Maria Alm vanaf 2020 de nieuwe thuishaven voor NK alpineskiën

Jordan-P op 28 januari 2019

null

In februari zal Alpendorf na 4 seizoenen voor het laatst het NK alpineskiën hosten. Vanaf 2020 zal het Oostenrijkse Maria Alm de nieuwe thuishaven voor dit evenement worden. Het gaat om een 3-jarige samenwerking in tijdsbestek 2020 – 2022.

null

Uitdagende FIS piste

In seizoen 2014 / 2015 werd het NK hier eenmalig georganiseerd. Wedstrijd coördinator Krom: “Het is een uitdagende FIS piste voor de disciplines slalom als reuzenslalom, op het steile stuk is de piste verbreed met een finish gebied in het pittoreske dorp Maria Alm.”

Datum NK 2020 bekend

Volgend seizoen zal het NK van 22 tot 28 februari 2020 plaatsvinden. Hierbij zullen zowel de senioren als de jeugd aan de start mogen verschijnen. Franz Bauer van de VVV Maria Alm: “Zowel de lokale ski club en VVV zijn erg gemotiveerd om voor alle deelnemers een perfecte wedstrijdweek te hosten.” De Nederlandse Ski Vereniging kijkt uit naar een fijne samenwerking.

Kids Cup sneeuw

In de kerstvakantie zal de tussenstop van de Kids Cup seriewedstrijd ook in het gebied Hochkönig plaatsvinden. De komende 3 seizoen zal Dienten de locatie voor deze Kids Cup zijn. Tevens zal Dienten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen als trainingslocatie beschikbaar zijn.

null

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.