Finn Blok en Marijn van Marwijk pakken Nederlandse titels op het NJK Slalom 2019

Jordan-P op 27 februari 2019

null
ALPENDORF, 27 februari

*Vandaag vond de laatste wedstrijddag van de NK-week in Oostenrijkse Alpendorf plaats. Honderdvijftig Nederlandse skitalenten gingen tijdens het Nationaal Jeugd Kampioenschap de strijd met elkaar aan op de slalom. Op een harde ijzige piste streden de deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën voor de prijzen. Uiteindelijk veroverden Finn Blok (dames) en Marijn van Marwijk (heren) de Nederlandse jeugdtitels. *

null

Spannende strijd onder wisselende omstandigheden

Het was in alle categorieën zowel bij de dames als bij de heren een spannende maar mooie strijd. In de eerste manche vlogen er, , door het vele geweld, een aantal deelnemers uit de race. De weersomstandigheden en kwaliteit van de piste speelden daar erg aan mee. In de ochtend was de piste erg hard en lag er een flinke ijslaag. Tijdens de tweede manche werd de piste een stuk zachter. Bij de finish sprak één van de deelnemers: ‘Ik moest wel echt opletten op sommige plekken was de piste nog heel hard en op andere weer veel zachter. Maar het ging gelukkig wel beter dan bij de eerste keer.’

null

Veel kanshebbers uit de wedstrijd

Van de honderdvijftig deelnemers pakten maar liefst acht atleten in verschillende leeftijdscategorieën een gouden medaille. Nadat er in de eerste manche al een hoop kanshebbers uit de slalom waren gevlogen, lag het podium open voor nieuw talent. Dat betekende dat er bij alle categorieën andere winnaars dan bij het NJK Reuzenslalom van gisteren op het podium stonden. Bij de scholieren 1 gingen Inge Meijer van IPCO SkiRacing en Boaz Smit van SkiRacingDevelopment voor de winst. Finn Blok van SkiRacingDevelopment en Marijn van Marwijk van Holland Ski Racing pakten beiden het goud in hun leeftijdscategorie (scholieren 2). Bij de aspiranten gingen Anouk van Maren van Snowsports Academy Racing en Jayden Zingel van Skiteam Nieuwegein voor de winst.

null

Verrassende Nederlandse jeugdtitels

Bovengenoemde winnaars in de categorie scholieren 2 - Finn Blok en Marijn van Marwijk – veroverden over de hele wedstrijddag de Nederlandse jeugdtitels. Finn Blok verloor haar grootste concurrentes al in de eerste manche. Bij de heren was het tot het eind spannend strijd. Na een grote fout in het bovenste deel van kanshebber Christopher Dijksman greep Marijn van Marwijk in de tweede manche zijn kans en won zowel de overall prijs en het goud in zijn categorie. Trots met zijn eerste plaats sprak Marijn: ‘Ik ben heel verrast dat ik op de eerste plaats sta. Het ging wel erg lekker maar ik had het niet verwacht’.

null

Maria Alm vanaf 2020 de nieuwe thuishaven voor NK alpineskiën

Na 4 seizoenen heeft Alpendorf dit jaar voor het laatst het NK alpineskiën gehost. Vanaf 2020 zal het Oostenrijkse Maria Alm de nieuwe thuishaven voor dit evenement worden. Het gaat om een 3-jarige samenwerking in tijdsbestek 2020 – 2022. Volgend seizoen zal het NK van 22 tot 28 februari 2020 plaatsvinden. Hierbij zullen zowel de senioren als de jeugd aan de start mogen verschijnen. Franz Bauer van de VVV Maria Alm: “Zowel de lokale ski club en VVV zijn erg gemotiveerd om voor alle deelnemers een perfecte wedstrijdweek te hosten.” De Nederlandse Ski Vereniging kijkt uit naar een fijne samenwerking.