Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Afgelopen winter hebben we weer busladingen vol aan nieuwe snowboards mee de Alpen ingenomen om ze aan een grondige test te onderwerpen tijdens de nationale snowboardtest poederbakken in Gastein. Dit met als doel jou zo goed mogelijk te helpen bij het zoeken naar het juiste board. Want het is misschien niet iedere wintersportvakantie raak, maar als er dan daadwerkelijk verse sneeuw valt, wil je wel met een poederspecifiek plankje de deur uit. We geven je de ins and outs van enkele nieuwe modellen in dit blog en tippen direct wie het beste uit de verf komt.

Lichte groeimarkt

Alhoewel het aantal wintersporters dat een snowboard aanschaft daalt, is de niche van het freeriden nog steeds erg geliefd onder boarders. Geen wonder, want op een snowboard is het vele malen makkelijker om door de diepe poeder omlaag te suizen dan op een paar ski’s. Tel daar een ouder wordend publiek bij op dat meer geeft om lange lijnen in plaats van park laps en je hebt misschien zelfs een lichte groeimarkt. Je hebt voor deze categorie echter wel een iets beter gevulde portemonnee nodig, want poederbakken zijn wat prijziger dan freestyleplankjes. Logisch, want het board heeft flink wat te verduren in het verraderlijke off-pisteterrein en zal dus ook wat robuuster moeten worden gebouwd. Extra sterke staalkant hier, wat meer carbon daar en een duurzamer belag. Dat tikt aan. Gemiddeld ben je zo’n 560 euro kwijt als we de testspecs erbij pakken.

Ontwikkeling

Waren het enkele jaren geleden nog de rocker en hybride shapes aangevuld met asymmetrische outlines die de show stalen, nu draait alles om volume – net als bij surfboards. De poederbakken worden korter, maar ook breder zodat er geen drijfvermogen verloren gaat. Door die breedte voorkom je tevens toe en heel drag: het afremmende hangen van je tenen of hiel in de sneeuw. Hierdoor kunnen de boards ook prima worden gebruik als funcarver voor het speelse snijwerk op de pistes, wat tegenwoordig helemaal hot is. Deze wending zien we ook terug bij de allmountain-categorie die we bespreken in Wintersport Magazine #42. Aan groeihormonen dus geen gebrek; zo tikten de boards die wij meekregen gemiddeld de 26,2 centimeter aan qua breedte.

Een andere trend die we signaleerden was het beperkte lengteaanbod. Waren poederboards vroeger veelal in vier of meer lengtematen verkrijgbaar, tegenwoordig zijn dit er soms maar twee!
Opvallend is ook dat bijna ieder freerideboard plotseling een bijzondere nose of tail heeft; er werd weer naar hartenlust gehakt en gezaagd. Bij de een levert het daadwerkelijk voordeel op, bij de ander is het meer een cosmetische ingreep om het board een meer ‘freeride-georiënteerde’ uitstraling te geven, waarschijnlijk ingegeven door de marketingafdeling. Op zich niets mis mee want het oog wilt ook wat, maar verwacht geen drijfwonderen.

De omstandigheden

Het testteam stond bol van off-pistetalent – van routiniers tot saissoniers, en van leraren tot gidsen. Meer dan genoeg poederkennis om de testboards op hun waarde te schatten. Een ander pluspunt waren de condities. Want zoals het al zoveel keren feest was afgelopen winter, kwam Moeder Natuur ook deze week over de brug met dikke lagen puff. Hierdoor konden we zowel tree runs als open vlaktes rijden met her en der een piste om weer bij de liften te belanden. Sportgastein, helemaal achterin het Gasteinertal, was sowieso een perfecte testlocatie want de wachtrijen waren nooit lang waardoor er vele rondes konden worden gemaakt.

Testteam

Björn Vollema, Krijn Grün, Erik van Kammen, Maarten van Komen, Xavier Mulder, Thomas Röbschläger, Edo Jungerius (testcoördinator)

Testresultaten


Arbor Cask
// € 599,99

Shape: Directional //
Base: Camber //
Breedte: 27,2 cm //
Beschikbare lengtes: 145-150 cm

Breed, breder, breedst: de Cask wint in deze categorie. “Toch voelt hij niet zo aan”, meent Erik. “Hij kant makkelijk, vooral in de losse sneeuw. En het slippen gaat hem easy af.” “Ook old school carven is helemaal heerlijk, want absoluut geen toe of heel drag”, vult Björn aan. “Maar dan wel op hoge snelheid, want deze ultrastijve unit met z’n gigantische nose en houten uiterlijk is niet om mee te pielen. Hij floreert bij snelle afdalingen.” Het korte boardje vereist dan ook wel gevorderd gebruik. Ideale poederkliever? Ja, maar dan wel voornamelijk op perfecte poedervlaktes, niet op technische uitdagend terrein.


Borealis Koi
// € 489

Shape: Directional //
Base: Camber //
Breedte: 25,9 cm //
Beschikbare lengtes: 156-160 cm

“Lekkere float nose”, prijst Björn aan, “maar van die kleine inkeping bij de tail voel ik helaas weinig effect", concludeert hij over de klassiek ogende Koi. Erg? Zeker niet, want desondanks dit ogenschijnlijk cosmetische ingreepje, maken zijn overall rijeigenschappen hem makkelijk hanteerbaar in de poeder. “Heerlijk rustig te besturen poederboard met een simpele kantenwissel. Plus een goede stijfheid die niet in de weg zit van de manoeuvreerbaarheid. Ik denk dat veel Nederlandse poederliefhebbers hier heel gelukkig van worden”, vult Krijn aan. Kortom: een heerlijk doorgroeiplankje voor de beginnende tot gevorderde freerider, met een wel heel aantrekkelijke prijsstelling. Houd wel rekening met een iets smallere stance-wijdte.


Burton Stungun
// € 599,95

Shape: Directional //
Base: Camber //
Breedte: 25,8 cm //
Beschikbare lengtes: 150-155-158 cm

De Stungun is een nieuw model in de Family Tree-poedercollectie van Burton. “Goed uitgebalanceerd freerideboard”, vindt Krijn. “Niet heel agressief en ook niet heel speels. Beetje een allemansvriend, in positieve zin.” “Je hoeft niet hard te werken”, vindt ook Erik. “Een goede leerplank voor menig Nederlandse boarder die zich wil bekwamen in off-pisteavonturen.” Vanaf lichtgevorderd is het simpel doorgroeien, alhoewel er wel een uitdagingsplafond in zit. Kan prima als enige board omdat hij ook makkelijk inzetbaar is op de piste. Niet voor te grote riders aangezien er geen lange lengtes zijn.


Capita Warpspeed
// € 630

Shape: Twin //
Base: Hybride //
Breedte: 26,4 cm //
Beschikbare lengtes: 157-161-165-169 cm

Erik krabt zich nog eens achter zijn oor: “Bij een twintip shape denk ik aan freestyle, maar deze knalbak is puur voor het racen. Geen tijd om switch te rijden, gewoon rechtdoor omlaag! Natuurlijk poeder, maar nog liever corduroy.” Ook Björn vindt dat het breedvoetplankje zijn naam eer aan doet. “En zijn middle name is ‘vertrouwen’, want dat straalt hij na de eerste meters al uit.” Breng wel je beenspieren mee of wat extra gewicht. Want het is werken voor je geld op dit stijve expertplankje dat vol upgrades zit, zoals extra bamboestroken en een carbon gelamineerde tip en tail.


Gnu Hyper Kyarve
// € 519

Shape: Directional //
Base: Hybride //
Breedte: 25,7 cm //
Beschikbare lengtes: 154-157-160 cm

Krijn vindt de ecobewuste Kyarve niet per se een poederplank: “Veel nose, weinig tail en iets breder middel dan normaal, dus in de off-piste drijft hij wel. Maar op de piste werkt hij ook prima als funcarver.” “Dus spelend snijden”, voegt Thomas toe, "en niet ‘hardboot-stijl’ omlaag jakkeren. Want daar is de stugheid niet naar. Aan grip geen gebrek. Want ondanks de flinke rocker in het midden en gematigde camber onder de voetjes zorgen de gekartelde staalkanten voor een flinke houvast. Neigt dus eerder naar allmountain, alhoewel de beginnende tot gevorderde freerider er genoeg lol aan kan beleven.


Jones Mind Expander
// € 549,95

Shape: Directional //
Base: Rocker //
Breedte: 25,6 cm //
Beschikbare lengtes: 146-150-154-158-162 cm

De naam zegt het al: je moet een andere mindset hebben om deze opvallende plank te rijden. Door de korte effectieve kantenlengte – deze stopt al voor je voorste voet – moet je namelijk echt op je achterste been gaan boarden. “Het voelt als een skateboard en ziet eruit als een lang wakeboard”, vindt Maarten. “Hij stuurt snel in de poeder en slush, drijft als een malle, maar de grip op de piste is minder goed.” Oftewel: een echt specialistisch board voor erbij. Niet voor beginners, want dan leer je verkeerd boarden. Meer voor de gevorderde, of expert, als funsprayer.


K2 Overboard
// € 499,95

Shape: Tapered directional //
Base: Hybride //
Breedte: 26,7 cm //
Beschikbare lengtes: 165 cm

De Overboard was met z’n 165 centimeter de langste plank uit de test. “Maar dat voelde niet zo”, jubelt Thomas, “want hij draait mega snel. En dat met een stijfheid die vertrouwen geeft. Slashen, kort door de bomen, alles lukt met deze surfstick!” Uh, interessant, want was kort en breed juist niet trending in boardbouwland? “Ook in weidse velden ben je de lachende derde, herstel, eerste”, schatert Maarten. “Dit is een progressieve shape die echt tot zijn recht komt.” Een smalle pintail, camber onder de achterste voet en een brede, gelifte nose vanaf de voorste binding. Hopelijk binnenkort in meer lengtes verkrijgbaar!


Lib Tech T. Rice Pro
// € 599

Shape: Directional twin //
Base: Hybride //
Breedte: 26,5 cm //
Beschikbare lengtes: 150-153-155-157-157W-161,5-161,5W-164,5-164,5W cm

Dit signature model van superprof Travis Rice heeft een twinshape en is dan ook vooral voor de freerider die switch wil gaan. Bijvoorbeeld als je landt na een spin van een klif of poederjump. Zeg maar backcountry freestyle. “Bij spinnen is het namelijk lekker als je ‘swing weight’ centraal is”, legt Erik uit. Het board is dan ook niet heel stijf, en heeft een lekkere olliepop. De float is wel wat minder dan bij de andere – meer poederspecifieke – planken uit deze categorie. Het is geen mellow cruizer. Als je hard rijdt, wordt het juist makkelijker, dus niet voor beginners.


Niche Pyre
// € 589,95

Shape: Directional //
Base: Camber //
Breedte: 26,6 cm //
Beschikbare lengtes: 150-155 cm

Geheel volgens de laatste trend is de gezette Pyre vooral bedoeld om korter te kunnen rijden met nog voldoende poederdrijfvermogen. “Het is bovenal een speelplank, want je kunt hem makkelijk draaien”, stelt Xavier. Trap je hem te veel op zijn staart, dan heeft de Pyre het niet naar zijn zin. Net als lange carvelijnen op de piste, daar is de nose een tikje te slap voor. “Gewoon een echte ‘freeplay’-plank”, meent ook Krijn. “Extreem wendbaar, dus ideaal voor de bossen.” Beginners zullen aan z’n breedte nog een flinke kluif hebben, dus eerder voor de gevorderde poederplayer. Leuke bijkomstigheid: het ecoboard is honderd procent recyclebaar.


Nitro Squash
// € 529,95

Shape: Tapered directional //
Base: Camber //
Breedte: 26 cm //
Beschikbare lengtes: 148-152-153-159-163 cm

Maarten is erg gecharmeerd van de stylish ogende Squash: “Heerlijke old school camber met enorme setback. Niet janken, gewoon gas geven! En wat een nose! Dit is wat je wilt voor keiharde lijnen en scherpe bochten.” Dankzij de korte swallow tail kan je het stijve ragplankje snel omgooien, dus hij werkt ook lekker in het bos. Daarnaast is de Squash stabiel en heerlijk op zijn kant, dus ook top voor simpel rechtdoor carven op pistes (geen funcarver). Wel blijven opletten voor happers want de stijve torsieflex straft snel af! De gevorderde tot ervaren poederkliever gaat hier de meeste lol mee beleven.


Powfinder Morris Signature
// € 599

Shape: Directional //
Base: Hybride //
Breedte: 27 cm //
Beschikbare lengtes: 149-157-164 cm

“Heerlijk poederknallen, maar hangt ook prima aan de muur!”, meent Erik over deze eye catcher. Het is het kindje van Maurice Mommen, weerman en medeoprichter van Wepowder.nl. De Morris Signature is zeker geen beginnersplank; meer voor de gevorderde tot expert in poedersnorkelen. “Wat een power!”, vindt ook Thomas. “Agressief stuurgedrag en een stabiele demping. Op de lange, stijve swallow tail is het nog prima klifjes landen.” “Maar wel voor getrainde benen”, steunt lichtgewicht Björn die hard moest werken. Vooral op de pistes; in de losse sneeuw is het gelukkig makkelijk draaien. Veel bamboe voor weinig – het board van Nederlandse makelij zit tjokvol met dit veerkrachtige ecoproduct. Deze plank is alleen via de website van Powfinder zelf te bestellen.


Ride MTNpig
// € 589,95

Shape: Tapered directional //
Base: Hybride //
Breedte: 25,2 cm //
Beschikbare lengtes: 156-158-162-160W-164W cm

Ondanks zijn looks lijkt de MTNpig niet heel logisch in deze categorie. Ja, hij is gewoon directional, zelfs tapered, en er zit een stomp afgezaagde nose en een funky ingesneden poedertailtje op. Maar het board genereert meer een allmountain-gevoel. Zo vindt Thomas het speelse plankje met smalle taille zelf freestylerig aanvoelen. “Maar je kunt er gelukkig wel gewoon met vol vertrouwen gas mee geven”, vult hij aan. Kijk, en dat zoek je weer in een off-pisteplankje. Eigenlijk dus een heel allround inzetbaar speelboard waarmee de gevorderde tot beginnend expert heerlijk kan stunten in verse sneeuw: poederjibje hier, pisterandsprongetje daar.

De nationale snowboardtest wordt mogelijk gemaakt door:

Europeesche Verzekeringen
Gastein
Outdoor XL

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

Tiny-M22 januari 2019 · 08:37

Werd hier ook vanuit de fabrikant een model gestuurd waarbij jullie vroegen om de beste poederplank? Verbaas me namelijk dat de orca van lib tech er bijvoorbeeld niet in staat. En van Nitro had ik eigenlijk de quiver cannon verwacht.

Wel leuk om te lezen deze test verder, maar voor mij hooguit boardjes voor erbij.

Rolfjes22 januari 2019 · 08:38

Typo:

“Afgelopen winter hebben we weer busladingen vol aan nieuwe ski’s mee de Alpen ingenomen om ze aan een grondige test te onderwerpen tijdens de nationale snowboardtest poederbakken in Gastein.”

Vermoedt dat dit een buslading vol nieuwe snowboards is =)!

Gnurider22 januari 2019 · 10:30

Eindelijk een interessant artikel! :p

Rogieradmin22 januari 2019 · 10:34

Typo:

“Afgelopen winter hebben we weer busladingen vol aan nieuwe ski’s mee de Alpen ingenomen om ze aan een grondige test te onderwerpen tijdens de nationale snowboardtest poederbakken in Gastein.”

Vermoedt dat dit een buslading vol nieuwe snowboards is =)!

Rolfjes op 22 jan 2019 08:38

Heeeeele brede ski’s :-) (Ik heb het even aangepast)

Click. Click. Peace
Thijs1022 januari 2019 · 13:04

Kan niets anders zeggen dan dat de Powfinder een top board is. Heer-lijk in de poeder, maar ook op de piste een topper (voor het beter (euro)carven). Ook fakie gaat prima ivm een opstaande swallowtail. Wellicht interessant voor mensen, want dit maak je niet op uit de foto bij dit artikel.

Powder, powder everywhere!
Jeroen99922 januari 2019 · 13:26

Van alle freeride boards die ik heb gereden blijf ik de Powfinder ook het beste vinden! Het is zelfs veruit mijn fijnste piste board geworden.

Maar ik doe dan ook nagenoeg geen freestyle tricks. Met uitzondering van zoveel mogelijk jumps/cliffs zoeken offpiste (mede ook voor de zachte landing)

Renemoderator22 januari 2019 · 13:54

Hier nog een enorme Powfinder fan. Vorig seizoen vanaf de seizoensstart op het board gestaan tot nu en ik wil niet anders meer. Ook hier meer uren óp de piste gestaan dan naast de piste op het board, maar wat een topper. Op de piste is het echt een carve machine die je ook forceert op z’n kant én actief te rijden. Ik kreeg van de week van @henri nog de mooie opmerking: er lijkt wel een motortje in dat board te zitten 🚀Off-piste heeft ie echt de beste float die ik ooit op een board heb gehad.

Letwel, de omschrijving klopt precies. Dit is zeker geen beginners board en dat komt naar mijn mening omdat je hem ook écht actief moet rijden. Goed kanten en door het ‘missen’ van een tail zal je lichaamshouding verder naar voren (de nose) worden verplaatst. Dit komt in het voordeel van rij gedrag maar is wel actief dus.

Don't panic, you will always have your towel...
Tiny-M22 januari 2019 · 15:20

Ik ben toch meer van liever lui dan moe, heb de Powfinder helaas nog niet kunnen rijden, maar de brede korte (voor mij niet eens zo kort) K2 simple pleasures vind ik bijvoorbeeld ook fantastisch op de piste, maar ik merk dat ik voor het goede kanten toch echt meer energie erin moet stoppen. Dat vind ik heerlijk op niet al te lange pistes en delen van de dag. De hele dag verkies ik daarom toch liever een ander board voor de hele dag.
Hoe ervaren de Powfinder fans dit?

Renemoderator22 januari 2019 · 15:34

Ik ben toch meer van liever lui dan moe…
Hoe ervaren de Powfinder fans dit?

Tiny-M op 22 jan 2019 15:20

Dan heb je je antwoord al, lui kun je het board moeilijk rijden in mijn optiek.

Don't panic, you will always have your towel...
Tiny-M22 januari 2019 · 15:39

Zou dus erg leuk zijn voor halve dagen dan, dan moet ie echt heel goed zijn wil ik hem kopen voor ‘erbij’.

Tukker22 januari 2019 · 15:54

Probeer deze beauty in de juiste lengte maar eens met diverse condities: dikke poeder en (hard) geprepareerde piste omstandigheden. Ik heb naast de Powfinder Morris Signaturen 157 een MOSS Swallow Limited 158 … beide toppers, echter de Moss was wel bijna 2 x duurder dan de Powfinder.

Tukker(ik)
Tukker22 januari 2019 · 15:57

Ik ben toch meer van liever lui dan moe…

Hoe ervaren de Powfinder fans dit?

Tiny-M op 22 jan 2019 15:20

Dan heb je je antwoord al, lui kun je het board moeilijk rijden in mijn optiek.

Rene op 22 jan 2019 15:34

Met alle respect, de shops liggen vol met rockers, flying-V, Gullwings en wat dies meer zij. Op zich niks mis mee, maar een gezonde rebound in een board vind ik heerlijk.

Tukker(ik)
Tiny-M22 januari 2019 · 16:03

Ik ben toch meer van liever lui dan moe…

Hoe ervaren de Powfinder fans dit?

Tiny-M op 22 jan 2019 15:20

Dan heb je je antwoord al, lui kun je het board moeilijk rijden in mijn optiek.

Rene op 22 jan 2019 15:34

Met alle respect, de shops liggen vol met rockers, flying-V, Gullwings en wat dies meer zij. Op zich niks mis mee, maar een gezonde rebound in een board vind ik heerlijk.

Tukker op 22 jan 2019 15:57

Ik ben absoluut voorstander van camber, begrijp me niet verkeerd. Juist daarom ook voor die K2 gekozen. Alleen rocker of Flying V wordt ik echt niet happy van. Maar ik merk dat ik met zo’n breed board echt flink meer moeite moet doen voor het kanten (weet niet of schoenmaat 39 daaraan bijdraagt?). De Jones mountain twin ultra in wide of niet wide (beide even onder gehad) kom ik beide prima op weg, maar die wide vraagt toch echt veel meer moeite om te kanten.

Tukker22 januari 2019 · 16:09

Ik ben toch meer van liever lui dan moe…

Hoe ervaren de Powfinder fans dit?

Tiny-M op 22 jan 2019 15:20

Dan heb je je antwoord al, lui kun je het board moeilijk rijden in mijn optiek.

Rene op 22 jan 2019 15:34

Met alle respect, de shops liggen vol met rockers, flying-V, Gullwings en wat dies meer zij. Op zich niks mis mee, maar een gezonde rebound in een board vind ik heerlijk.

Tukker op 22 jan 2019 15:57

Ik ben absoluut voorstander van camber, begrijp me niet verkeerd. Juist daarom ook voor die K2 gekozen. Alleen rocker of Flying V wordt ik echt niet happy van. Maar ik merk dat ik met zo’n breed board echt flink meer moeite moet doen voor het kanten (weet niet of schoenmaat 39 daaraan bijdraagt?). De Jones mountain twin ultra in wide of niet wide (beide even onder gehad) kom ik beide prima op weg, maar die wide vraagt toch echt veel meer moeite om te kanten.

Tiny-M op 22 jan 2019 16:03

Ik ben toch meer van liever lui dan moe…

Hoe ervaren de Powfinder fans dit?

Tiny-M op 22 jan 2019 15:20

Dan heb je je antwoord al, lui kun je het board moeilijk rijden in mijn optiek.

Rene op 22 jan 2019 15:34

Met alle respect, de shops liggen vol met rockers, flying-V, Gullwings en wat dies meer zij. Op zich niks mis mee, maar een gezonde rebound in een board vind ik heerlijk.

Tukker op 22 jan 2019 15:57

Ik ben absoluut voorstander van camber, begrijp me niet verkeerd. Juist daarom ook voor die K2 gekozen. Alleen rocker of Flying V wordt ik echt niet happy van. Maar ik merk dat ik met zo’n breed board echt flink meer moeite moet doen voor het kanten (weet niet of schoenmaat 39 daaraan bijdraagt?). De Jones mountain twin ultra in wide of niet wide (beide even onder gehad) kom ik beide prima op weg, maar die wide vraagt toch echt veel meer moeite om te kanten.

Tiny-M op 22 jan 2019 16:03

Eens, met maat 39 beter niet al te breed. Wellicht is de 149 dan beste om een keer flink aan de tand te voelen. Die is 255mm in de waist.

Tukker(ik)
Edoauteur22 januari 2019 · 16:15

Werd hier ook vanuit de fabrikant een model gestuurd waarbij jullie vroegen om de beste poederplank? Verbaas me namelijk dat de orca van lib tech er bijvoorbeeld niet in staat. En van Nitro had ik eigenlijk de quiver cannon verwacht

@Tiny-M: de Lib Tech importeur heeft inderdaad staan te twijfelen met de Orca maar het werd deze. De Nitro Squash is mijn inziens een prima keuze want dat was een top poederplank

Tiny-M22 januari 2019 · 16:16

Die k2 is inderdaad 26,1 en mn Diva 24,4. Zou een mooi tussenmaatje zijn. Nu nog kijken waar je hem kan testen :)

BasTimmermans22 januari 2019 · 17:18

Wij van wc-eend raden wc-eend aan…

Bien22 januari 2019 · 17:26

@BasTimmermans Het is wij van WC-eend adviseren WC-eend. Maar waar baseer je op dat, dat hier het geval is? Is namelijk nogal een botte uitspraak zo uit het niets.

Let it snow, let snow, let it snow!
Tukker22 januari 2019 · 17:28

Wij van wc-eend raden wc-eend aan…

BasTimmermans op 22 jan 2019 17:18

Ga het board maar een keer stevig rijden en geef dan nogmaals een reactie svp.

Tukker(ik)
Jeroen99922 januari 2019 · 17:56

Ik ben toch meer van liever lui dan moe, heb de Powfinder helaas nog niet kunnen rijden, maar de brede korte (voor mij niet eens zo kort) K2 simple pleasures vind ik bijvoorbeeld ook fantastisch op de piste, maar ik merk dat ik voor het goede kanten toch echt meer energie erin moet stoppen. Dat vind ik heerlijk op niet al te lange pistes en delen van de dag. De hele dag verkies ik daarom toch liever een ander board voor de hele dag.
Hoe ervaren de Powfinder fans dit?

Tiny-M op 22 jan 2019 15:20

Ik merk het verschil niet echt zo. Heb naast mijn powfinder 164(waist 28mm) een Nitro Team 162W(waist 27mm) en op beide word ik moe als de omstandigheden minder zijn. Verschil is dat ik (volgens mijn mede wintersporters) met de Nitro Team veel minder hard ga, terwijl het voor mijn gevoel net zo hard lijkt en net zoveel energie kost. Al draait de Team wel VEEEEL makkelijker als je net overgestapt bent. Dat verschil merk je in het begin wel.

Persoonlijk denk ik dat een goede techniek zeer veel van die vermoeidheid wegneemt aangezien je dan niet meer je board op kracht draait. Plus op hoge snelheid draait hij gewoon vanzelf.

Overigens ga ik de Team verkopen aan een vriend van mij, aangezien ik op elke piste omstandigheid de Powfinder vele malen fijner vind.

Ter vergelijking, hiervoor heb ik een Lib Tech Skunk Apes 161W(waist 26.8mm) en een Nitro Quiver Pow (waist 28mm) gehad. En de Skunk Apes kostte ook veel kracht, al was dat ook wel echt een kanon. Dit was ook de reden dat ik de Skunk Apes wilde inruilen voor de Team, omdat ik dacht dat het mij minder kracht zou kosten. Echter is dit niet zo gebleken.

*bericht bewerkt door Jeroen999 op 22 jan 2019 17:59

Arno522 januari 2019 · 22:19

Jaren geleden heb ik de voorloper van de Powfinder mogen testen en was daar toen al erg enthousiast over. Gelukkig is dit bamboe surfshape concept weer uit de la getrokken en afgestoft, wat heeft geleid tot dit geweldige board! Ik kan zelfs zeggen dat ik het plezier in snowboarden weer heb terug gevonden, iets wat ik de laatste seizoenen een beetje (je gelooft het niet…) kwijt was geraakt. On en off piste echt heel erg fijn, geen legburn meer in de poeder, veel grip op harde pistes en zoals hierboven als staat geschreven, zelfs switch nog te rijden.
Een aanrader voor iedereen die geen abonnement op Snowworld heeft of z’n dagen slijt in het snowpark, maar on een off piste FUN wil hebben op een reactief board.

We hebben hier (Samoëns, Grand Massif) een testboardje staan. Wel ff van te voren reserveren, want m’n vrouw gebruikt em 3 dagen in de week om te forenzen naar pisterestaurant ‘le Montana’ (boven de Marmottes piste in Samoëns). Ga ff langs voor een bakkie, biertje of een fondue en vraag haar om haar test recensies. Als je belooft voor sluitingstijd terug te zijn, laat ze je vast een rondje testen :)

Human Nature ;-)

RFKANGOO23 januari 2019 · 07:17

Weet iemand of het mogelijk is de powfinder een keer in Zoetermeer te proberen??

Übung macht den meister!!!
Harm23 januari 2019 · 07:41

Weet iemand of het mogelijk is de powfinder een keer in Zoetermeer te proberen??

RFKANGOO op 23 jan 2019 07:17

@Morris? ;)

Jeroen99923 januari 2019 · 08:09

Weet iemand of het mogelijk is de powfinder een keer in Zoetermeer te proberen??

RFKANGOO op 23 jan 2019 07:17

Dit kan zeker, maar zul je bij powfinder of aan Morris moeten vragen. Ik weet dat twee vriendinnen de Powfinder 149 in Zoetermeer getest hebben en daarna ook meteen besteld.

Morris23 januari 2019 · 11:50

@RFKANGOO ja, we hebben testboards beschikbaar. Stuur ons even een mail: info@powfinder.com, dan gaan we je helpen.
@all, thanks voor jullie reacties. Wij vonden het heel erg spannend om een Powfinder mee te geven met de test van de NskiV. Zelf zijn we natuurlijk erg trots op onze Powfinders en vinden ze heel erg goed. Maar dat zegt menig ouder ook over zijn kind. Bij zo’n test ga je wel met je billen bloot en je hebt geen enkele invloed op de uitslag. Je geeft het board mee en daarna wordt het stil.

Ondertussen hoorden we van heel veel gebruikers die een board bij ons gekocht hadden positieve verhalen maar toch, je weet niet wat een testteam zegt. Toen we de uitslag hoorden waren we heel blij. We hadden wel gedacht/gehoopt dat het board het goed zou doen, maar zo goed. Dank aan Edo Jongerius om ons uit te nodigen. Voor hem natuurlijk ook een risico. We zijn maar een kleine speler en hebben geen geld voor advertenties. We proberen vooral hele goede boards te maken tegen een goede prijs.

Inmiddels rijden steeds meer snowboardgidsen uit eigen overtuiging op onze boards en is het board zelfs mee op tournee met de Freeride World Tour. We hebben al boards over de hele wereld mogen verschepen: Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Canada, Verenigde Staten, Rusland, Tsjechië, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, België en natuurlijk Nederland. Dank voor al jullie support toe nu toe. Hartverwarmend hoe we backup krijgen van freeriders uit de lage landen.

Meer info? Check https://powfinder.com of stuur ons een mailtje

*bericht bewerkt door Morris op 23 jan 2019 11:52

May the powder be with you!
RFKANGOO23 januari 2019 · 12:18

Een aanrader voor iedereen die geen abonnement op Snowworld heeft of z’n dagen slijt in het snowpark, maar on een off piste FUN wil hebben op een reactief board.

Arno5 op 22 jan 2019 22:19

Dat is dan wel weer jammer dat het niks is voor mij. Ik heb namelijk wel een abonnement voor Snowworld. 🙈😋

Übung macht den meister!!!
Arno523 januari 2019 · 12:25

Overtuig ons van het tegendeel en find some Pow in Zoetermeer @RFKANGOO ;-)

RFKANGOO23 januari 2019 · 12:31

Overtuig ons van het tegendeel en find some Pow in Zoetermeer @RFKANGOO ;-)

Arno5 op 23 jan 2019 12:25

Fresh pow afgelopen zondag. Hahaha

Übung macht den meister!!!
Tiny-M23 januari 2019 · 13:40

@Morris : leuk om te lezen!
Je kan er zeker niet een van 149 een weekje lenen (ik mag zaterdag weer naar PDS)?
Anders inderdaad een keer Snowworld, maar dan wacht ik even tot na de voorjaarsvakantie.

Morris23 januari 2019 · 14:11

@Tiny-M, we hebben een SURFR 149 liggen voor de test. Maar deze us vanaf 28 januari al gereserveerd. Je kunt ons altijd een mailtje sturen (info@powfinder.com), dan reserveren we de 149 voor je voor een test. Ik moet wel zeggen dat sinds deze review (https://wepowder.com/nl/forum/topic/263908) verschenen is de lijst met reserveringen rap vol loopt.

De testers van onze 149 samples die we vorig jaar winter helemaal hebben doorgetest waren al enthousiast over de 149, maar ik had niet verwacht dat het zo’n schot in de roos zou zijn. Alleen maar zeer positieve feedback tot nu toe.

May the powder be with you!

Plaats een reactie