Live: het fotoseizoen is begonnen!

Rogier op 23 maart 2019· 7 reacties

De eerste foto van gisteren, om 9:10, al zonlicht op de pistes

Zoals jullie weten schiet ik de gehele winter foto’s. Vanaf de eerste sneeuwval tot de laatste sneeuwvelden sta ik bijna dagelijks in de sneeuw. Maar de meeste foto’s, en de foto’s die daarna ook het meeste op de website terugkomen zijn de foto’s die ik de laatste maanden van het jaar maak. Zo maakte ik vorige week een hele serie poederplaten. En was het gisteren tijd om nog wat extra pistebeeld te schieten (de foto’s in dit blog). Ik plan deze maanden veel tijd in om te fotograferen. Om verschillende redenen.

1. De zon

De belangrijkste reden is het licht! Langzaam komt de zon nu ook in noord- en westhellingen en dat al 's ochtends vroeg. Als de hellingen nog onverspoord zijn. Dat betekent dat ik gebruik kan maken van natuurlijk licht terwijl de hellingen er nog maagdelijk bijliggen. En zonnige foto’s werken toch altijd beter dan foto’s in de schaduw.

Goede sneeuw de gehele dag lang

Het eerste fotomoment, maar dan wat dichter bij mijn objectief ;-)

2. Minder drukte

In maart en april is het rustiger. Dat betekent, zeker op de pistes die wij met veel anderen delen, dat ik samen met mijn modellen meer tijd heb om rustig te fotograferen. Ook is er minder kans dat er opeens iemand tussen mij en m’n skiënde model doorskiet. (Je zou ze de kost moeten geven, terwijl ik op de piste lig met een 400 mm lens in de aanslag). Ook zorgt die rust ervoor dat we meer tijd hebben om verschillende pistes af te werken en nog steeds ribbeltjes vinden.

Knallen op een rode piste

3. Makkelijkere sneeuw

Ook is de sneeuw in het voorjaar vaak makkelijker. Goed geslepen staalkanten snijden er makkelijker doorheen. Dat betekent dat de mensen met wie ik ski eenvoudiger naar mij toe kunnen skiën en ook lekker lachend langs kunnen knallen. De kans op technische minder mooie bewegingen is een stuk kleiner.

Vol gas op zo goed als lege pistes!

En natuurlijk is het skiën zelf heerlijk!

4. En ik weet wat ik mis

Verder weet ik nu, zo aan het einde van het seizoen ook wat ik mis aan beeld, foto’s die ik in de winter had moeten maken maar wat er niet van gekomen is, daar is nu tijd voor. Over een goede maand zijn de skigebieden dicht en dan ben ik op puur toerskiën aangewezen. Dit is de tijd dat het moet gebeuren als ik nog wat skifoto’s wil maken.

De laatste foto van de dag, 13:05 nog steeds ribbels

En natuurlijk is elke smoes om lekker in de sneeuw te staan een goede, dus de belangrijkste reden is gewoon dat het geweldig is om lekker de pistes op te gaan en naar beneden knallend leuke fotoplekken te zoeken. Al met al zijn de condities nog geweldig, ook gisteren skieden we tot een uur of 13:00 en de pistes lagen er als zacht velours bij. En zelfs de laatste afdalingen vonden we nog ribbeltjes voor wat lekkere foto’s…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

bartvwg23 maart 2019 · 11:46

…samen met mijn modellen…

Hoeveel heb je er zo? 😜

Roko23 maart 2019 · 12:42

Ha @Rogier, hoe ligt Serre Che er bij qua sneeuw kwaliteit? Mits het niet te warm wordt is het de moeite om die kant op te komen over ca 1,5 week?

Uitrusten doe je maar in de lift.
Roko23 maart 2019 · 12:43

Oh, on topic: mooie platen! 😉

Uitrusten doe je maar in de lift.
Rogierauteur23 maart 2019 · 17:21

@Roko het smelt best hard maar boven de 2000 is het echt wel prima! Als je last minute kan gaan kun je je keuze van condities afhangen. Dat zeggende is het eind van het seizoen hier magerder dan normaal.

@bartvwg ;-) (maar als serieus antwoord, ik heb zo n tien mensen met wie ik graag en vaak foto’s hier maak, en daarvan drie dames (Sandra, haar zus en haar nichtje ;-) )

Click. Click. Peace
Roko23 maart 2019 · 17:51

@Rogier Ik heb keuze, maar Serre Che staat al zo lang op de to-do lijst dat het onderhand eens tijd wordt 😉. Maar ik wil er dan wel volop van kunnen genieten, omdat het maar een paar dagen betreft. Ik lees ik jouw stukjes vaker dat het een mager jaar is qua sneeuw. Hmmmm, twijfel… But thanks👍

Uitrusten doe je maar in de lift.
MiTi23 maart 2019 · 18:31

Die modellen van jou boffen maar met zoveel super actie foto’s! 😄

Winter is coming
Rogierauteur23 maart 2019 · 19:32

Vooral dit jaar is het een mager jaar…

Click. Click. Peace

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.