Live vanuit Hinterglemm

Roel op 15 maart 2019· 5 reacties

Het dal van Saalbach-Hinterglemm is nog winters wit

Net als vorige week is het nog extreem wisselvallig in de Alpen. Ik zat nog een paar dagen met vrienden in Hinterglemm waar het bijna iedere ochtend heeft gesneeuwd waardoor de sneeuwcondities voor maart bijzonder goed zijn. Tot in het dal ligt nog meer dan genoeg sneeuw.

Hele goede skidag

Gisteren stond in het teken van een dump die echter later inzette dan van tevoren werd berekend. Het gevolg is dat we nog een perfecte skidag hadden met een hoop verse sneeuw van de nacht ervoor.

De dag begon zoals gezegd met sneeuw bij het ontbijt maar de wolken trokken rond 9.00 uur al wat op. Eenmaal boven aangekomen was het zicht prima met de eerste straaltjes zon. We besloten richting de Hochalm, de westelijke uithoek van het gebied te skiën. Op de blauwe 20 waren de pistenbully’s waarschijnlijk vóór de nachtelijke sneeuwval geweest want er lag een dik pak poeder op de piste.

De eerste zonnestralen

Poeder op de blauwe 20

Wind

Een paar uur was de lucht blauw. We wilde daarvan profiteren door over te steken naar de Zwölferkogel aan de andere kant van het dal maar de lift was dicht. Iets wat we de afgelopen dagen vaker hebben meegemaakt. Ook de verbinding naar Fieberbrunn en de connectie tussen Saalbach en Hinterglemm via de Reiterkogel lag er af en toe uit door de wind.De 22a richting de Zwölfer-Nordbahn die helaas dicht was

Haperende weersverslechtering

Langzaam kwam vanuit het westen de bewolking weer opzetten maar het was hoge bewolking waar de zon nog makkelijk doorheen scheen.

Opkomende bewolking vanuit het westen

De blauwe lucht 'verdween' in oostelijke richting

We besloten terug te skiën naar Saalbach waar we alsnog de oversteek maakten naar de andere kant van het dal richting de Schattberg. Nog steeds scheen er een flets zonnetje door de bewolking.

14.00 uur

Voetgangers naar beneden

Tijdens de lunch in de Westgipfelhütte (2091m) kwam de eigenaar opeens de tafeltjes langs, en vroeg of er niet-skiërs of -boarders waren. Die moesten zo snel mogelijk naar beneden want de Westgipfelbahn zou dichtgaan door de aanwakkerende wind. Iets wat uiteindelijk niet nodig bleek want de lift bleef mensen vervoeren. Uiteindelijk skieden we op het eind van de middag rustig het dal in.


Opvallend was dat de sneeuw aan deze kant van het dal nog steeds erg goed was, in tegenstelling tot de zuidhellingen die in dikke slush waren veranderd. Maar het hele dal is nog wit en dat maak je hier niet iedere maartmaand mee.

Met de sneeuw die 's avonds alweer met bakken uit de lucht viel verandert daar voorlopig weinig aan, ook al staat er vandaag regen op het programma. Alle dalafdalingen zijn nog open. Saalbach en Hinterglemm kunnen het seizoen met een gerust hart uitzingen!

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
marklit15 maart 2019 · 08:28

Wel iets anders als de blauwe luchten die we daar twee weken geleden hadden. Maar heerlijk dat je veel verse sneeuw hebt

*bericht bewerkt door marklit op 15 mrt 2019 08:29

Kaliste15 maart 2019 · 09:30

Wat een leuk verslag Roel van mijn favoriete Hinterglemm ! Waren er vorige week en zijn er vandaag over 3 weken weer (gaan dochter ophalen die 4 maanden skiles heeft gegeven) en het kan haast niet missen dat de noordhellingen nog heel goed te skieen zijn alsook Fieberbrunn waar echter de liftverbinding/aansluiting einde maand dicht gaat maar wat een seizoen ! Top !

GiGi15 maart 2019 · 09:31

@Roel moet jij niet meer werken of zo? Een beetje rond skiën in de bergen en @Henri het weerbericht laten schrijven. Doe mij ook zo’n baan!
;)

Zimoski15 maart 2019 · 11:45

Ik ga het woensdag eens met eigen ogen aanschouwen. Nog nooit in dit gebied geweest, infrastructuur en apres-ski gaat goedkomen. Ben er in de zomer al wel eens geweest, het gebied is niet zo natuurrijk als de gebieden in de Alpenhoofdkam of Zwitserland ben ik bang.

to ski or not to ski, thats no question
Jeffrey.15 maart 2019 · 17:34

mooi @Roel ! veel plezier!

Seriously snow addicted family!

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.