Debuut WK freeski big air met een tevreden Mees van Lierop

pepijnvanschijndel op 02 februari 2019

null

PARK CITY CANYONS CITY, 02 februari 2019

Start WK freeski big air met nieuwe sprongen van debutant Mees van Lierop leidden niet tot finaleplaats. In plaats van zijn favoriete sprongen switch (achterstevoren) te kunnen doen, werd Mees door de te langzame aanloop gedwongen om zijn tricks omgekeerd in te zetten en strandde in de kwalificaties, maar is toch tevreden op zijn eerste optreden

Mees tevreden over nieuwe tricks op WK big air

Via de kwalificaties is het Mees van Lierop niet gelukt de finales te halen, maar kijkt hij wel tevreden terug op zijn eerste WK optreden. “In de eerste run deed ik een double cork 1260 lead cuban en met deze basis heb ik mijn tweede sprong er nog een one-eighty (halve draai) extra aan toegevoegd, maar mistte de grab en kwam daardoor op dezelfde score uit. Was wel jammer van de omstandigheden, normaal spring ik een switch double cork 1440, maar dat ging niet door de lage snelheden. Ik moest dus aanpassen en iets nieuws proberen en ben blij dat ik een nieuwe trick geland heb, een goed leerproces en daar kan ik op verder bouwen!”, aldus een tevreden Mees van Lierop

Moeizame omstandigheden

Waar de organisatie in Soltitude nog voor een perfecte boardercross en strakke organisatie hadden gezorgd, waren de omstandigheden in Park City Canyons City enigszins moeizaam. Op de trainingen bleek de inrun te langzaam en moest zelfs de naastgelegen piste gebruikt worden om genoeg snelheid voor de schans te genereren. De wind kwam vervolgens ook op tijdens de big air kwalificatie en waren de omstandigheden verre van ideaal.

null

Focus op slopestyle

Nu focust van Lierop zich op de slopestyle quali’s van 5 februari om zich te kunnen plaatsen voor de finales 6 februari in Park City.

Voor uitslagen van vandaag en live scores komende evenementen WK freeski in Park City, kijk op de FIS site

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.