WK snowboard 2019 begonnen en net geen finaleplaats snowboardcross voor Glenn de Blois

pepijnvanschijndel op 31 januari 2019

null

SOLTITUDE, 31 januari 2019

WK snowboard van start met de snowboardcross, waar Glenn de Blois op 0,09 sec van een finaleplaats strandt in de voorrondes en morgen bij de finales vanaf de zijkant moet toekijken

Het WK snowboard begint teleurstellend voor de gemotiveerde Glenn de Blois. Dit seizoen waren er slechts enkele wedstrijden en was de WK boardercross de eerste grote krachtmeting. Morgen zal de Westlander niet mogen starten in de finales, die hij op slechts 0,09 seconden misloopt.

Bekijk hier de resultaten van de kwalificatie wedstrijd.

Ondanks de goede voorbereiding

Als voorbereiding op dit WK snowboarden heeft de Nederlandse professional in Canada de laatste twee internationale SBX wedstrijden meegedaan en werd daar eerste en tweede binnen een sterk deelnemersveld. Glenn de Blois versloeg in Panorama Canada meerdere grote namen.

null

Wedstrijd snowboardcross

Een snowboard cross of SBX wedstrijd bestaat uit twee onderdelen. Vandaag werden de kwalificaties afgewerkt, waarbij elke boarder solo, waaronder Glenn de Blois, het parcours op tijd moest afleggen. De snelste racers, de top 32, staan dan morgen in de finales in heats van meerdere personen om uiteindelijk de strijd te beslissen.

Format SBX finales aangepast

Elke manche gaan de beste 50% door naar een volgende ronde en blijft er uiteindelijk een finale over waarin de medailles verdeeld worden. Op basis van de kwalificatietijd krijgen atleten elke manche een gekleurde bib aan (startnummer). Deze volgorde bepaalt de startplaats keuze volgorde en die is van tactisch belang om zo gunstig mogelijk bij de eerste bocht aan te komen.

Voor morgen is de wedstrijdformat na overleg met coaches, atleten en WK organisatie aangepast. Om de kwaliteit van de wedstrijd en het parcours in Soltitude maximaal te benutten is gekozen om van zes naar vier snowboardcrossers per heat te starten.

Volg de finales morgen op de live timing van de FIS

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.