Weerbericht N(J)K alpineskiën Sankt Johann Alpendorf

Jordan-P op 20 februari 2019

null
20 Februari 2019 - Sankt Johann Alpendorf

Donderdag begint het NK alpineskiën en de weersvooruitzichten voor Sankt Johann Alpendorf zijn buitengewoon goed! We beginnen met een rustige donderdag waarin zonneschijn wordt afgewisseld met wolken maar die stellen niet teveel voor. Vrijdag is er - waarschijnlijk als enige dag - veel bewolking en dan gaat er enige sneeuw vallen. Sankt Johann Alpendorf ligt in de enige Alpenregio waar überhaupt sneeuw valt! De hoeveelheden zijn nog enigszins onzeker maar houd de hele dag rekening met lichte sneeuwval en slechter zicht. Ook staat er behoorlijk wat wind.

Vrijdag zal waarschijnlijk het enige moment zijn dat er neerslag valt. Vanaf zaterdag komt het mooie weer terug om waarschijnlijk niet meer te verdwijnen tot het einde van het NK! Een sterk hogedrukgebied houdt actieve storingen ook volgende week op grote afstand waardoor de zon volop schijnt. Slechts af en toe zullen er wat wolkenvelden overdrijven maar die laten geen neerslag vallen. De temperaturen liggen iets boven normaal. Vriezen doet het boven zo’n 1700 tot 2000 meter en er staat weinig wind. Mogelijk dat het weer op de laatste dag van het NK vanuit het noorden verslechtert maar dat is nog erg onzeker.

Geschreven door weerman Roel van den Bekerom

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.