Live: veel beter dan verwacht

Rogier op 09 maart 2019· 8 reacties

Julien springt van een van de vele rotsen

Het is een lastig seizoen in de Franse Zuidalpen. Normaal hebben we bijna een wekelijkse levering van verse sneeuw. Het sneeuwt minder vaak dan normaal. We hebben wel genoeg sneeuw, want de dumps die langs zijn geweest waren enorm. Maar met het winderige en warme weer is de poeder een stuk schaarser dan normaal. Afgelopen week stond er eindelijk weer eens wat verse sneeuw in de voorspelling. Het was maar een centimetertje of twintig. Maar dit seizoen zijn we blij met weinig. En gisteren was het geweldig, veel beter dan verwacht en gehoopt! Weer als vanouds genieten…

Topsneeuw en de zon komt langzaam kijken in de noordhellingen

Tonin pakt een 'contre-pente' voor de fotograaf

Druk

Het is nog vakantie in Frankrijk. Dat betekent dat wij bij alle liften in Puy Saint Vincent langer moesten wachten. Enkele minuutjes maximaal, maar wij zijn gewend om niet te hoeven wachten. Dus besloten we naar een wat verder gelegen off-piste helling te gaan. Ook in deze off-piste afdaling waarvoor je een klein stukje omhoog moet lopen was het drukker dan normaal. Een aantal gidsen van het Franse UCPA liepen er met hun klanten omhoog. Gelukkig klommen wij sneller, Sandra grapte dat alleen dit al een reden is om ons tijdens conditietrainingen af te beulen. We stonden als eerste boven maagdelijke poederhellingen.

Sandra in de heerlijke poeder

De hele dag lang first tracks

Jonge honden

Net toen wij de helling in wilde duiken kwamen Tonin en Julien er aan. Twee jonge freeriders uit het gebied. Echt twee jonge honden. Klaar om van elke rots af te springen en vol met freeride-slang. We besloten de afdalingen samen te doen. De jongens wilde graag wat beeld van hun sprongen en poedersprays.

Niet heel diep, maar wel erg goede sneeuw

Beter dan verwacht

Eigenlijk had ik niet gedacht dat de sneeuw die gevallen was, tussen de 15 en 20 cm, echt zoden aan de dijk zou zetten. Maar het was echt heerlijk skiën, de sneeuw was licht maar genoeg gezet om niet de harde onderlaag te voelen en de met het zonnetje welke nu voorzichtig in de noordhellingen komt kijken was het genieten van alle glinsteringen in de sneeuw.

Julien gooit er in een 360° in

En een sierlijke backflip voor Tonin

Sandra en ik waren naar het skigebied gedaan om maar één mooie off-piste afdaling te doen, achter de computer rest er namelijk nog veel werk voor mij, maar de sneeuw was zo goed dat we het niet bij een flinke run hebben gehouden, dat computerwerk moest maar even wachten. Wat is skiën toch een heerlijke sport!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

martijn..9 maart 2019 · 08:03

Niks aan toe te voegen!
Top!

Matthias1239 maart 2019 · 08:22

Dat zie je niet vaak dat mensen gewoon maar even open en bloot neerzetten dat ze gaan skiën terwijl ze moeten werken. En dat gewoon terwijl de baas lekker mee kan lezen 😉 voor de rest is het natuurlijk helemaal niet jaloersmakend ofzo…

Born to Ride
Jeffvdv9 maart 2019 · 08:36

Heerlijk!

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
Edwin.9 maart 2019 · 09:40

En dan te bedenken dat jouw seizoen eigenlijk pas net of nog niet eens over de helft is ;). Ik heb wel het idee dat de herfst weer eens droger gaat verlopen dan de lente. In dat geval, en zo lijkt het nu ook te gaan, krijg je de komende weken nog genoeg sneeuw te verwerken. Al valt er iets noordelijker wel meer, maar genoeg om nog lang door te kunnen gaan. Al ligt er nog genoeg.

Vorig jaar had je toch ook een late ski dag, @Rogier?

Not all who wander are lost
Martin99 maart 2019 · 09:43

Een dagje touren in plaats van werken, first tracks en het allemaal gewoon uit de losse pols opschrijven en het doen overkomen als ‘Just another day at the office’… Wat een rotleven lijkt me dat daar zeg… 😉

Mooi stukje weer en heerlijke beelden!

I like snow!
dan589 maart 2019 · 10:02

@Rogier

Qua tempo heb hier géén muziek nodig zie ik. 💪

Wish you were here,🎼 sorry tikfout : Wish I was there.😎

Born to run. B.S.
evr669 maart 2019 · 10:14

Lekker hoor, nou jij wat langer op de latten, kunnen wij wat langer off-toppic jaloers zitten zijn. En bedankt ;)

Edwin van Riel
Alex9 maart 2019 · 16:39

Ik krijg spontaan een enorme emigratie-drang 😎

When life gets too complicated.... SKI

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.