BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hoh Saas 12 Hours knock out race

Hoh Saas 12 Hours knock out race

Jordan-P op 14 maart 2019 · 0 reacties

Op 30 maart vindt er een 12 uur durende skiwedstrijd in Hohsaas, Saas-Grund plaats. Het is een fundraiser voor de Mentelity Games. De Mentelity Games is een wintersportevenement van 9 - 13 april in het skigebied boven Saas-Grund. Gedurende drie dagen kunnen mensen met een lichamelijke beperking leren hoe ze wintersport kunnen beleven ondanks hun handicap. Het evenement is een initiatief van Bibian Mentel, drievoudig Paralympisch gouden medaille winnaar. Er wordt geld ingezameld voor dit evenement tijdens de 12 uur durende skirace in Hohsaas.

Hohsaas Knockout race

Een team bestaat uit drie personen. Elke deelnemer betaalt een deelnameprijs van € 100. Daarnaast vragen wij van elk team om via een eigen fundraise-pagina geld in te zamelen voor de Mentelity Games. "Het ingezamelde geld gaat voor 100% naar de Mentelity Games, die twee weken later in Hohsaas plaatsvinden," zegt Menno Koelewijn, mede-organisator van het evenement. Het team dat het meeste geld inzamelt, zal de eerste zijn die de race start.

De wedstrijd start in Saas-Grund om 4 uur's ochtends. Van Hohsaas gaat de race verder over het verlichte circuit naar Kreuzboden. Tijdens de wedstrijd zal er altijd een teamlid aan het werk zijn, gebaseerd op een rotatieplan dat de teams zelf kunnen bepalen. De race wordt gehouden in een knock-out systeem. Na de eerste 6 uur van de wedstrijd moeten de langzaamste teams de wedstrijd verlaten. Na 9 uur is er een tweede knock-out ronde.

Grote prijzen en een slotfeestje wachten op de teams

Naast het feit dat de deelname het mogelijk maakt iedereen met een lichamelijke handicap ook van de bergen en wintersport te laten genieten, is er ook om 16.00 uureen slotfeest voor alle deelnemers. En, er zijn mooie prijzen te winnen! Voor het winnende team een freeridetrip naar Macedonië, de winnaars van de tweede en derde plaats krijgen skimateriaal. Daarnaast is er voor de pool met de teams ski/ snowboardleraren een prachtige prijs te winnen van 3 paar Völkl skies en 3 POC helmen.

Dus, schrijf je nu in met je team en doe mee via de link! Leuk je te zien op 30 maart in Saas Grund.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!