Het Zwarte Woud staat bij velen bekend als een fijne zomerbestemming in de zomer, maar je kunt hier in de winter ook goed skiën. De Feldberg is de hoogste berg in het Zwarte Woud en hier vind je dan ook het grootste skigebied dat luistert naar dezelfde naam. Het hoogst bereikbare punt per lift is 1450 meter hoog. Het skigebied bestaat uit twee delen: de Seebuck en de Grafenmatt. De twee delen zijn met elkaar verbonden en in totaal vind je er 26 kilometer aan pistes.

Zowel voor beginners als gevorderden

Aan de kant van de Grafenmatt vind je de meer uitdagende afdalingen, waaronder een zwarte World Cup afdaling. Beginners en lichtgevorderden vinden mooie pistes aan de kant van de Seebuck. Check wel altijd even of er genoeg sneeuw ligt, want het ligt natuurlijk wat lager dan de meeste gebieden in de Alpen. Daar staat tegenover dat Feldberg niet zo ver weg is, want het is maar een uurtje of zes rijden.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

T.o.e.r.i.s.t19 februari 2019 · 13:15

Hoe druk is het hier in weekends met sneeuw en goed weer? Gelijkaardig als Winterberg/Willingen? Of beter te doen?

Skiing for life.
Jelle119 februari 2019 · 16:10

Volgens mij (zeer) druk bij mooi weer in het weekend, de liftcapaciteit is ook een pak lager dan in Winterberg. Wel prachtig zicht over de Alpen en gevarieerde pistes.

Renemoderator19 februari 2019 · 19:59

Drukte in het weekend is uiteraard ook afhankelijk van vakanties. Maar met een goede dump kan het er gewoon goed druk zijn. Zoals @Jelle1 al aangeeft hebben ze nog niet de liftcapaciteit die Winterberg wel heeft, maar je kan merken dat ze steeds meer in aan het spelen zijn op die drukte door de gigantische parkeergarage die nu aan de Seebuch kant de drukte verlaagd in de ochtend en met de snelle verbindingsliftt, krijg ik wel het idee dat ze vooruit willen. Net zoals in de Vogezen had ik hier ook veel meer het idee ‘echt te kunnen skiën’ dan in Winterberg in ieder geval.

Don't panic, you will always have your towel...
Mike12319 februari 2019 · 21:43

Ziet er inderdaad leuk, maar de bestemming is qua afstand een nadeel. Het is te ver voor een dagje retour, en als je voor meer dagen gaat zou ik de 200km extra tot de Alpen pakken voor meer afwisseling.

Nuet19 februari 2019 · 23:54

Wat me in dit gebied op viel is de enorme variatie voor het aantal pistekilometers. Mooie blauwe afdalingen, carvestreckes en pittige afdalingen richting Fahl maken dit gebied samen met de andere gebiedjes in de regio zeker wel de moeite waard! In de vakanties kan het inderdaad wel enorm druk worden en zou ik liever door rijden.

Frank920 februari 2019 · 21:58

Ik ben er vorig weekend geweest, was niet de 1e keer. Het is een leuk gebied. maar de liftcapaciteit is in het weekend echt ontoereikend. De drukte op de pistes viel best mee maar bij sommige liften stond je 15-30 minuten te wachten. Er zijn nog veel verouderde sleepliften. De zondag was dat wel een voordeel, want door de orkaanachtige wind konden die wel open en de stoeltjesliften niet. Naar mijn idee konden ze met wat investeringen in liften en eventueel uitbreiding van het gebied wel wat serieuze toeristen van de alpen afsnoepen…

Rene198328 oktober 2019 · 22:11

Mooi filmpje en feldberg is een lekker gebied om als short tripje te doen ipv winterberg ofzo.

Wat type salomon jassen hebben jullie aan op deze filmpjes? Ik vind die oranje jassen super cool

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.