BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Valentina Rings–Wanner en Christopher Dijksman pakken overall titels op het NJK Reuzenslalom 2019

Valentina Rings–Wanner en Christopher Dijksman pakken overall titels op het NJK Reuzenslalom 2019

Jordan-P op 26 februari 2019 · 0 reacties

Overall winnaars Valentina Rings–Wanner en Christopher Dijksman
Overall winnaars Valentina Rings–Wanner en Christopher Dijksman
ALPENDORF, 26 februari

Meer dan honderdvijftig skitalenten zijn vandaag de strijd op de Reuzenslalom tijdens het Nederlands Jeugd Kampioenschap met elkaar aangegaan. De deelnemers in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar vochten met een strakblauwe lucht en harde piste in verschillende leeftijdsgroepen voor de prijzen. Overall winnaars werden Valentina Rings–Wanner bij de dames en Christopher Dijksman bij de heren.

Start van de reuzenslalom
Start van de reuzenslalom

Top weersomstandigheden en harde piste kwaliteit

In de volle zon genoten toeschouwers, familie, teamgenoten, coaches en de lokale skiclub van de runs van de Nederlandse talenten. Voor de deelnemers lag de piste er erg goed bij. Eén van de lokale medewerkers van Snow Space Salzburg zei hier ’s ochtends het volgende over: ‘De koude nacht heeft voor een goede harde piste kwaliteit gezorgd. Zo goed als vandaag heeft die er tijdens de NK-week nog niet bijgelegen.’ De piste werd gedurende de wedstrijd bovenin wat zachter maar hield zich beneden erg goed waardoor het volgens de deelnemers lekker skiën bleef.

Christopher Dijksman in actie
Christopher Dijksman in actie

Fanatieke deelnemers

Direct na de tweede run en finish leverden de kids hun startnummer bij de vrijwilligers in. Bij de vraag hoe het ging kwamen er gemixte gevoelens en een hoop emoties naar boven. Vrijwilliger Rutger: ‘De één was super tevreden en had de tijd van zijn eerste run verbeterd, de ander vond het oké gaan. Ook was er teleurstelling na een paar foutjes of waren er tranen na een val of diskwalificatie. Het is mooi om te zien wat deze individuele sport met al die kids doet.’

Valentina Rings–Wanner in actie
Valentina Rings–Wanner in actie

Veelvuldig goud voor Snowsports Academy Racing atleten

Met meer dan honderdvijftig deelnemers en verschillende leeftijdscategorieën werden er maar liefst acht gouden medailles uitgedeeld. Valentina Rings–Wanner en Casper Bartels - beiden van Snowsports Academy Racing - kwamen als eerst over de finish in hun leeftijdscategorie (scholieren 1). Ook bij de scholieren 2 pakten twee atleten van Snowsports Academy Racing de eerste plek. Bij de dames ging Iris van den Berg er met het goud vandoor en bij de mannen was dat Christopher Dijksman. Bij de aspiranten gingen Sterre van den Berg van Snowsports Academy Racing en Djai Denneboom van Ski Pro voor de winst.

Christopher Dijksman direct na de finish van de tweede run
Christopher Dijksman direct na de finish van de tweede run

Valentina Rings–Wanner en Christopher Dijksman pakken overall titel

Over de hele wedstrijd dag pakte Valentina Rings–Wanner de overall titel bij de dames. De overall winnares woont en traint in Kitzbühel en maakt deel uit van het team van Snowsports Academy Racing. Haar teamgenoot Christopher Dijksman pakte de overall titel bij de heren en zit op het skigymnasium in Mals in Italië. Direct bij de finish na zijn tweede run kwam de ontlading en riep hij volmondig yes uit bij het pakken van de titel.

Blije aspiranten
Blije aspiranten

N(J)K alpineskiën

Morgen vindt de laatste dag van de NK-week plaats waarin de jeugd het tegen elkaar opneemt op het NJK alpineskiën slalom. Eerder deze week vonden het NK Slalom, het NK Reuzenslalom, de Kids Cup en de Snow Star Race in het Oostenrijkse Sankt Johann – Alpendorf plaats.

Programma N(J)K alpineskiën:

 • Woensdag 27 februari: N(J)K alpineskiën Slalom

Meer informatie over het N(J)K alpineskiën in Sankt Johann – Alpendorf

Foto's NJK Reuzenslalom

Link naar SmugMug NSkiV

Podium uitslagen

Podium Schol-1 D:

 1. Valentina Rings–Wanner
 2. Inge Meijer
 3. Gwyneth ten Raa

Podium Schol-2 D:

 1. Iris van den Berg
 2. Noa Lam
 3. Finn Blok

Podium Schol-1 H:

 1. Casper Bartels
 2. Senne Losekot
 3. Nick Zondag

Podium Schol-2 H:

 1. Christopher Dijksman
 2. Dennis Kalischko
 3. Carsten Nienhuis

Podium Asp D:

 1. Sterre van den Berg
 2. Xante Bartels
 3. Sterre Kraaijeveld

Podium Asp H:

 1. Djai Denneboom
 2. Laurens Kalf
 3. Jayden Zingel

Volledige uitslagen

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!