. Dan schiet de sneeuwgrens tijdelijk omhoog en kan er regen vallen die de lawinesituatie nog kritischer maakt. Maandag is het gelukkig weer sneeuw en daarna wordt het eindelijk rustiger. In dit video weerbericht alles over de sneeuwhoeveelheden die gevallen zijn en die nog gaan komen.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

@Roel, bedankt weer voor de update. Bijzondere/unieke momenten voor jou denk ik met deze extremen.
Maar waar ik erg benieuwd naar ben: wat zeg je nou aan het einde van de weervideo???;-)

@roel, ff laatste stukje van het filmpje weghalen want we horen je vloeken :-). Voor de rest weer een helder en duidelijk weerbericht.

Met vriendelijke groet, Patrick

@Roel Mooi weerbericht maar ik zou dat vloekje op het laatste nog knippen.😜

Geen ski zonder après ski...

Over 2 weken naar Hinterglemm, is nog nooit voorgekomen dat ik blij ben dat ik “pas” over 2 weken die kant op ga. Hoop dat de zware sneeuwval eind deze week mee gaat vallen en niet tot te veel complicaties gaat leiden.

Haha, toch jammer dat het laatste stukje er inmiddels afgeknipt is… ;-)

Ik zie niks, waar hebben jullie het over? ;-) Nee sorry er ging even iets mis.
@Saaaanders ja zeker zijn dit bijzondere weerberichten, het is extreem interessant om te volgen. En zeker ook wat er vanaf zondag nog gebeurt.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Super weerbericht voor mijn week, morgen kunnen we dus goed aanrijden en dan twee dagen sneeuw om vervolgens een heerlijk einde van de week te krijgen!

Einde van de maand richting Oostenrijk. Sneeuw dus nog maar even door en dan mag het koud en zonnig worden!

Misschien voor volgend seizoen meerdere Gele Gentianen zoeken. Want die in het Noorden zal een stuk hoger zijn geweest dan die in het zuiden. :)

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Goed en duidelijk weerbericht weer. Bedankt Roel. En verdraaid, de voorspellende gave van de Gele Gentiaan lijkt weer bevestigd te worden :-)
Ik ben zeer benieuwd naar de situatie vanaf de tweede helft van de volgende week…

HarleySnowball

Heel duidelijk! @Roel het geluid in deze video is beduidend beter als die van vorige week, top!

Die gele Gentiaan was geplukt door @Rogier in Zuid-Frankrijk.

Weg met die bloem, onkruid! ;)

Nog een weekje en dan naar Via Lattea.

Tijd voor een uitpakparty?!

@Roel
hoe hoog gaat die sneeuwgrens eigenlijk zondag? Want daar wordt eigenlijk weinig over gezegd…

@Gerrit die kan even naar 1500 meter stijgen precies tijdens de neerslagpiek. Het is vooral spannend hoe snel die sneeuwgrens zondagochtend stijgt en hoe ver. Normaal kan het best lang blijven doorsneeuwen als er zachtere lucht binnenstroomt maar omdat er wind staat kan het sneller gaan. Daarna gaat het wel weer over in sneeuw.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel, dank voor weer een duidelijk weerbericht! Waarom gaat het lawinegevaar door de regen meer toenemen? Normaliter is het toch zo dat regen zorgt voor een hechting tussen de verschillende sneeuwlagen, of zal de toplaag (door de nattere en zwaardere sneeuw) te zwaar worden en gaan schuiven op de instabiele sneeuwlaag? Misschien ook een vraag die Rogier kan toelichten.

Zondag vertrekken we naar Val Gardena. Uiteraard rijden we via Kufstein (ipv de Fernpass). Kan je iets zeggen over de sneeuwgrens op zondag? Zoals ik het nu zie ligt die hoog genoeg om bij Kufstein en Innsbruck in de regen ipv sneeuw te rijden.

Excuus, ik had je laatste bericht niet meer gelezen.

@MarkW dat hebben we hier beschreven: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/446277/heeft-het-z…. Dit zat dinsdag al min of meer in de kaarten.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Gaston Waar de pistes er super bijliggen… En waar de sneeuwkannen volop kunnen draaien. -12° vannacht bij mij thuis, -15 in Pelvoux…

Click. Click. Peace

@MarkW Door het verhoogde gewicht van de natte sneeuw kan deze snel gaan glijden. Als het daarna weer afkoelt (de natte sneeuw) dan ligt deze inderdaad een stuk stabieler.

Click. Click. Peace

@Gaston Waar de pistes er super bijliggen… En waar de sneeuwkannen volop kunnen draaien. -12° vannacht bij mij thuis, -15 in Pelvoux…

Rogier op 11 jan 2019 13:43

Oh @Rogier je maakt mijn vriendin blij!

Tijd voor een uitpakparty?!

@Gaston Houdt jouw vriendin van kou? :-) Een foto van vandaag op de pistes. Dan wel in pelvoux, maar dat ontloopt elkaar niet zoveel…

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/f13db29797680469c831b851...

Click. Click. Peace

hallo roel
bedankt voor het weerbericht . mag ik jullie wat vragen ? wij vertrekken zondag 4 u s’morgens richting alpen ., hebben nog niks geboekt doe dit vandaag of morgen.kunnen jullie nu zeggen welke richting ik best uitga kwa goed weer en goede skiconditie’s? wij hadden gedacht breul-cervina,skigebied Galibier-Thabor ,chatel of hebben jullie andere tips?,
alvast bedankt voor jullie info
grtjs nico

Hoi allemaal,
Morgenvroeg half 6 rijden we richting Serfaus-Fiss-Ladis. Echter, de Fernpass gaat vannacht dicht t/m dinsdag. Iemand goede alternatieven voor ons?
Alvast bedankt!

@smehrlapf Arlberg tunnel? ;)

@Rogier nee hahaha, het blijft een vrouw hè. Lekker kunnen skiën begrijp ik dus, top!
Het ergste van de hele situatie is eigenlijk dat ik niet mee ga. 😩

Tijd voor een uitpakparty?!

Komend weekend is de Fernpass gesloten ivm lawinegevaar

Besonders Wintersportler sind dazu aufgerufen, sich nicht abseits der gesicherten Pisten zu bewegen. Aufgrund der starken Schneefälle und wegen Lawinengefahr sind weiterhin einige Straßen und Bahnstrecken in Tirol gesperrt. So wird die Fernpassstraße (B179) im Bereich Bichlbach und Lermoos von Freitagnacht bis mindestens Dienstagabend gesperrt.

In alpbach was het vandaag echt genieten!

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/f8f2e1989d20e6e2c175f8c2...
https://cdn.wintersport.nl/forum/23/f59fc7b099778c4cd9cd1a29...

@Hermineknaap Heerlijk!

Click. Click. Peace

null
jahoor, let It snow

Zie nu dat oude opnamen is :D

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie