Adriana Jelinkova net buiten top dertig WK alpine skiën reuzenslalom

pepijnvanschijndel op 14 februari 2019

Podium WK GS 2019 met vlnr Rebensburg, Vlhova en Shiffrin
Podium WK GS 2019 met vlnr Rebensburg, Vlhova en Shiffrin

ARE, 14 februari 2019

Adriana Jelinkova skiet in natte omstandigheden net buiten de top dertig op de WK reuzenslalom in Are. Windstoten, regen en plus temperaturen zorgen voor uitdagende race. Winst voor Vlhova, Rebensburg twee en Shiffrin drie.

Eerste doorgang

De eerste run werd vooral gekenmerkt door veel wind en zelfs regen, natte zware sneeuw. Het was plus zeven, de organisatie had er alles aan gedaan, maar moesten flink met zout aan de gang.” aldus coach Rene Rijsdijk. Een hele tijd wist Adriana zich tijdens haar afdaling binnen de top dertig te handhaven om zo een goed startnummer te verdienen voor de tweede run. Uiteindelijk eindigde ze als vierendertigste op 0,13 seconden van een startplaats binnen de top 30.

Adriana Jelinkova wordt geinterviewd na haar eerste run WK GS in Are
Adriana Jelinkova wordt geinterviewd na haar eerste run WK GS in Are

Kunstlicht

Onder kunstlicht werd de tweede omloop afgewerkt en wist Adriana haar posititie te nog te verbeteren met één plaats naar de drieëndertigste plaats. Terwijl de media haar vraagtekens zet of een wedstrijd onder deze weersomstandigheden had plaats moeten vinden, zegt de onverstoorbare Adriana: “Het weer kun je niet beinvloeden, het is zoals het is. Je moet er gewoon het beste van maken. Top 30 had wel mooi geweest…”

De tweede run met kunstlicht op het WK reuzenslalom dames in Are
De tweede run met kunstlicht op het WK reuzenslalom dames in Are

Heftige windstoten

De organisatie had de grootste moeite om alles in goede banen te leiden. Op sommige plaatsen moesten hoeken van vlaggen worden losgemaakt, zodat de gates niet plat op de sneeuw gingen liggen. Rene Rijsdijk licht toe: “Sommigen hadden echt enorme tegenwind. Toen Tessa Worley kwam werd ik bijna van de coach toren afgeblazen die halverwege de berg staat. De lift moest zelfs op een gegeven moment zelfs dicht en dat gaat pas bij 100 km uur windstoten…”

WK slalom

Vandaag staat slalomtraining op het programma, ter voorbereiding van de slalom. De WK slalom in Are start morgen 16 februari om 11.00 uur, volg de race hier via de livetiming van de FIS

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.