Jongste Nederlandse skitalenten schitteren op Snow Star Race in Alpendorf

Jordan-P op 25 februari 2019

null

ALPENDORF, 25 februari 2019

*De jongste skitalenten van Nederland zijn in Alpendorf te strijd met elkaar aangegaan tijdens de Snow Star Race. Zeven jaar oud waren de allerjongste deelnemers, die vlamden over het parcours met kombochten, sprongetjes, stubbies en reuzenslalompalen. *

null

Eerste grote wedstrijd

De Snow Star Race, die deel uitmaakt van de NK-week in Oostenrijk, was voor sommige skiërs hun eerste grote wedstrijd ooit. Soms nog een beetje onwennig vonden zij hun weg naar beneden. Andere kids hadden al meer ervaring en gingen tijdens de runs vol in de aanval. Op de harde piste knalden ze door het parcours, aangemoedigd door hun teamgenootjes, vrienden en familie.

null

Vier gouden medailles

In de zogenoemde benjamin-categorie (geboortejaar 2011 t/m 2012) deden Lotte Dekker Skiteam Midden Nederland en Seb Spijkers van Skiteam Roundhill Dordrecht dat als aller beste. Bij de aspiranten 1 (geboortejaar 2009 t/m 2010) haalden Sanne Lucas van Ski Racing Heemskerk en Thijn Prummel van de Wolfskamer de gouden medailles op.

Podiumplaatsen:

Ben - D:

  1. Lotte Dekker
  2. Norah Jane Bronkhorst
  3. Babette van Daalen

Ben - H:

  1. Seb Spijkers
  2. Maximillian Eschgfaller
  3. Luca van Kuik

Asp - 1 - D:

  1. Sanne Lucas
  2. Esmee Scheltema
  3. Bobby Verweij

Asp - 1 - H:

  1. Thijn Prummel
  2. Ruben Loos
  3. Fjall Schoonbrood

null

NJK alpineskiën

Het Oostenrijkse Sankt Johann – Alpendorf is de komende twee dagen nog de plek waar om Nederlandse titels alpineskiën wordt gestreden. Op dinsdag 26 en woensdag 27 februari nemen de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen.

Programma N(J)K alpineskiën:

  • Dinsdag 26 februari: NJK Reuzenslalom
  • Woensdag 27 februari: N(J)K alpineskiën Slalom

Meer informatie over het N(J)K alpineskiën in Sankt Johann – Alpendorf

Volledige uitslagen Snow Star Race

Podiumfoto’s

Jordan-P
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.