Vorige week zat ik met een groot deel van het wintersport.nl team op de Passo del Tonale, daar viel in een mum van tijd meer dan een meter sneeuw (check deze video). Erg indrukwekkend, maar een groot deel van het gebied werd (logischerwijs) gesloten vanwege lawinegevaar. Dat was pijnlijk omdat ik op hetzelfde moment poederrijke foto’s van mijn vrienden (en mijn vrouw!) uit mijn eigen achtertuin, de Ecrins, toegestuurd kreeg. Gelukkig was het gisteren zover om van mijn eigen poeder te genieten.

Ook een meter

Boven de 2000 meter is er in de Ecrins van woensdag op donderdag ook een meter sneeuw gevallen. De huttenwaard van de Ecrins berghut op een ruime 3000 meter gaf 1,20 meter door. Dat betekende dat de condities die langzaam wat ‘net aan’ werden weer in een keer geweldig waren.

Samen met mijn vrouw Sandra door de poeder knallen, het mooiste wat er is

Absoluut geweldige poeder

Met een heerlijk voorjaarszonnetje

20 cm erbij op zaterdag

Terwijl ik uit Italië terugreed sneeuwde het in mijn thuisgebiedje van Puy Saint Vincent alweer en zondag vlokte het nog de gehele dag door. In totaal viel er zo’n 20 centimeter aan extra sneeuw. Gisteren brak het wolkendek open en hadden we een geweldige dag! Strakblauwe lucht en bodemloze poeder! Off-piste een van de beste dagen van het seizoen. Als het niet de beste was. Waar we twee weken geleden nog moesten lopen door rotsachtig terrein om bij mooie off-piste hellingen te komen konden we nu gewoon onze ski’s nog aanhouden.

Dikke bochten door heerlijke poeder

Spelen in bodemloze poeder

Dikke poeder glinsterend in de zon

De beste condities van het jaar?

Geweldige pistes

Dankzij deze nieuwe sneeuw liggen de pistes er ook geweldig bij. Puy Saint Vincent blijft nog twee weken open en de condities zullen de komende twee weken zeker goed blijven. Er komt nog wisselvallig en sneeuwrijk weer aan, dus op hoogte zullen de condities alleen maar beter worden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

JeroenPIZS9 april 2019 · 08:59

Living a dream!

Tukker9 april 2019 · 10:05

Sandra kan aardig KNALLEN zo te zien!!!

Tukker(ik)
xs2arjan9 april 2019 · 11:49

Hij is fijn!!! Ps. alle foto’s in Puy of zie ik ook Pelvoux?

xs2arjan
Rogierauteur9 april 2019 · 15:57

@xs2arjan Pelvoux is (helaas) al dicht. Dit is allemaal Puy. En voor de zekerheid vanmorgen ook nog even gekeken. En de condities zijn nog steeds goed :-)

Click. Click. Peace
C4610 april 2019 · 11:43

Yes!! Dat is nog goed voor een shortski met Pasen op een gletsjer ergens…Welk soundtrack gebruiken jullie die leuke filmpjes trouwens?

*bericht bewerkt door C46 op 10 apr 2019 11:46

Rogierauteur10 april 2019 · 14:11

Dit is Don’t Let Go van J.A.K.

Click. Click. Peace

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.