BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse skitalenten vlammen tijdens de Kids Cup Profi Slalom in het Oostenrijkse Alpendorf

Nederlandse skitalenten vlammen tijdens de Kids Cup Profi Slalom in het Oostenrijkse Alpendorf

Jordan-P op 24 februari 2019 · 0 reacties

ALPENDORF, 24 februari 2019

Honderdvijvenvijftig Nederlandse skitalenten hebben in het Alpendorf zichzelf en hun leeftijdsgenoten op de proef gesteld tijdens een dubbele wedstrijd op de Kids Cup Profi Slalom op het N(J)K alpineskiën 2019. De deelnemers in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar vochten op een kneiterharde piste in verschillende leeftijdsgroepen voor de prijzen.

Bikkelen op de harde piste

De sfeer zat er vandaag erg goed in. Aangemoedigd door familie, teamgenoten en coaches hadden de talenten alles op alles gezet om zich van hun beste kant te laten zien. De weersomstandigheden zorgden voor een kneiterharde piste waardoor het soms bikkelen was. Speaker Ray Blom beaamde dat en zei: ‘Ik heb een hele hoop goede lijnen gezien maar ook een aantal spectaculaire reddingen. Iedereen wist dat de piste hard was en waar ze moesten oppassen.’ Gedurende de wedstrijd liet de zon zich steeds vaker zien waardoor de piste uiteindelijk wel iets zachter werd.

Dubbele wedstrijd

De punten van vandaag tellen mee voor het Kids Cup-klassement; een klassement wat in de sneeuw en op indoorbanen in Nederland wordt afgewerkt. Eerder in januari zou er ook al een Kids Cup in de sneeuw plaatsvinden. Helaas moest deze wegens de enorme hoeveelheid sneeuwval gecanceld worden. Daarom werd er vandaag voor gekozen om tijdens de Kids Cup Profi Slalom 2 wedstrijden te organiseren. Dat betekende een dubbele prijsuitreiking en doordat er in vier verschillende leeftijdscategorieën geracet werd, werden er aan het einde van de dag zestien skiërs tot winnaar uitgeroepen.

Zestien gouden medailles

Op de eerste wedstrijd kwamen Esmee Scheltema van Ski-Pro en Thijn Prummel van Wolfskamer Alpineteam als eerst over de finish in hun leeftijdscategorie (aspiranten - 1). Sterre van den Berg van Snowsports Academy Racing en Jayden Zingel van Skiteam Nieuwegein pakten bij de aspiranten 2 beiden de gouden medaille. Bij de scholieren 1 gingen Inge Meijer van IPCO Ski Racing en Boaz Smit van SkiRacingDevelopment voor de winst. En bij de scholieren 2 waren Nina Schippers van SkiRacingDevelopment en Christopher Dijksman van Snowsports Academy Racing de snelste.

Ook bij de tweede wedstrijd gingen Esmee Scheltema en Thijn Prummel er bij de aspiranten 1 met de eerste prijs vandoor. Anders dan bij de eerste wedstrijd was Anouk van Maren van Snowsports Academy Racing de snelste bij de aspiranten 2. Bij de jongens aspiranten 2 pakte Jayden Zingel zijn tweede gouden medaille van de dag. Ook Inge Meijer en Boaz Smit grepen vandaag beiden naar twee gouden medailles in hun leeftijdscategorie (scholieren 1). Bij de scholieren 2 werden Iris van den Berg van Snowsports Academy Racing en Jurre Jeurissen van Dutsch Skiracing Team tot winnaar uitgeroepen.

N(J)K alpineskiën

Het Oostenrijkse Sankt Johann – Alpendorf is de komende drie dagen nog de plek waar om Nederlandse titels alpineskiën wordt gestreden. Morgen zijn de allerjongsten aan de beurt tijdens de SnowStar race; een combirace die de jeugdige skiërtjes de kans geeft om hun veelzijdigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm. Op dinsdag 26 en woensdag 27 februari nemen de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen.

Programma N(J)K alpineskiën:

 • Maandag 25 februari: SnowStar Race
 • Dinsdag 26 februari: NJK Reuzenslalom
 • Woensdag 27 februari: N(J)K alpineskiën Slalom

Meer informatie over het N(J)K alpineskiën in Sankt Johann – Alpendorf

De volledige uitslagen van de Kids Cup

Podium uitslagen wedstrijd 1

Podium Asp-1 D:

 1. Esmee Scheltema
 2. Jessy Bosch
 3. Arende Oudijk

Podium Asp-1 H:

 1. Thijn Prummel
 2. Ruben Loos
 3. Scott Yoxall

Podium Asp-2 D:

 1. Sterre van den Berg
 2. Anouk van Maren
 3. Rosa Verweij

Podium Asp-2 H:

 1. Jayden Zingel
 2. Djai Denneboom
 3. Kay Greebe

Schol – 1 D:

 1. Inge Meijer
 2. Liz Roordink
 3. Noa Selleger

Schol – 1 H:

 1. Boaz Smit
 2. Jasper Oudshoorn
 3. Senne Losekot

Schol - 2 D

 1. Nine Schippers
 2. Yara Volmer
 3. Noa Rabou

Schol - 2 H:

 1. Christopher Dijksman
 2. Casten Nienhuis
 3. Jilles Doeze

Podium uitslagen wedstrijd 2

Podium Asp-1 D:

 1. Esmee Scheltema
 2. Jessy Bosch
 3. Arende Oudijk

Podium Asp-1 H:

 1. Thijn Prummel
 2. Ruben Loos
 3. Calum Portegies

Podium Asp -2 D:

 1. Anouk van Maren
 2. Sterre van den Berg
 3. Indy van Kraft van Ermel

Podium Asp-2 H:

 1. Jayden Zingel
 2. Kay Greebe
 3. Luka Eschgfaller

Schol – 1 D:

 1. Inge Meijer
 2. Noa Selleger
 3. Liz Roordink

Schol – 1 H:

 1. Boaz Smit
 2. Floris Beeren
 3. Luca Hutten

Schol - 2 D

 1. Iris van den Berg
 2. Finn Blok
 3. Noa Rabou

Schol - 2 H:

 1. Jurre Jeurissen
 2. Mees Clausing
 3. Casten Nienhuis
Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!