Liveblog: derde januaridump in de Alpen, 13-14 januari 2019

Roel op 13 januari 2019· 118 reacties

Ook deze derde grote januaridump houden we jullie op de hoogte van de sneeuwval in de Alpen. Nadat er vorige week tot twee keer toe al enorme hoeveelheden sneeuw in Oostenrijk zijn gevallen (lees hier en hier terug) komt er vandaag en morgen nog een hele bak sneeuw bij, en nu ook in Frankrijk en Zwitserland. Met een tijdelijk hogere sneeuwgrens en veel wind staat het lawinegevaar op scherp.

Dinsdag 14 januari, 15.10 uur

Nu het weer gekalmeerd is worden hellingen lawineveilig gemaakt, dit kan nu ook met helikopters. Dat de lawinesituatie zeer gespannen is, en grote lawines mogelijk zijn, bewijst dit filmpje van Air Glaciers boven Grimentz. Indrukwekkende scheurlijnen.

Inhoud van instagram.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door instagram.com.

Maandag 14 januari, 23.20 uur

Onderstaande foto geeft aan hoe gespannen de off-piste condities in Frankrijk zijn. Deze plaatlawine is ‘op afstand’ getriggerd door een skiër. Deze plaat kwam los nabij Méribel.

Bron: data-avalanche

Maandag 14 januari, 20.45 uur

De laatste stuiptrekkingen van de grote dump zijn niet de minste. Deze beelden komen uit Lech en zijn vanavond gemaakt door Marco Kaschuba!

En de afgelopen dagen is natuurlijk vooral Oostenrijk in het nieuws geweest, maar het Oost-Zwitserse Arosa heeft stiekem veel sneeuw meegepakt. Dat heeft tot een pak sneeuw geleid van 1,8 meter in het dorp op 1878m. Inmiddels zou er zelfs 2 meter liggen aldus de maker van het filmpje, Reto Vögeli. De grootste hoeveelheid die in deze periode is gemeten sinds 1949.
@twitter

Maandag 14 januari, 20.00 uur

Zeer tragisch nieuws uit de Portes du Soleil. Twee pisteurs die op weg waren om preventief lawines te triggeren zijn meegesleurd door een lawine. Deze lawine kwam vlakbij de Col des Portes du Soleil op zo’n 1970 meter los. Eén van de beide pisteurs kon zichzelf bevrijden. Zijn collega werd gevonden onder 1,4 meter sneeuw, helaas kwam de hulp voor deze 24-jarige Zwitser te laat. Natuurlijk waren de mannen uitgerust met lawinepiepsen. De lawine was zo’n 275 meter lang en 156 meter breed. Het ongeluk gebeurde rond 11.45 uur.

Maandag 14 januari, 19.30 uur

In de lawinesituatie is nog weinig verbetering gekomen. Veel dorpen zijn nog steeds afgesloten van de buitenwereld, waaronder bijna alle plaatsen in de Arlberg, Sankt Gallenkirch, Gaschurn en Gargellen in Montafon, Sölden, Hochfügen, Galtür, Ischgl, Nauders, St. Leonhard im Pitztal, Berwang, Obertauern, Rauris en Lofer. Daar zijn Saalbach en Hinterglemm bijgekomen. Vorige week zijn deze dorpen ook al enige tijd afgesloten geweest. In het Salzburgerland zijn vanavond meer dan 41.000 mensen ‘ingesneeuwd’. Voor alle afsluitingen check deze website.

Ook Frankrijk heerst op verschillende plaatsen nog lawinegevaar 4. Onder andere in de Haute-Tarentaise met skigebieden als Tignes - Val d’Isère en La Rosière. In Valmorel is vandaag een Nederlander omgekomen. Lees hier meer.

Vanmiddag is in Brixen im Thale een lawine tegen een huis gegleden. De sneeuw is via ramen en deuren het huis binnengekomen. De twee bewoners bleven ongedeerd.

Maandag 14 januari, 15.00 uur

In Warth am Arlberg is aan het eind van de ochtend een lawine naar beneden gekomen in het centrum van het dorp. Het betreft een straat die niet was afgesloten. De lawine, 5 bij 10 meter groot, heeft geen personen of voertuigen geraakt. Gisteravond is ook in Au in het Bregenzerwald een lawine omlaag gekomen. Ook die raakte gelukkig geen mensen of gebouwen.

Warth am Arlberg

Op de weg tussen Waidring en Lofer is vannacht een grote lawine naar beneden gekomen. Deze doorgaande weg was pas enkele uren daarvoor afgesloten. Hoe lang de weg geblokkeerd is is niet bekend. Ondanks het lawinegevaar 5 dat nog geldt in delen van Tirol overweegt de lawinedienst van Tirol nog geen evacuaties. In afgesloten gebieden waar acute medische zorg nodig is springt de bergredding bij. Op die manier is medische zorg gegarandeerd.

In Fieberbrunn heeft een helikopter een noodlanding moeten maken. Deze was bezig om bomen van hun zware sneeuwlast te bevrijden, maar door een technisch mankement moest hij een noodlanding maken op de Bürglkopf. Aan boord waren drie mensen, die bleven alledrie ongedeerd.

Joep Reinhoud zit sinds eergisteren in Westendorf. Daar ging de sneeuwval gisteravond over in regen, maar sinds vanochtend sneeuwt het weer grote vlokken. Lang niet alle pistes en liften zijn open, maar er kan geskied worden. Hij stuurde dit filmpje door:

Maandag 14 januari, 13.15 uur

Het dorp Hochfilzen, tussen Leogang en Fieberbrunn, is al dagenlang een van de absolute sneeuwtoppers in Oostenrijk. Dit dorp ligt op nog geen 1000 meter hoogte maar heeft nu 210 centimeter sneeuw liggen. Hieronder zie je het sneeuwhoogteverloop. De grafiek is bijgewerkt tot vanochtend dus de 11 centimeter die er nog is bijgevallen zit hierin nog niet verwerkt. Daarmee heeft er slechts 2 keer eerder zoveel sneeuw gelegen, maar dat was veel later in het seizoen. Niet eerder lag er in ieder geval in deze periode zoveel sneeuw als nu: ongeveer het viervoudige van normaal!


Hochfilzen afgelopen weekend (foto: FB Pillerseetal)

Intussen is het in het Kleinwalsertal - ook zo’n ‘schneeloch’ - behelpen met de sneeuw :-)
@instagram

Maandag 14 januari, 11.45 uur

In Zwitserland liggen nu ook grote hoeveelheden sneeuw, zelfs in het zuiden heeft het behoorlijk gesneeuwd. In Zermatt bijvoorbeeld viel in de afgelopen 24 uur 35cm. In Arosa viel 42cm en in Davos 50cm. Dit is de top 10 van de MeteoSchweiz stations met de grootste sneeuwhoogtes:

Maandag 14 januari, 11.00 uur

De gevolgen van de regen van gisteren/vannacht is op veel plaatsen nog zichtbaar. Hier in Reit im Winkl bijvoorbeeld zie je nog de watergeultjes in de sneeuw. Die sneeuwen vandaag weer langzaam dicht.

Maandag 14 januari, 10.15 uur

Het lawineniveau 5 is in Tirol uitgebreid naar onder andere de hoofdstad Innsbruck. Op de Seegrube, in het skigebied Nordkette is meer sneeuw gevallen dan verwacht. Ook in de Zillertaler Alpen en delen van Osttirol, die laatste is een regio die tot gisteren relatief weinig sneeuw had, geldt nu lawinegevaar 5!

Maandag 14 januari, 9.30 uur

Onder andere de volgende wintersportdorpen zijn op dit moment afgesloten van de buitenwereld:
Vorarlberg:

 • St. Gallenkirch, Gaschurn, Partenen
 • Gargellen
 • Stuben, Zürs, Lech
 • Warth, Schröcken
 • Baad (Kleinwalsertal)
 • Damüls
 • Sonntag, Fontanella en Faschina

Tirol:

 • Sankt Anton
 • Sölden, Obergurgl, Hochgurgl, Vent
 • Ischgl, Galtür
 • Berwang
 • Nauders (alleen via Zwitserland bereikbaar)
 • Pitztaler, Kaunertaler en Stubaier Gletscher
 • Nesselwängle (Tannheimer Tal)
 • Hochfügen

Salzburg:

 • Lofer
 • Rauris
 • Obertauern

Grensovergangen / -verbindingen:

 • Fernpassstraße tussen Bichlbach en Lermoos
 • Achenpass
 • Scharnitz-Mittenwald
 • Inzell - Lofer

In Zwitserland is Disentis van de buitenwereld afgesloten door een lawine. Ook liggen veel treinverbindingen eruit, onder andere tussen Chur en Arosa, Klosters en Davos en Andermatt en Realp. Ook de Lötschbergtunnel tussen Kandersteg en Goppenstein ligt eruit.

@twitter

Maandag 14 januari, 9.00 uur

Gisteren kwam de webcam boven het weerbericht vanuit Balderschwang en precies in die plaats is vanmorgen een lawine naar beneden gekomen. Een hotel is daarbij geraakt maar er zouden geen gewonden of vermisten zijn. Ook de weg tussen Inzell en de Oostenrijkse grens is door een lawine afgesloten. Daarmee is weer een vrij belangrijke verbinding tussen Duitsland en Oostenrijk versperd.

In het midden en oosten van Zwitserland, grote delen van Vorarlberg, het westen van Tirol en in de Hohe Tauern geldt nu lawinegevaar 5, het allerhoogste niveau! Hier kunnen vandaag zeer grote en spontane lawines ontstaan die wegen en huizen in het dal kunnen bereiken.


Zondag 13 januari, 21.50 uur

Storm: in Laax en Saas-Fee (CH) worden windstoten gemeten van 130 km/uur. Hierdoor en vanwege de aanhoudende (natte) sneeuwval geldt morgen op meerdere plaatsen lawinegevaar 5! In Gargellen dat al afgesloten was van de buitenwereld wordt mensen nu aangeraden binnen te blijven.

Zondag 13 januari, 21.40 uur

Vanavond om 19.45 uur meldde Joep Reinhoud regen in Westendorf. Op meer plaatsen regent het nu een paar uur. Later vannacht gaat dit weer over in sneeuw.

Westendorf (foto: Joep Reinhoud)

Dit is de actuele verkeerssituatie in Oostenrijk en Graubünden, Zwitserland. Het aantal afgesloten wegen neemt nog steeds toe.


Zondag 13 januari, 20.50 uur

In Frankrijk zal het lawinegevaar in de gebieden waar het veel heeft gesneeuwd tussen de 3 en de 4 zijn morgen. Bekijk hier de Franse lawineberichten. In Zwitserland is het gevaar hoger, daar zullen een aantal regio’s te maken hebben met gevaar 5, grote spontane lawines zijn mogelijk. Hou dus ook in Zwitserland in de gaten welke wegen nog geopend blijven. Steeds meer wegen sluiten. Dit allerhoogste niveau geldt ook voor delen van Oostenrijk.

Zondag 13 januari, 20.00 uur

Door de hevige sneeuwval, schommelende temperaturen en de vele wind zijn veel hellingen momenteel erg gevaarlijk. Spontane lawines kunnen loskomen. Hierdoor zijn er momenteel veel wegen en trein-trajecten gesloten. Alleen al in de ( Pinzgauer gemeentes zitten nu maar liefst 11.000 mensen vast.

Een greep uit de gesloten wegen:

 • Fernpass-strasse, ditmaal helemaal!
 • De weg tussen Hochgurgl en Obergurgl
 • De weg tussen Zwieselstein en Obergurgl
 • Landesstrasse tussen Längenfeld en Sölden
 • Vanaf vanavond 22:00 is de weg naar Sankt Anton gesloten, tussen St. Christoph en Sankt Anton
 • Arlbergpassstraße is gesloten Lech en Zürs zijn dus afgesloten
 • B188 tussen Kappl en Ischgl en tussen Ischgl en Gältur
 • Loferer Strasse. Zo zijn Unken, Lofer en St. Martin bei Lofer niet meer te bereiken
 • Rauris is nog steeds van de buitenwereld afgesloten.
 • Er is geen treinverkeer meer mogelijjk op de Arlbergstrecke.
 • Gargellen is afgesloten
 • Hochfügen is afgesloten

Als je in Oostenrijk onderweg bent hou dan de actuele verkeersinformatie in de gaten, er zijn echt heel veel wegen afgesloten.

Hevige sneeuwval in Lech vanmiddag

Zondag 13 januari, 15.40 uur

Natuurlijk zorgt deze sneeuw voor veel chaos. Maar in de noord franse alpen zijn ze maar wat blij met deze sneeuw. In Chamonix sneeuwt het hard door en ook in Le Grand Bornard kunnen ze de sneeuw goed gebruiken.

Argentiere (Chamonix)

Grand Bornard

Zondag 13 januari, 14.40 uur

Na een lawine zitten zo’n 2000 mensen vast in Balderschwang. De Riedbergpass is gesloten. Ook Hochfügen is wederom van de buitenwereld afgesloten.

De lawinedienst in Tirol waarschuwt dat morgen veel spontane lawines mogelijk zijn en dat het lawinecijfer naar 5 wordt verhoogd. De vele sneeuw op hoogte en de wind maken de situatie uiterst gespannen. En door de warmere temperaturen en de regen is de kans op natte sneeuwlawines lager op de berg ook mogelijk.

Zondag 13 januari, 14.30 uur

In Oostenrijk wordt gewaarschuwd om momenteel niet de bossen in te gaan. Door de zware sneeuw kunnen (grote) bomen omvallen en takken afbreken. Dit laatste ondervond een toerskiër nabij Bödele, een klein gebiedje, in Voralberg. De man werd tijdens de toerskiklim in het bos geraakt door een 15 cm dikke tak die door de last van de sneeuw af was gebroken. Hij moest door de pistenredding gered worden en is naar het ziekenhuis afgevoerd.

Zondag 13 januari, 13.00 uur

Verschrikkelijk nieuws uit Morillon in de Haute Savoie in Frankrijk. Twee pisteurs zijn om het leven gekomen door het ontploffen van lawine-explosieven. Dit ongeluk gebeurde voor de opening van de pistes. De pisteurs waren bezig om de springladingen klaar te maken voor gebruik. Het ongeluk gebeurde boven de Pointe de Cupoire in de Lanches secotr.

Zondag 13 januari, 12.40 uur

In Rauris zijn 5000 mensen, 3000 locals en 2000 gasten, van de buitenwereld afgesloten. De lokale lawinecomissie heeft vanwege hoog lawinegevaar de Rauriser Landesstraße (L112) afgesloten. Het lawinegevaar is hier nu 4.

Bij de Nordkette is de situatie nog steeds gespannen. De sneeuw die er ligt is zeer instabiel en daarop komt nog eens zeker zo’n 40 cm verse sneeuw. In de namiddag is men van plan om lawines te gaan triggere,

Zondag 13 januari, 10.30 uur

Een bizar verhaal uit Mayrhofen gebracht door de Tiroler Tageszeitung. Op de Horberg moesten zaterdag twee Duitsers uit off-piste terrein worden gered. Er gold lawinegevaar 4. Nadat ze de bergredding hadden gebeld zagen ze twee Oostenrijkers ditzelfde terrein inskiën. Ondanks waarschuwingen van de Duitsers dit niet te doen skieden de Oostenrijkers verder, maar ook zij kwamen vast te zitten. Toen de Duitsers waren gered riepen de Oostenrijkers hulp van de bergredding in. Toen hen dit te lang duurde belden ze vier keer wanneer ze eindelijk gered werden. Op de vraag van de bergredding waarom ze überhaupt dit off-piste terrein waren ingeskied met deze condities werd de bergredder via de telefoon uitgescholden. Na vijf uur kon de reddingactie uiteindelijk worden beëindigd.

Zondag 13 januari, 10.15 uur

De lawinediensten van Zwitserland (SLF),Vorarlberg, Tirol, Salzburg, delen van de Steiermark, Oberösterreich en Niederösterreich hebben voor vandaag weer lawinegevaar 4 aangekondigd. In de westelijke provincies Vorarlberg en Tirol waarschuwt men voor eventueel niveau 5 morgen, het allerhoogste niveau.

Zondag 13 januari, 10.00 uur

Vanmorgen is bekendgemaakt dat Gargellen in Montafon vanaf 12.00 uur weer afgesloten is van de buitenwereld. De weg wordt uit veiligheidsoverwegingen gesloten in verband met lawinegevaar. Moet je de Alpen in of uit, hou eventuele andere nieuwe afsluitingen in de gaten via de website van de OEAMTC in Oostenrijk en de TCS in Zwitserland.
@twitter

Zondag 13 januari, 9.30 uur

Bij een lawine nabij Lech zijn zaterdag drie wintersporters om het leven gekomen. Een persoon is nog vermist. De zoekactie is gestaakt vanwege het zeer slechte weer en het hoge lawinegevaar. Het ongeluk gebeurde nabij de gesloten piste Langer Zug, ten noorden van de Ruffikopf lift. De skiërs hadden off-piste materiaal bij zich inclusief airbag rugzakken. Het lawinegevaar was 3 ten tijden van het ongeluk.

Lawine-experts doen er momenteel alles aan om wegen en dorpen zo veilig mogelijk te houden. Zo kreeg ik afgelopen vrijdag deze beelden van Hans ter Braak waarbij te zien is hoe lawine gevaarlijke hellingen getriggerd worden om zo onderliggende wegen in veiligheid te brengen. Maw ervoor te zorgen dat lawines niet onverwacht naar beneden komen.

@instagram

Dat het lawinegevaar komende uren zal stijgen blijkt uit het feit dat in het dorpje Gnadenwald (Innsbruck Land) zeven huizen en een hotel geëvacueerd zijn. Verschillende wegen in dit gehuchtje zijn afgesloten. Deze afsluiting blijft tot zeker woensdag van kracht.

Zondag 13 januari, 9.00 uur

Het is sinds gisterenmiddag/avond begonnen met sneeuwen aan de noordkant van de Franse Alpen. Terwijl men het in oostenrijk wel goed vindt waarschijnlijk zijn ze in Frankrijk maar wat blij met de verse sneeuw.

25 cm sneeuw op 900 meter bij Chamonix 50 cm op 2000 m (Bron: Chamonix Snow Report)

Mede vanwege de sneeuw (en regen) van komende dagen is de Fernpassstrasse tot in dinsdag gesloten. Lees er hier meer over.

Zondag 13 januari, 7.00 uur

Hoog lawinegevaar nu ook in de Franse Alpen. Nadat Oostenrijk afgelopen week (en nog steeds) vaak in lawinegevaar 4 en soms zelfs 5 zat, is het lawinegevaar aan de noordkant van de Franse Alpen nu ook enorm. Nabij Chamonix wordt gewaarschuwd voor veelvuldige spontane lawines (vooral komende nacht). In deze hoek van de Franse Alpen verwacht Meteo-France maar liefst 75 cm sneeuw op 1800 meter. Dit zal de sneeuwcondities daar goed doen maar maakt het off-piste terrein een no-go voor de komende dagen.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Hansk13 januari 2019 · 09:40

In Gstaad vannacht ongeveer 25cm

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/39f5da97990fed49e1da8518...

R.L.13 januari 2019 · 10:43

Sodeju, ben net thuis uit Lech, en lees dat er drie doden zijn gevallen door een lawine…

Lees dat het gebeurt zou zijn op de “Langer zug”, maar die ligt niet in de buurt van de Ruffikopf, maar bij de Steinmäder lift, van welke bron komt dit slechte nieuws ?

BaLin13 januari 2019 · 10:43

In het gebied Grindelwald-First zijn enkele pistes open. Ligt een laag van 30cm poeder op deze pistes. Het is zoeken.

Roy8313 januari 2019 · 10:46

Wij zijn vanmorgen uit kwt vertrokken: deze auto hebben we donderdagavond geparkeerd:

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/37c5e4093c3c4bce3a49cc04...

Op zich zijn de wegen prima. Het dal uit ging de sneeuw al over in regen en nu in Duitsland sneeuwt het wel, maar niets bijzonders. Maar wat een sneeuw ligt er ook al en valt er elke keer weer bij…

Wannabe Dolomietenkenner...
HansM13 januari 2019 · 11:06

Triest bericht weer drie doden te betreuren.

Ik zou met deze sneeuwcondities bij 3 zelfs niet offpiste gaan, ook niet onder de 30 graden. Wind, regen, wisselende temperaturen en verschillende zeer dikke sneeuwdekens. En dan in de buurt van een afgesloten piste skiën? Zeer verleidelijk die dikke sneeuw, maar ook zeer gevaarlijk. Ik wacht nog wel even.

R.L.13 januari 2019 · 12:18

Lees dat het gebeurt zou zijn op de “Langer zug”, maar die ligt niet in de buurt van de Ruffikopf, maar bij de Steinmähder lift, van welke bron komt dit slechte nieuws ?

R.L. op 13 jan 2019 10:43

Sorry, was in de war met de “Zuger tobel”, de “Langer Zug” ligt inderdaad bij de Ruffikopf, maar als je daar met deze omstandigheden vanaf gaat terwijl die is afgesloten, dan vraag je er ook zelf om, is een afdaling tot 80% hellingsgraad:

dennismaus13 januari 2019 · 12:37

Hier in Ischgl al vanaf gister avond 22:00 onafgebroken aan het sneeuwen. Halve gebied is dicht vanwege de wind. Wij blijven lekker binnen.

Siard13 januari 2019 · 12:46

Ondertussen in Oostenrijk…:
https://www.dumpert.nl/mediabase/7602991/47e200c9

😅

Stay frosty
philip199113 januari 2019 · 13:44

Betekent dit dat alles na Schurns in dat dal afgesloten is? Gaschurn, Partenen, St. Gallenkirch etc.

PimBressers13 januari 2019 · 13:48

Heeft iemand nog iets gelezen over de staat en reparatie van de Sinalcobahn in Hochkönig? Nadat daar een boom op gevallen is vorige week

Elly313 januari 2019 · 13:53

Sinalcobahn is nog dicht net zoals de Hochmais, boven is de Steinbockalm ook gesloten.
Er hangen te veel bomen te ver over die op omvallen/knappen staan.

Dienten Die Alte schule
Perox13 januari 2019 · 14:46

Vannochtend in chatel (PDS) circa 15 cm verse sneeuw. Sneeuwt nu nog steeds goed door! Boven slecht zicht en wind

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/bc38276d366ba32dcddf17c9...

AFB7913 januari 2019 · 14:49

“Op de vraag van de bergredding waarom ze überhaupt dit off-piste terrein waren ingeskied met deze condities werd de bergredder via de telefoon uitgescholden.”

Tsja, die vraag op dat moment stellen, heeft ook niet zoveel nut. Na afloop hopelijk goedgemaakt met elkaar, anders zeer hoge rekening uitschrijven.

Headfirst13 januari 2019 · 14:51

Vannacht op de brandenbergstrasse


Er moet toch iemand over de gladde wegen…
Helden van de winterdienst

Headfirst13 januari 2019 · 14:55

@phillip1991 alleen gargelle in niet bereikbaar

Headfirst13 januari 2019 · 15:05

Nieuwe Piste de fernpass

Jorien8313 januari 2019 · 15:16

Vanochtend vanuit Hippach terug naar vliegveld München gereden. Vannacht is er in Hippach zo’n 20 cm gevallen en de wegen waren flink wit. De eerste 10 km waren glibberig, daarna ging het een stuk beter, met schone wegen. We waren dus lekker op tijd in München;)

Wel ontzettend lekker geskied op vrijdag en zaterdag: geen wind, geen sneeuw en een zonnetje. Vrijdag wel koud (-14), zaterdag veel minder.

Hoop dat iedereen die nog onderweg is zonder problemen op z’n bestemming aankomt!

Hombibi13 januari 2019 · 15:55

't sneeuwt in Italië: Breuil Cervinia al meer dan 30 cm:

Hombibi13 januari 2019 · 15:55

Double post

*bericht bewerkt door Hombibi op 13 jan 2019 16:17

juliakollen13 januari 2019 · 16:08

Nieuwe Piste de fernpass

Headfirst op 13 jan 2019 15:05

Rogieradmin13 januari 2019 · 16:10

Oeps :)

Click. Click. Peace
Des13 januari 2019 · 16:29

Op Google Maps staat dat de Fernpass tussen Untergarten en Bichlbach tot 15 Januari afgesloten is.

Via Garmisch / Biberwier is de Fernpass nog wel bereikbaar maar iedereen die van / naar Füssen wil moet omrijden.

HendrikDeBock13 januari 2019 · 16:39

Vandaag in Lenzerheide alle liften open, hele dag zware sneeuwval en nog niet zoveel wind. Boven zeker 50cm, op 1500m 30cm, in Chur op 500m ook sneeuw, daar ligt nu zo’n 30cm

Wintergast13 januari 2019 · 16:39

juliakollen op 13 jan 2019 16:08

Deze automobilist heeft gedacht:
Op de piste is gesperrt ook niet echt gesperrt. Dan is het off-piste.
Dus nu ga ik “off-the-road”

*bericht bewerkt door Wintergast op 13 jan 2019 16:40

juliakollen13 januari 2019 · 17:05

juliakollen op 13 jan 2019 16:08

Deze automobilist heeft gedacht:
Op de piste is gesperrt ook niet echt gesperrt. Dan is het off-piste.
Dus nu ga ik “off-the-road”

Wintergast op 13 jan 2019 16:39

Toch maar weer in z’n achteruit

Headfirst13 januari 2019 · 17:14

Ik zie ook een hoop webcams met regen…

Hessel13 januari 2019 · 17:24

juliakollen op 13 jan 2019 16:08

Deze automobilist heeft gedacht:
Op de piste is gesperrt ook niet echt gesperrt. Dan is het off-piste.
Dus nu ga ik “off-the-road”

Wintergast op 13 jan 2019 16:39

Gezien waar hij vandaan komt, wellicht een local die daar weg moest/mocht?
Plaatje is wel grappig.

KevinCoc13 januari 2019 · 18:07

Deze ochtend vanuit Gent naar Hochgurgl gereden. De wegen waren goed bereidbaar. Met meestal regen,vanaf de Arlberg strasse sneeuwval, het laatste stuk vanaf Zwieselstein was er wel sneeuwkettingenplicht. Krijg hier wel net de melding dat deze weg (Zwieselstein naar Obergurgl) vanaf deze avond 21u gesperrt wordt tot nader bericht vanwege lawinegevaar.

Kars198513 januari 2019 · 18:22

@phillip1991 alleen gargelle in niet bereikbaar

Headfirst op 13 jan 2019 14:55

Gargellen was al afgesloten. Dit betreft de doorgaande weg door het dal, maar volgens een eerder bericht kun je omrijden via Tschagguns. Dat staat er nu niet meer bij dus het lijkt dat dal na Schruns is afgesloten.

*bericht bewerkt door Kars1985 op 13 jan 2019 18:23

MountainHugger13 januari 2019 · 18:30

Wij zijn vanmorgen uit kwt vertrokken: deze auto hebben we donderdagavond geparkeerd:

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/37c5e4093c3c4bce3a49cc04...

Op zich zijn de wegen prima. Het dal uit ging de sneeuw al over in regen en nu in Duitsland sneeuwt het wel, maar niets bijzonders. Maar wat een sneeuw ligt er ook al en valt er elke keer weer bij…

Roy83 op 13 jan 2019 10:46

Waar staat kwt voor?

Vaak knuffel ik de berg onvrijwillig....

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.