Het Rookie Snowboard Team zoekt talent!

pepijnvanschijndel op 23 juli 2020


*Voor het Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging zijn wij op zoek naar getalenteerde snowboarders uit de jaargangen; Man: 2008, 2009 en 2010 en dames uit de jaren: 2007, 2008, 2009 en 2010. De selectie vindt plaats op zondag 30 augustus 2020 in SnowWorld Landgraaf (15:00 – 18:00). Ben jij er bij?
*

Rookie Team

Denk jij dat je het in je hebt om later een professionele snowboarder te worden? Het Rookie Team is daarvoor een mooie kans. Het is de jeugdselectie (talentherkenning) van de Nederlandse Ski Vereniging en is de opstap naar de talent ontwikkelings- en nationale selectie snowboard freestyle. De snowboarders uit het Rookie Team worden begeleid in hun weg naar de snowboardtop op de onderdelen slopestyle en big air. De snowboarders uit het Rookie Team nemen deel aan een uitgebreid trainingsprogramma. Dit programma bestaat uit indoor sneeuwtrainingen in Zoetermeer en Landgraaf (meer bepaald techniektrainingen op de piste en freestyle trainingen in het park), sneeuwtrainingen in het buitenland, airbag trainingen in Genk en internationale wedstrijden. Ook wordt er getraind in de turnhal en staan onderwerpen als voeding, fysieke training op Papendal en mentale coaching op het programma.

Rookie Team member Sam Vermaat met brons op Europa Cup Slopestyle in Landgraaf

Selectiedag

Het Rookie Team 2019-2020 bestaat uit 4 jongens en 2 meisjes die geboren zijn in de jaren 2005 t/m 2007. Elk seizoen wordt middels een selectiedag het Rookie Team voor komend seizoen samengesteld. Tijdens de selectie worden de snowboarders beoordeeld en gecoached op de volgende onderdelen: techniek, schans en rails. Wanneer je al eerder op de selectiedag bent geweest, beoordelen we naast het specifiek snowboardtalent ook de progressie die je hebt gemaakt. Op basis van een scoutingrapport tijdens de selectiedag kunnen sporters worden geselecteerd voor een zomerstage bij het Rookie Team. Tijdens deze zomerstage krijgen de trainers een nog beter beeld van de sporters en krijgt de sporter de mogelijkheid zichzelf nog verder te ontwikkelen. Na de zomerstage wordt er door de trainersstaf besloten of de sporter een uitnodiging voor het team krijgt. Na opname in het Rookie Team worden de sporters ondersteund met trainingen en begeleiding bij (internationale) wedstrijden.

Aanmelden selectiedag

Wil jij naar de selectiedag komen? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar sturen naar s.staudt@wintersport.nl. Deze mail dient binnen te zijn voor **vrijdag 21 augustus 2020 ** en dient een motivatiebrief en huidige tricklijst (kickers en rails) te bevatten, evenals je persoonlijke doelen voor het seizoen 2020/2021. Na beoordeling van de informatie die wij ontvangen, word je door ons op de hoogte gesteld of je daadwerkelijk kan deelnemen aan de selectiedag. Als wij denken dat je niveau toereikend is, word je per mail uitgenodigd. Tevens ontvang je dan alle informatie over het Rookie Team.

De week na de selectiedag wordt een voorlopige selectie gemaakt. Je krijgt dan te horen of je voor de zomerstage bij het Rookie Team wordt uitgenodigd.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.