BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Kiara Derks debuteert voor TeamNL op de slalom tijdens European Youth Olympic Festival

Kiara Derks debuteert voor TeamNL op de slalom tijdens European Youth Olympic Festival

pepijnvanschijndel op 11 februari 2019 · 0 reacties

Kiara Derks aan start voor TeamNL op de EYOF 2019
Kiara Derks aan start voor TeamNL op de EYOF 2019

JAHORINA, 11 februari 2019

Kiara Derks debuteerde vandaag bij TeamNL op het Olympisch Jeugd Olympisch Festival in Jahorina op de slalom met een tweeëntwintigste plek. Ook in het skigebied in Bosnië Herzegovina is aan sneeuw geen gebrek dit seizoen. Morgen haar favoriete onderdeel, de reuzenslalom.

TeamNL

Het NOC*NSF selecteert uit voordracht van de NSkiV skiers om Nederland te vertegenwoordigen voor de EYOF. Kiara Derks had haar limieten behaald en werd als enige geselecteerd. "Het was mijn eerste keer echt voor TeamNL in het oranje. De openings ceremonie was echt heel gaaf. Het gaf echt een kick toen we voor meer dan twintigduizend mensen het stadion binnenliepen en voelde me echt trots om voor Nederland langs al die mensen te lopen!", aldus een glunderende Kiara.

Zwaar deelnemersveld

Kiara Derks startte vandaag op het openingsnummer, de slalom, met een hoog startnummer tweeënvijftig en skiede na een solide eerste run in de tweede omloop naar een tweeëntwintigste plaats. Na de wedstrijd in de bus naar het atletendorp vertelde Kiara: "Ik merk dat er een stijdende lijn in zit en dat geeft toch een goed gevoel voor jezelf. Ik heb echt heel veel zin in de reuzenslalom overmorgen, daar heb ik echt een super goed gevoel over dit seizoen!"

Zouten

Vandaag stond er veel wind op de berg, met in de ochtend regen. Door middel van "zouten" werd de piste relatief goed. Na de eerste run sloeg de regen over in zware sneeuwval. Ondanks de vele verse sneeuw en het slechte zicht waren de piste omstandigheden in de tweede run prima.

Jahorina

Jahorina ligt in Bosnië Herzegovina en is bekend als Olympic Center Jahorina, het skigebied tijdens de Olympische Spelen van Sarajevo in 1984 waar de dames alpine ski wedstrijden plaatsvonden. Enkele details: tijdens de opening van deze Spelen werd de vlag per ongeluk ondersteboven gehesen en stond para alpine skiën als demonstratie sport voor het eerst op het programma.

Kijk voor de uitslagen van vandaag hier op de FIS website

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!