Utah calling! Sterke Nederlanders aan start op het WK snowboard en freeski Park City USA

pepijnvanschijndel op 30 januari 2019

null

Op de WK snowboard en freeski in Park City USA vanaf morgen 31 januari t/m 10 februari 2019 starten onder andere snowboarders Glenn de Blois, Niek van der Velden en Casper Wolf samen met freeskiër Mees van Lierop. De ervaren alpine snowboardster Michelle Dekker en veelvoudig freestyle snowboardkampioen Cheryl Maas maken het Nederlandse team kompleet.

Deze wereldkampioenschappen bevatten snowboard- en freeski onderdelen. Bij veel disciplines maken snowboarders en skiërs gebruik van dezelfde parcours, eventueel voorzien van aanpassingen. De snowboardcross en skicross liggen verweven, er is één grote halfpipe en de slopestylecourse is voor de verschillende wintersporters bruikbaar.

Snowboardcross

Glenn de Blois heeft in zijn voorbereiding voor het WK SBX tijdens Canadeese NorAm boardercross races een eerste en tweede plaats behaald en bewijst daarmee in vorm te zijn. De worldcup wedstrijden vinden veelal in het spectaculaire 6 persoons format plaats, waarin per heat zes snowboarders in één obstakel parcours met sprongen het tegen eklaar opnemen.

Freestyle snowboarden

Niek van der Velden en Casper Wolf belandden afgelopen zomer in Nieuw Zeeland op de tweede en derde plaats tijden de Jeugd Wereldkampioenschappen Big Air. Niek van der Velde en Cheryl Maas overtuigen dit seizoen met hoge klasseringen in de wereldbeker wedstrijden en Casper Wolf heeft zijn eerste worldcup finals gesprongen.

Snowboardrace

Michelle Dekker heeft sinds het missen van de finales in Korea extra gewerkt aan haar reuzenslalom kwaliteiten en bewees dit seizoen met twee top 10 klasseringen bij de top aan te kloppen. Op de slalom wordt ze wereldwijd als kanshebster op podium gezien. Oud Olympisch snowboarder Thedo Remmelinck, reeds lang woonachtig en werkzaam in de bergen van Colorado, begeleidt haar tijdens de parallel snowboard wedstrijden.

Freestyle skiën

Op de Big Air en Slopestyle zal Mees van Lierop via de kwalificatie wedstrijden een plaats in de finales moeten bemachtigen. Mees heeft zich voor dit WK voorbereid met wereldbeker wedstrijden op de Seiseralm in Italië en Font Romeu in Frankrijk.

Kalender WK snowboard en freeski Park City USA

  • 31 jan: Snowboardcross kwalificatie Glenn de Blois
  • 01 feb: Snowboardcross finales Glenn de Blois
  • 02 feb: Freeski big air Mees van Lierop
  • 04 feb: Parallel reuzenslalom Michelle Dekker
  • 02 feb: Snowboard big air Cheryl Maas, Niek van der Velden en Casper Wolf
  • 05 feb: Parallel slalom Michelle Dekker
  • 05 feb: Freeski slopestyle kwalificaties Mees van Lierop
  • 06 feb: Freeski slopestyle finales Mees van Lierop (indien gekwalificeerd)
  • 09 feb: Snowboard slopestyle kwalificaties Cheryl Maas, Niek van der Velden en Casper Wolf
  • 10 feb: Snowboard slopestyle finales Cheryl Maas, Niek van der Velden en Casper Wolf (indien gekwalificeerd)

Volg alles live op de FIS website snowboard en freeski

Voor meer informatie over wedstrijdsnowboarden in Nederland, kijk op onze website en vergeet ons niet toe te voegen op Instagram, check de Instagram account van de NSkiV en de Instagram account van freestyle snowboard team NL!

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.