BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Maarten Meiners opent op de super G voor Nederland het WK alpine skiën 2019 in Are

Maarten Meiners opent op de super G voor Nederland het WK alpine skiën 2019 in Are

pepijnvanschijndel op 6 februari 2019 · 0 reacties

ARE ZWEDEN, 6 februari 2019

*Maarten Meiners skiet een 31ste plaats op de super G in het Zweedse Are tijdens de WK alpine skiën 2019. Veel terreinwissels maakten het een uitdagende race.

Meer risico

"Solide run, met mogelijk meer resultaat als hij meer risico had genomen. Desondanks prima resultaat..", zei een tevreden coach Paul Epstein direct na de wedstrijd. Maarten Meiners vult zelf aan: "Achteraf gezien had ik enkele bochten een directere lijn kunnen skiën en zeker zeven tienden kunnen verbeteren. Door het vele wisselende terrein was dat moeilijk in te schatten tijdens de verkenning van het parcours.."

Voorbereiding begon in de zomer

Terwijl heel Nederland genoot van het strand, reisden afgelopen zomer Maarten en zijn inmiddels geblesseerde teamgenoot Steffan Winkelhorst reeds af naar Nieuw-Zeeland om zich voor te bereiden op dit WK. Door het winnen van drie Australian New Zealand Cups op rij behaalde hij zijn eerste kwalificatie eisen.

Volgende week WK reuzenslalom

Op 15 februari zal Meiners net als Adriana Jelinkova (zij start overigens een dag eerder op 14 februari) namens Nederland starten op de WK reuzenslalom in Are. De GS is een technisch nummer met twee doorgangen (heats). De eerste run zal om 14.15 uur starten en de tweede run om 17.4517.4

Check de officiële uitslagen op de FIS site

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!