Eindelijk! Verse sneeuw voor de Franse zuidalpen!

Rogier op 03 februari 2019· 10 reacties

Eindelijk weer sneeuw om in te spelen!
Eindelijk weer sneeuw om in te spelen!

De winter begon voorspoedig. Sinds eind oktober kon er in de Franse zuidalpen geskied worden. In december waren de condities zelfs grandioos. Lange tijd waren we hier de regio met de meeste sneeuw van de gehele Alpen. Op 19 december viel er weer zo’n dik pak. Niemand verwachtte dat we daarna meer dan een maand op verse sneeuw moesten wachten. Gelukkig bleven de pistes goed dankzij kunstsneeuw. Maar wat smachtte ik naar verse sneeuw.

“Ben je nog wel te genieten?”

Terwijl de gehele noordalpen overstroomden met sneeuw (waar ik gelukkig ook van heb kunnen genieten) bleef het hier akelig droog. Zo droog dat mijn oudere zus voorzichtig vroeg of ik nog wel een beetje gezellig kon zijn thuis. En ik moet zeggen dat ik er niet gezelliger op werd toen er weer een depressie met sneeuw van de weerkaarten verdween. Ik miste de sneeuw.

Heel veel verse sneeuw!
Heel veel verse sneeuw!

Wat een dump

Alsof de winter iets goed te maken had is het afgelopen donderdag gaan sneeuwen en dat heeft het tot vrijdag gedaan. Niet een klein beetje. Nee keihard! Op mijn terras op 900 meter hoogte lag er na een 36 uur 80 cm aan sneeuw (gemeten!). Op de berg lag nog veel meer sneeuw. Indrukwekkende hoeveelheden. In een keer zijn we het sneeuwtekort van januari weer vergeten. Mijn armen en schouders hebben trouwens wel wat rust nodig van het uitgraven en sneeuwvrij maken van mijn parkeerplaats…

Heerlijke poeder

Al die sneeuw maakte dat ik natuurlijk meteen de pistes op wilde. Vrijdag ben ik samen met Sandra de sneeuw in gegaan. Wij bleven alleen op de geopende pistes. De sneeuw was zo ontzettend instabiel dat we niets eens een fractie naast de piste wilde gaan. Op zaterdag was de sneeuw ietsje stabieler en dook ik samen met skimaatje Pierre de off-piste bossen van Puy Saint Vincent in. Met extreme terughoudendheid, en zonder ook maar ergens in steile hellingen te komen. De sneeuw was geweldig! We genoten met volle teugen!

null

null

null

null

Wat is het heerlijk dat de sneeuw weer terug is. Gebieden als Serre Chevalier Puy Saint Vincent La Forêt Blanche kunnen met vertrouwen de voorjaarsvakantie tegemoet zien!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Lekker! Het is je gegund👍.

I can stick uphill ice, on my saucer...

Hemel wat lekker zeg

De foto’s zijn prachtig!

Ziet er goed uit, nog meer zin in de aankomende trip naar Risoul nu!

Vandaag was zo mogelijk nog beter… In Pelvoux! (enkele liften zijn echt genoeg voor geweldig skiën…)

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/ded973359c352dc2a34dcdc2...

Click. Click. Peace

Gaaf hoor! 😃⛷

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Te gek! Toffe foto’s

super foto’s (like a pro!)

Net terug van mini-ski in Valmorel en ook daar hadden we aan sneeuw geen gebrek.
Op vrijdagavond hadden we wel een absurde ervaring met 40cm diepsneeuw op de blauwe pistes in het dal.
Zoals je kan raden was het dan ook niet evident om met 75mm brede on-piste latten terug aan ons hotel te raken.

Toegegeven, op steilere, rode pistes was het dan weer een geweldige mogelijkheid om op een veilige manier een off-piste gevoel te krijgen inclusief first tracks!

Glide on!

Machtig

Machtig

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie