Selectie WK alpine skiën 2019 in Are bekend

pepijnvanschijndel op 31 januari 2019

null

ARE, 31 januari 2019

Wedstrijdskiërs Adriana Jelinkova, Max van Rossum en Maarten Meiners zullen voor Nederland uitkomen op het WK alpine skiën in Are Zweden van 4 tm 17 februari 2019. Steffan Winkelhorst is vanwege een knieblessure uitgeschakeld.

Volg onze skiërs live

Volg de prestaties van onze atleten via de live timing op de FIS site

  • 06 feb Super G Maarten Meiners
  • 14 feb Reuzenslalom Adriana Jelinkova
  • 15 feb Reuzenslalom Maarten Meiners
  • 16 feb Kwalificatie slalom Max van Rossum
  • 16 feb Slalom Adriana Jelinkova
  • 17 feb Slalom Max van Rossum (indien gekwalificeerd)

Vergeet niet om de Nederlandse Ski Vereniging Instagram account te liken! Meer over het evenement zelf kun je lezen op de pagina Are2019.com.

Adriana Jelinkova

Als snelste Nederlandse skiracer heeft Adriana Jelinkova zich geplaatst op de slalom en reuzenslalom voor dit WK in Zweden aankomende maand. Morgen skiet Adriana nog een wereldbeker wedstrijd in het Sloveense Maribor en vliegt dan naar Noord-Amerika om tijdens NorAm wedstrijden de laatste puntjes op de “i” te zetten.

Momenteel zoekt Adriana nog naar haar topvorm van vorig jaar. Samen met haar trainer Rene Rijsdijk hebben ze onder andere wijzigingen aangebracht in materiaal met een nieuw type skibinding in navolging van de mannen in de worldcup.

null

Max van Rossum verrast dit seizoen

Na het behalen van de Junior WK limieten wist de twintig-jarige Max van Rossum ook zijn WK limieten te skiën op de slalom. Het is zijn eerste WK, maar Max is geen onbekende in de Nederlandse skisport en kwam onder andere reeds uit voor Nederland op het Europeesch Jeugd Olympisch Festival.


Interview TeamNL met de toen nog 16-jarige Max van Rossum

Op 7-jarige leeftijd is hij begonnen bij Ski Pro en woonde vanaf zijn 15e ook in Oostenrijk bij teameigenaar Sigi Moser. Als fulltime skier heeft hij eerst op afstand de VMBO-T wereldschool gedaan en is nu student Sportvoeding, wat natuurlijk helpt voor het verbeteren van zijn eigen sportprestaties. Sinds 3 jaar traint hij met prive trainer Andreas Wieland en komt Max nog steeds uit voor Ski Pro. Zijn doel om worldcup skiër te worden is bijna bereikt.

Maarten Meiners naar zijn 6e WK

Met inmiddels 5 WK deelnames op zijn naam is Maarten Meiners de meest ervaren atleet van de ploeg en als professioneel skiër woonachtig in het Oostenrijkse Innsbruck. Deze zomer behaalde hij in Nieuw-Zeeland al de eerste goede resultaten op de Super-G door drie wedstrijden op rij te winnen. Dankzij de laatste Europacup wedstrijden mag hij met een top 50 ranking op de WK startlijst deelnemen aan de reuzenslalom finales.

Steffan Winkelhorst geblesseerd

Afgelopen weekend heeft Steffan Winkelhorst zijn kruisband gescheurd tijdens de wereldbeker slalom wedstrijden op de Hahnenkamm in Kitzbühel. Na een sterke start en goede voorbereiding met kwalificatie op het aankomende WK slalom is het seizoen nu voorbij voor de Twentse professionele wedstrijdskiër. "Ik had er graag bij willen zijn dit WK op de slalom, had er echt zin in. Soms hoort dit er echter bij, dat is wel jammer. Ik was echt benieuwd wat ik daar kon doen eigenlijk…”, vertelde Steffan enigszins gelaten.

Als student aan de Universiteit van Twente zal Steffan de benodigde revalidatie periode gebruiken om extra tijd aan zijn studie Advanced Technology te besteden. Namens de Nederlandse Ski Vereniging wensen wij hem veel kracht met de revalidatie.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.