Nette WK GS top 30 voor alpineskiër Maarten Meiners in Are

pepijnvanschijndel op 15 februari 2019

Maarten Meiners in actie eerder dit seizoen
Maarten Meiners in actie eerder dit seizoen

ARE, 15 februari 2019

Op het WK alpine skiën reuzenslalom heeft Maarten Meiners een top 30 behaald. Na een zware eerste run skiede Maarten de tweede run heel sterk naar de achtentwintigste plaats op een snel gestoken parcours in Are, Zweden. Kristoffersen verslaat Hirscher in een zinderende race.

Water en zout

Tijdens de eerste run wist Maarten zich net niet te kwalificeren voor een top 30. Warmte zorgden ook vandaag voor nattere piste, die met strooien van zout hard gemaakt werd. Na zonsondergang vond de tweede omloop plaats en veranderden de omstandigheden in het voordeel van Meiners. “In avond werd de piste harder en hielp iets meer en was de coursesetting meer in de valllijn…”, aldus Maarten. Een goede WK sfeer in het stadion en weinig wind maakten het een geslaagde wedstrijd.

Kristoffersen verslaat Hirscher en Pinturault op de reuzenslalom, foto Jan M Lundahl
Kristoffersen verslaat Hirscher en Pinturault op de reuzenslalom, foto Jan M Lundahl

Omgekeerde volgorde

In de tweede run starten de snelste dertig uit de eerste omloop in omgekeerde volgorde. De snelste gaat dus als dertigste van start en daarna komt nummer eenendertig van de kwalificatie. Maarten stond 33ste na de eerste run en mocht dan ook twee startnummers achter de snelste skiers uit de eerste omloop starten. Maarten analyseert: “Ik kon mooi vergelijken tweede run, omdat je net achter de snelste start, op Pinturault verloor ik slechts een halve seconde in de tweede run, dat ging echt hard en daar kan ik op verder bouwen.”

Kijk hier op de FIS site voor de officiële uitslagen

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.