Kiara Derks op Europees Jeugd Olympisch Festival Jahorina zeventwintigste plaats reuzenslalom

pepijnvanschijndel op 13 februari 2019

Foto Orgcom, Kiara Derks tijdens de officiële opening van het EYOF 2019
Foto Orgcom, Kiara Derks tijdens de officiële opening van het EYOF 2019

JAHORINA, 13 februari 2019

Kiara Derks zeventwintigste op haar favoriete onderdeel de reuzenslalom van het EYOF in Jahorina. Zachte omstandigheden met veel losse sneeuw maakten het niet makkelijker voor de liefhebster van harde snelle pistes.

Eerste run liep lekkerder

De eerste run verliep goed met een zestiende plaats, waardoor ze in de tweede heat een goede startpositie had. Na kleine foutjes in de tweede run eindigde ze uiteindelijk als zeventwintigste. Coach Leroy Schrijnemaekers analyseerde na de race: “De skistijl van Kiara komt nog niet helemaal tot zijn recht in de zachte omstandigheden met veel losse sneeuw. Hard en grip is meer haar ding. We zijn hard aan het werken sinds haar blessure en ze komt langzaam aan weer in vorm.”

Kiara Derks analyseert de race met coach Leroy Schrijnemaekers
Kiara Derks analyseert de race met coach Leroy Schrijnemaekers

JWK staat voor de deur

Komende weken skiet Kiara eerst op 19 februari de reuzenslalom op het Junioren Wereldkampioenschap in Val di Fassa Italië. Aansluitend staan de Nederlands Kampioenschappen alpineskiën in Sankt Johann im Pongau Alpendorf op het programma.

Lees hier de uitslagen van de EYOF reuzenslalom

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.