BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Volop events in Fügen en Kaltenbach in het Zillertal

Volop events in Fügen en Kaltenbach in het Zillertal

gesponsord
Geplaatst op 29 maart 2019

(c) Andi Franke
(c) Andi Franke

Wil jij dit seizoen nog een keer op wintersport? Dan zou de 'Erste Ferienregion' in het Zillertal met de skigebieden Hochfügen - Hochzillertal en de Spieljoch zomaar jouw bestemming kunnen zijn. Naast grote en sneeuwzekere skigebieden met gezellige hutten en uitstekende restaurants worden er aan het einde van het seizoen een aantal leuke evenementen georganiseerd. Ook volgend seizoen is er in de populaire dorpen Fügen, Hochfügen, en Kaltenbach weer van alles te beleven! Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Snowlicious
Snowlicious

1. Snowlicious

Men neme een BMW Mountains Event, voegen hier een PRINOTH foodtruck aan toe, laten een DJ zorgen voor de sfeer en genieten van het heerlijke eten van sterrenkoks. Dat is Snowlicious in het Zillertal. Tijdens dit evenement op zo'n 2500 meter hoogte worden al je zintuigen op de pistes van Hochfügen geprikkeld. Chef kok Alexander Fankhauser (18 Gault Millau punten) nodigt ook nog eens zijn culinaire vrienden uit heel Europa uit, waaronder onze eigen Jonnie Boer (19,5 Gault Millau punten en drie Michelin sterren). Je kunt genieten van Snowlicious op 30 maart, 14 april en 19 april.

Seilrennen (c) Zangerl
Seilrennen (c) Zangerl

2. Seilrennen

Dit evenement in Hochfügen is eigenlijk niet meer weg te denken. Het bestaat dan ook al meer dan 50 jaar! De regels zijn net zo simpel als doeltreffend. Met een touw (Seil) wordt een team van drie skiërs bij elkaar gehouden. Deze storten zich over de Lamarck piste naar beneden. Skicross obstakels zorgen voor een nog hogere moeilijkheidsgraad (en hilariteit bij de toeschouwers. De 56e Seilrennen vinden plaats op 30 maart!

Winzer Wedelcup 2019 (c) Schultz Ski
Winzer Wedelcup 2019 (c) Schultz Ski

3. Winzer Wedelcup 2019

Van donderdag 4 tot en met zondag 7 april 2019 vindt de Winzer Wedelcup plaats. Met een gala, reuzenslalom en een golftoernooi is dit een evenement waar gezelligheid en sportiviteit samenkomen. En het leukste is: je kunt zelf aan een van de onderdelen (of misschien wel aan alledrie) deelnemen!

SKI FOOD Festival
SKI FOOD Festival

4. SKI FOOD Festival

Op zaterdag 14 en zondag 15 december vindt alweer het derde SKI FOOD Festival plaats in Ski-optimal Hochzillertal en de Spieljochbahn. Meerdere landen hebben hun specialiteiten(en hun beste koks) meegebracht en hier kun je in de verschillende hutten van genieten. En als lekkermakertje krijg je bij de liften al het een en ander te proeven! Smaakt het dan kun je op de gourmetmarkt bij het dalstation in Kaltenbach de lekkernijen aanschaffen voor thuis!

Välley Rälley (c) Gustav Ohlsson
Välley Rälley (c) Gustav Ohlsson

5. Välley Rälley

Altijd een groot succes is de Välley Rälley. Deze snowboardewedstrijd waar iedereen zich voor in kan schrijven toert door het hele Zillertal. In Hochzillertal - Kaltenbach vindt de wedstrijd plaats in het Better-Snowpark. Ga jij er met de prijzen en de eeuwige roem vandoor?

Meer informatie over Hochzillertal - Hochfügen vind je hier.