Janneke Berghuis kwalificeert zich voor freestyleski JWK Moguls in Valmalenco

pepijnvanschijndel op 18 maart 2019

Janneke Berghuis op het podium in Tignes bij de EC Freestyleski Moguls

TIGNES, 12 maart 2019

Op 12 maart behaalde Janneke Berghuis een 3e plaats tijdens de europacup freestyleski moguls in Tignes. Janneke behaalde eerder dit seizoen al meerdere podiumplaatsen in de europacup en voldoet samen met dit resultaat aan de eis voor deelname aan de jeugd wereldkampioenschappen in Chiesa Valmalenco Italië in april van dit jaar.

Sneeuwstorm

Nadat een dag eerder de training werd afgelast door een sneeuwstorm was het weer op de wedstrijddag zonnig met een dikke laag verse sneeuw. Bij de dames waren er drie Nederlandse deelneemsters, de bovengenoemde 17 jarige Janneke Berghuis, haar 14-jarige zus Laura Berghuis en de 15-jarige Pien Bierens. Laura skiede in haar eerste europacup naar een 14e stek. Pien mistte net de finale met een 9e plek.

Janneke Berghuis met haar team in Tignes

Goed seizoen

Eerder dit jaar wist Janneke in het Zweedse Bygdsiljum en respectievelijke tweede en derde plaats te behalen tijdens europacups. Haar seizoen verloopt goed. Waar ze vorig seizoen nog slechts eenmaal top 8 europacup wist te skiën, heeft ze dit seizoen in de buckels slechts één keer buiten de top 8 europacup geskied.

Bekijk hier de resultaten van Janneke Berghuis op de FIS site

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.