BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Sankt Johann – Alpendorf maakt zich klaar voor N(J)K alpineskiën

Sankt Johann – Alpendorf maakt zich klaar voor N(J)K alpineskiën

Jordan-P op 14 februari 2019 · 0 reacties

UTRECHT, 14 FEBRUARI 2019

In het gebied Sankt Johann – Alpendorf wordt komende weken gestreden om de Nederlandse titels alpineskiën. Naast de junioren en senioren nemen tijdens deze week ook de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen.

Kanshebbers

De eerste week is het NK voor FIS-leeftijden. Met het onlangs geblesseerd uitvallen van Steffan Winkelhorst, de huidig Nederlands Kampioen slalom en reuzenslalom, zal de nieuwe generatie strijden om de nieuwe NK-titels. Grote kanshebber dit seizoen is natuurlijk Max van Rossum, die reeds enkele internationale slalom- en reuzenslalom wedstrijden gewonnen heeft en zowel WK als JWK meedoet. Bij de dames zijn Noa Blok op slalom en Britt Molenaar op reuzenslalom momenteel nog regerend Nederlands Kampioen. Britt Molenaar is inmiddels gestopt, maar Noa zal het moeten het opnemen tegen onder andere de sterk skiënde EYOF en JWK-deelneemster Kiara Derks.

Bij het Nederlands Jeugd Kampioenschap de tweede week in Sankt Johan im Pongau is het niveau hoog. Gaat bijvoorbeeld Nederlands Kampioen reuzenslalom 2018 Christopher Dijkman zijn titel verdedigen? Wie volgt Nederlands Kampioen slalom 2018 Ties de Jonge op nu hij naar de FIS junioren is overgegaan en wat doet hij daar? En kunnen Valentina Rings-Wanner en Noa Lam hun NK-titels prolongeren?

SnowStar Race

Voor de allerjongsten is er de SnowStar Race; een combirace die de jeugdige skiërtjes de kans geeft om hun veelzijdigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm. Een piste speciaal geprepareerd met kuipbochten, heuvels en sprongen dienen als basis voor een spannende wedstrijd.

Programma N(J)K alpineskiën:

  • Donderdag 21 februari: NK Slalom (FIS National championship)
  • Vrijdag 22 februari: NK Reuzenslalom (FIS National championship)
  • Zondag 24 februari: Kids Cup profi run
  • Maandag 25 februari: SnowStar Race
  • Dinsdag 26 februari: NJK Reuzenslalom
  • Woensdag 27 februari: NJK Slalom

Meer informatie over het NK alpineskiën

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.