BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Het Rookie Snowboard Team zoekt talent!

Het Rookie Snowboard Team zoekt talent!

Jordan-P op 14 maart 2019 · 0 reacties

Voor het Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging zijn wij op zoek naar getalenteerde snowboarders uit de jaargangen; Man: 2007, 2008 en 2009 en dames uit de jaren: 2006, 2007, 2009 en 2009. De selectie vindt plaats op vrijdag 10 mei 2019 voorafgaand van het Dutch Cup weekend in SnowWorld Landgraaf (17:00 – 20:00). Ben jij er bij?

Rookie Team

Denk jij dat je het in je hebt om later een professionele snowboarder of snowboardster te worden? Het Rookie Team is daarvoor een mooie kans. Het is de jeugdselectie (talentherkenning) van de Nederlandse Ski Vereniging en is de opstap naar de talent ontwikkelings- en uiteindelijk naar de nationale selectie snowboard freestyle. De snowboarders uit het Rookie Team worden begeleid in hun weg naar de snowboardtop op de onderdelen slopestyle en big air. De snowboarders nemen deel aan een uitgebreid trainingsprogramma. Dit programma zal bestaan uit trainingen in het park en techniek trainingen op de pistes in Zoetermeer en Landgraaf. Ook sneeuwtrainingen in het buitenland en internationale wedstrijden zullen op het programma voorkomen. Buiten de piste wordt er getraind in de turnhal en staan er onderwerpen als voeding, fysieke trainingen op Papendal en mentale coaching op het programma.

Rookie Team member Sam Vermaat met brons op Europa Cup Slopestyle in Landgraaf
Rookie Team member Sam Vermaat met brons op Europa Cup Slopestyle in Landgraaf

Selectiedag

Het Rookie Team 2018-2019 bestaat uit 4 jongens en 3 meisjes die geboren zijn in de jaren 2004 t/m 2006. Elk seizoen wordt door middel van een selectie dag het Rookie Team voor komend seizoen samengesteld. Tijdens de selectie worden de snowboarders en snowboardsters beoordeeld en gecoacht op de volgende onderdelen: basistechniek, schans- en rails tricks. Wanneer je al eerder op de selectie dag bent geweest, beoordelen we naast het specifiek snowboardtalent ook de progressie die je hebt gemaakt in het afgelopen jaar. Op basis van een scoutingrapport tijdens de selectie dag kunnen sporters worden geselecteerd voor een zomerstage van 5 trainingen en een stageweekend. Tijdens deze zomerstage krijgen de trainers een nog beter beeld van de sporters en krijgt de sporter de mogelijkheid zichzelf nog verder te ontwikkelen. Na de zomerstage wordt er door de trainersstaf besloten of de sporter een uitnodiging voor het team krijgt. Na opname in het Rookie Team worden de sporters ondersteund met trainingen en begeleiding bij (internationale) wedstrijden.

Aanmelden selectiedag

Wil jij naar de selectiedag komen? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar sturen naar n.oostendorp@nederlandseskivereniging.nl. Deze mail dient voor vrijdag 26 april 2019 binnen te zijn. In deze mail dien je een motivatiebrief, je huidige tricklijst (kickers en rails) en je persoonlijke doelstellingen voor het seizoen 2019-2020 te vermelden.

Na ontvangst van de mail word je door ons op de hoogte gesteld of je daadwerkelijk kan deelnemen aan de selectiedag. Als wij denken dat je niveau toereikend is, word je per mail uitgenodigd. Tevens ontvang je dan alle informatie over het Rookie Team. Na de selectie dag scouten de coaches verder in het weekend van de Dutch Cup finales op 11 en 12 mei in Snowworld Landgraaf. De week na 12 mei wordt een voorlopige selectie gemaakt. Diegene die in deze voorlopige selectie worden opgenomen krijgen dan te horen of ze een uitnodiging krijgen voor de zomerstage bij het Rookie Team.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!