Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Minst lekkere wintersportmaaltijd ooit gegeten?

Rogier op 13 maart 2019· 82 reacties

Narskujuusto uit Finland

We hebben het op dit weblog regelmatig over de heerlijke gerechten op wintersport. Een goede fondue, lekkere Kaiserschmarrn of een goede Oostenrijkse Schnitzel. Genoeg om naar uit te kijken als je naar de sneeuw afreist. Maar soms valt eten op bestemming behoorlijk tegen. Zeker, als je zoals ik, ook graag wat exotischere locale producten probeert. Dan valt het wel eens tegen. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Maar wat is het minst smakelijke dat jullie ooit op wintersport hebben gegeten?

Slecht bereid eten

Niet elk restaurant op de pistes is even goed. Ik kan me lauwe slappe patat herinneren in een piste-restaurant boven Alpe d’Huez. Net als een veel te zoute Pizza in Ischgl. En ook bestelde ik een keer ‘kartoffel fantasie’, en dat was niet veel meer dan een aardappel die in aluminiumfolie in de vorm van een zwaan verpakt zat. Dat was een prima aardappel, maar als hoofdmaaltijd viel dat toch een beetje tegen…

Buiten de Alpen

In Noorwegen bestelde ik Lutefisk, stokvis (want je wilt toch meedoen met de lokale maaltijden), nou aan mij is dat niet besteed. Maar ik kan me voorstellen dat echte visliefhebbers hier anders over denken. Ik had in ieder geval aardig wat wijn nodig om de smaak weg te spoelen. En dat is niet goedkoop in Noorwegen…

Meest bijzondere: leipäjuusto of narskujuusto

Afgelopen november was ik in Finland en daar maakte ik kennis met leipäjuusto of narskujuusto, een lokaal toetje (of versnapering naast de koffie). De vertaling van dit onuitspreekbare toetje is sqeezy cake, bread of cheese. Ten eerste is de textuur van dit melkproduct erg raar. Het ‘squeakt’ tegen je tanden als je het eet. Het deed mij het meeste denken alsof ik op een ouderwetse zeem aan kauwen was. Alhoewel zo stel ik het mij voor, ik heb nog nooit een zeem gegeten. En de smaak, die is vrij flauw en wat onbekend. Ik kon ook hier niet warm van worden.

Wat is het minst smakelijke dat jullie ooit op wintersport hebben gegeten? Gewoon slecht bereid eten of iets bijzonders/raars van smaak?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

niekniek13 maart 2019 · 07:04

In een hotel in Nauders
Na 2 dagen zeggen we tegen de eigenaar dat het eten zo zout was, wat denk je
De rest van de week nog zouter
Wij waren met 46 personen, en niemand is ooit nog terug gegaan naar het hotel
Keer daarna weer naar Nauders en een betrouwbare hotel gehad

Bennie13 maart 2019 · 07:14

Een keer de tagesteller besteld. Matjesfilet… Nu ben ik niet vies van een (zure) haring, maar de combinatie van zure haring die niet afgespoeld was met zure room, heel veel ui en een pofaardappel was me toch teveel van het goede. Vooral de hoeveelheid zuur (vis en room) en de scherpte van al die rauwe witte ui samen maakten het tot een uitdaging voor de maag. In 15 jaar is dat nog steeds onovertroffen.

Sebastiaan13 maart 2019 · 07:18

In een hotel in Nauders
Na 2 dagen zeggen we tegen de eigenaar dat het eten zo zout was, wat denk je
De rest van de week nog zouter
Wij waren met 46 personen, en niemand is ooit nog terug gegaan naar het hotel
Keer daarna weer naar Nauders en een betrouwbare hotel gehad

niekniek op 13 mrt 2019 07:04

welk hotel was dat?

The mountains are calling and I must go ~ John Muir
Matthias12313 maart 2019 · 07:21

Dat moet een Schnitzel zijn geweest ergens in Serfaus-Fiss-Ladis. Voor mijn gevoel had hij al 3 dagen onder een warmtelamp gelegen. De ene kant was zacht en helemaal doorweekt van het vet. De andere kant was eigenlijk alleen nog te bewerken met hamer en beitel. De friet was klef en de salade was volledig verlept. Wanneer ik er wat van zei dat het slecht was waren ze nog verontwaardigd ook…

Born to Ride
Harm13 maart 2019 · 07:31

Begin februari 2016 lunch genoten in Meribel Mottaret bij Restaurant Côte Brune. Heerlijke plek (groot terras en gezellige binnenruimte), met een prima bediening en lekker eten, maar ze serveren soms eigenaardige gerechten. Dit was de daghap op 3 februari 2016, waarschijnlijk was de kok zijn vrouw zat… :p

Tiny-M13 maart 2019 · 07:44

1x dure slappe patat gehad ergens boven bij Morzine, maar over het algemeen altijd prima gehad. Het 1 beter dan het ander, maar eigenlijk nooit heel erg slecht. Er zijn wel weer bepaalde dingen waar ik gewoon niet van jou qua eten. Zo vind ik een vleesplankje in Italië in Aosta of bijvoorbeeld Zwitserland (trockenfleisch!) heerlijk, maar in Oostenrijk is het nagenoeg altijd gerookt vlees en dat vind ik echt niet lekker.

Henrike13 maart 2019 · 07:44

Echt slecht eten valt nog wel mee… te zout komt met enige regelmaat voor (vooral bij pizza’s).
Maar het nadeel van buiten patat eten is dat je die laatste frieten bijna koud zit weg te werken.
En dat is echt niet lekker.

Enige dat ik toch steeds maar voorbij laat gaan is dat witte bolvormige dessert/zoetigheid/toetje dat ze in Oostenrijk hebben.
Schijnt lekker te zijn, maar het ziet er zo verschrikkelijk onappetijtelijk uit dat ik dat oversla. Germknodel oid?

It is an amazing world
Harm13 maart 2019 · 07:50

Enige dat ik toch steeds maar voorbij laat gaan is dat witte bolvormige dessert/zoetigheid/toetje dat ze in Oostenrijk hebben.
Schijnt lekker te zijn, maar het ziet er zo verschrikkelijk onappetijtelijk uit dat ik dat oversla. Germknodel oid?

Henrike op 13 mrt 2019 07:44

Maatje van mij heeft een zelfgemaakte (enigszins onscherp) foto van zo’n ding in de keuken hangen. Als ik die foto zie verdwijnt altijd spontaan mijn eetlust… :p

Togi13 maart 2019 · 08:17

Tja over smaak…
Een Germknodel is iets wat ik altijd tenminste 1 keer eet als ik in Oostenrijk ben
Lekker zo’n bal in een bord vanille vla met een leeg gegooide asbak erop ;-)

Echt vies eten ben ik tijdens mijn reizen nog nooit echt tegengekomen, soms zijn er kruiden verwerkt die ik minder gewent ben wat het dan minder lekker maakt
Wel slecht bereid idd.
Van een broodje hamburger ergens in Frankrijk (op het plaatje zag het er goed belegd uit maar was uiteindelijk een oud bolletje met een hard gebakken/uitgedroogd dun stukje vlees en een klodder ketchup), tot een vette doorweekte schnitzel op de piste in Solden.

FORZAM13 maart 2019 · 08:31

Een Germknödel is één van mijn favorieten ;)

In Flachau ooit een keertje een soort boerenboterham belegd met puur vet en rauwe ui besteld. Dat heb ik toch met zeer lange tanden binnengespeeld.

Deze winter echter voor de eerste keer in m’n leven iets besteld dat ik na 1/3 echt laten staan heb. In Kiroro Resort (Japan) bij het Chinees (!) restaurant boven aan de gondel waar we verkleumd binnengestapt waren iets Tofu-achtigs besteld. Ik ben normaal echt een liefhebber van pikant eten, dus uit de drie opties:

  • Not Spicy
  • Medium Spicy
  • Spicy

koos ik de “medium” optie, aangezien ik bang was dat de Not spicy optie effectief amper gekruid zou zijn.

Grootste fout ooit! Ik ben heel blij geweest dat water op z’n minst gratis is in Japan zodat ik toch ee nbeetje kunnen binnenspelen heb, maar dat was echt onmenselijk voor mij. Ik kan me niet voorstellen wat de “Spicy” optie zou inhouden!

evr6613 maart 2019 · 08:38

Slechtste tot nu toe afgelopen week in Nendaz (ook hier is niet alle waar naar zijn geld blijkbaar). 19 CHF voor een bord spaghetti Bolognese, ok, daar kies je voor. Maar dan ook nog maar half gaar maakt het wel triest. Eens en nooit meer. Waanzinnig mooi gelegen, maar daar zijn we niet meer terug geweest.

Edwin van Riel
Mike12313 maart 2019 · 09:10

In Flaine. De hele week hadden een paar groepsleden een grote mond over tartiflette. Eind van de week, wij lekker uit eten. Ik had die tartiflette nog nooit gehad dus dacht ‘we gaan er gewoon voor’. Wat een vreselijk fletse kaasbal was dat zeg. De ui was niet te onderscheiden, ik heb twee stukjes spek gezien en verder vooral gesmolten kaas met wat aardappel zitten eten. Geen kruiden erin, niks. Vreselijk.

Jelski13 maart 2019 · 09:11

Slechtste eten is toch wel in Winterberg tot nu toe. Restaurant bremberg klause. de goulash is niet te nassen. Verder zmerk je vaak dat de zelfbedieningsrestaurants toch een stuk minder kwaliteit hebben. voorkeur is dan ook eten in een restaurant met bediening. vaak iets duurder maar krijg je ook wel wat voor terug.

Gwoonrik13 maart 2019 · 09:23

Qua eten nooit echt iets slechts gehad, wel waar ik meer van had verwacht. Maar als je dan na een ochtend skiën op de piste een cappuccino besteld voor 5 euro en het eigenlijk niet meer is dan een waterig bakje koffie met wat melkpoeder ben ik toch wel teleurgesteld…

Harry(Winterberg)13 maart 2019 · 09:31

Slechtste eten is toch wel in Winterberg tot nu toe. Restaurant bremberg klause. de goulash is niet te nassen. Verder zmerk je vaak dat de zelfbedieningsrestaurants toch een stuk minder kwaliteit hebben. voorkeur is dan ook eten in een restaurant met bediening. vaak iets duurder maar krijg je ook wel wat voor terug.

Jelski op 13 mrt 2019 09:11

Ha ha, die gulaschsoep eet ik daar juist vask omdat ik die zo lekker vind, maar klopt: de kwaliteit van het eten aan de piste in Winterberg is behoorlijk treurig geworden, plekken als de NordhangJause en het Panoramarestaurant uitgezonderd… Mijn nachtmerrie was toch wel de Germknödel die ik als ongeveer 10-jarig ventje voorgeschoteld kreeg in een restaurant tussen het toenmalige Maierl1 en Maierl 2 in Kirchberg.
Gat-ver-damme!

*bericht bewerkt door Harry(Winterberg) op 13 mrt 2019 09:33

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?
Nelis13 maart 2019 · 09:38

Ik had dit jaar in Skiwelt een knoflooksoep. Doorgaans vind ik dat super lekker. Maar deze bestond volgens mij alleen maar uit room (en knoflook). Maar hij was zó zwaar en vet, dat ik er de hele middag last van heb gehad. Dat doe ik dus ook nooit weer.

Bergen + Sneeuw = ❤
Tiny-M13 maart 2019 · 09:38

Ik vergeet trouwens nog het ontbijt dat ik een keer heb gehad toen we in de Zugspitze Arena verbleven. Elke dag gewoon verse broodjes, beleg, prima. 1 dag was het een feestdag en dus geen verse broodjes te krijgen. Toen had de eigenaresse van pension de broodjes even opgebakken in de oven. Ik weet niet hoe lang ze die erin heeft laten liggen op een vrij lage temperatuur, maar zodra je een hap nam had je alleen maar stof in je mond. Net een woestijn.

GiGi13 maart 2019 · 09:38

Een gerecht dat ik echt niet lekker vind is de Germknödel. Jak!

Qua slecht bereid eten kan je het beste naar Winterberg. Onderaan een van de liften (geen idee meer welke; verdrongen denk ik - maakt ook niet uit, in Winterberg ga ik niet veel meer komen denk ik) kan je daar ‘spaghetti Bolognese’ krijgen dat meer lijkt op flauwe noedels met een half-doorzichtige quasi-rode zetmeelsaus zonder smaak (qua uiterlijk nog het meest vergelijkbaar met chilisaus).

Joy8513 maart 2019 · 10:17

In Winterberg vind ik Schneewitchen en het Panoramarestaurant wel ok. Maar toch mis ik in Winterberg zon echte Duitse keuken. Bij de eerste 2 is er te veel fantasie bij. (gewoon normaal doen). Bij moppi zijn het meer snacks en ook Quicks skihutte. Ok voor een Schnaps en biertje, maar eten doe ik daar nooit. Voor de rest eigenlijk nog nooit iets slecht gehad. Ik lust ook eigenlijk alles. Soms kunnen Kaiserschmarren al eens tegenvallen door een slechte bereiding of te lang op voorhand reeds klaar.
Beste plaats met eten tot hier toe vind ik nog steeds het Zillertal, daar zijn echt goede zaken te vinden. Vooral in Mayrhofen / Finkenberg Minste was tot hiertoe Damuls.

*bericht bewerkt door Joy85 op 13 mrt 2019 10:20

AdiDassler13 maart 2019 · 10:18

Vorig jaar een keer een gortdroge schweinehaxe gegeten in Ehrwald onderaan bij de Wetterstein. Was met een redelijk scherp mes nog steeds niet doorheen te komen. Laat staan met mijn gebit.

evert13 maart 2019 · 10:21

Een Germknödel is één van mijn favorieten ;)

Idd is een echte toppper ! :-)

Edwin.13 maart 2019 · 10:24

Ik snap zelf overigens nog steeds niet waarom schnitzels in de frituur worden geflikkerd. Je bent toch geen domme frituur kok, denk ik dan? Dat doe je thuis toch ook niet? Ik vind het lekker eten, hoor. Maar het hoor gewoon niet in een frituurpan. Een beetje kok doet dat niet. In een restaurant bestel ik dat eigenlijk ook vrijwel nooit als avondeten. Ik wil immers wel een beetje kwaliteit hebben en een gefrituurde schnitzel met patat en een bietje sla dat kan een kind van 12 nog bereiden. Als lunch zou het nog kunnen :)

*bericht bewerkt door Edwin. op 13 mrt 2019 10:27

Not all who wander are lost
maik10013 maart 2019 · 10:28

Lang geleden in Valmeinier op terras van een leuk klein restaurantje natuurlijk ook eens de lokale specialiteit gekozen; Andouillette.
Ik laat eigenlijk nooit eten staan, maar hiervan slechts enkele happen geprobeerd. De geur deed al wat vermoedens rijzen dat er iets van rottend vlees in zat. En ook bij het uiterlijk liep het water me niet uit de mond. Nooit meer!

Wikipedia: Andouillette is een typisch Frans gerecht, gemaakt van de ingewanden van varkens of (vroeger) runderen. Het ziet eruit als een gewone witte worst, en is in heel Frankrijk terug te vinden. Daardoor vormt het voor vele toeristen een onaangename verrassing. Andouilette is namelijk een “verworven smaak”, die door veel mensen als zeer onaangenaam wordt ervaren. De textuur is rubberig, en ziet eruit als grof gesneden stukjes vet vlees.

...ski-addict...
Edwin.13 maart 2019 · 10:34

Wikipedia: Andouillette is een typisch Frans gerecht, gemaakt van de ingewanden van varkens of (vroeger) runderen. Het ziet eruit als een gewone witte worst, en is in heel Frankrijk terug te vinden. Daardoor vormt het voor vele toeristen een onaangename verrassing. Andouilette is namelijk een “verworven smaak”, die door veel mensen als zeer onaangenaam wordt ervaren. De textuur is rubberig, en ziet eruit als grof gesneden stukjes vet vlees.

maik100 op 13 mrt 2019 10:28

Gadverdamme wat klinkt dat ranzig! Waarom zou je het verzinnen dat te gaan bereiden…laat staan opeten.

Not all who wander are lost
Rogierauteur13 maart 2019 · 10:35

@maik100 ik verwachtte de Andouillette al. Inderdaad hele bijzondere smaak (en geur) :-)

Click. Click. Peace
JanJ13 maart 2019 · 10:39

Een jaar of tien geleden in Valmeinier. Het heette “duck de canard” of zoiets. Een kleffe eend bedolven onder een berg fletse patat. Na de eerste laag vanwege de trek weggegeten te hebben bleek de onderste helft zo’n beetje kopje onder te zijn gegaan in het vet. De klus maar niet afgemaakt en later op de dag aardig wat nabranders gehad.

Jelski13 maart 2019 · 10:47

Een goede Confit de Canard word gebakken zijn langzaam gegaard in hun eigen vet. Maar als dat goed is gedaan is deze verrassend genoeg zelf zelf niet vet.Echt 1 van de lekkerste gerechten die ik ken.

Tjeerd6913 maart 2019 · 11:11

@maik100 @Rogier Ook eens de Andouillette op, weliswaar in het overnachtingshotel richting Valmorel. Brrrr, krijg nog kippenvel als ik er aan denk. Toch helemaal opgegeten…

BZ13 maart 2019 · 11:14

Afgelopen voorjaarsvakantie twee dagen in Ofterschwang. Heerlijke Flammkuchen; had er nog nooit van gehoord. Verse salade erbij. Dat was wel even genieten :-)

DerGraf13 maart 2019 · 11:21

Het slechtste? Over het algemeen alle gerechten uit keukens waar rondreizende jongeren met dreadlocks achter de pannen staan…

*keep cool and relax...*

Plaats een reactie